Įspūdinga Europos ir pasaulio čempionų kaktomuša: portugalams įvarčius mušė C. Ronaldo, prancūzams – K. Benzema

Europos futbolo čempionato F grupėje, kuri buvo vadinama mirtininkų, trečiadienį sužaisti lemiami mūšiai, lėmę galutines vietas bei komandas, kurios tęs dvikovas dėl žemyno taurės. Budapešto „Puskas arena“ stadione susikirto pasaulio ir Europos čempionai – Prancūzijos ir Portugalijos ekipos. Šios komandos varžėsi ir 2016-ųjų Europos čempionato finale. Šįkart komandos išsiskyrė taikiai 2:2 (1:1).

 Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo su Portugalija stoja į žūtbūtinį mūšį.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo su Portugalija stoja į žūtbūtinį mūšį.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 23, 2021, 9:38 PM, atnaujinta Jun 24, 2021, 12:28 AM

Tai reiškė, jog tiek prancūzai, tiek ir portugalai žengė toiau, tik planetos čempionai grupėje buvo pirmi, o Europos čempionai  – trečioje pozicijoje, kuri buvo taip pat sėkminga.

Įdomios ir intriguojančios rungtynės prasidėjo be didesnės žvalgybos, tačiau labai realių galimybių tiek viena tiek kita komanda neturėjo.

Tačiau jau 31 min. baudos aikštėje buvo pargriautas Portugalijos ekipos žaidėjas ir prie 11 metrų žymos stojo 36-erių Cristiano Ronaldo.

Žvaigždė puikiai realizavo galimybę ir portugalai išsiveržė į priekį 1:0. C.Ronaldo tai buvo jau ketvirtasis įvartis „Euro 2020“.

Tai buvo 20-asis C.Ronaldo įvartis pasaulio ir Europos čempionatuose ir 108-asis įvartis atstovaujant rinktinei. Jam tuo metu trūko tik vieno įvarčio iki pasaulio rekordo – iranietis Ali Daei buvo pelnęs savo ekipai 109 įvarčius.

Portugalas tapo visų laikų rezultatyviausiu Europos futbolininku pagrindiniuose turnyruose, aplenkęs 19 įvarčių turėjusį vokietį Miroslavą Klosę.

Baigiantis kėliniui jau Prancūzija turėjo galimybę pasižymėti – per teisėjo pridėtą laiką parvertus pasaulio čempionų žaidėją Karimas Benzema sugrąžino skolą nuo 11 metrų baudinio ir rezultatas tapo 1:1.

Tas pas K.Benzema iškart po pergalės pelnė dar ir antrąjį savo pirmenybių įvartį. Po puikaus perdavimo jis išsiveržė vienas prieš portugalų vartininką ir jį nuginklavo.

Buvo galvota, kad jis vis dėlto buvo nuošalėje, tačiau VAR sistema patvirtino, kad viskas pagal taisykles, ir 47-ąją mačo minutę prancūzai pirmavo 2:1.

Įsibėgėjus dvikovai C.Ronaldo po užsitęsusios atakos bandė smūgiuoti į baudos aikštę ir varžovai sužaidė ranka ir teisėjas parodė vėl į 11 metrų žymą.

Ir vėl smūgiavo nuo jos C.Ronaldo. Žvaigždė neklydo ir rezultatas tapo 2:2, o portugalas pagal įvarčius pasivijo Ali Daei.

Portugalijos rinktinė čempionatą pradėjo Vengrijos rinktinės triuškinimu 3:0, tačiau po to akistatoje su Vokietija pralaimėjo jai 2:4.

Kur kas geresnėje situacijoje buvo prancūzai, kurie įveikė Vokietiją 1:0, bet sužaidė 1:1 su Vengrija.

Paskutinį kartą Portugalijos ir Prancūzijos rinktinės susitiko 2020 m. lapkričio mėnesį vykusiose rungtynėse UEFA Tautų lygoje, kuriose tuomet pergalę minimaliu skirtumu šventė prancūzai 1:0.

Rinktinių vizitinės kortelės

Portugalija

Atranka. 5 pergalės, 2 lygiosios, 1 pralaimėjimas.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Čempionai (2016)

„Euro 2016“. Čempionai.

Treneris. Fernando Santosas, 66 metai

Pagrindinė žvaigždė. Cristiano Ronaldo, 36 metai, Turino „Juventus“ Vieną geriausių amžiaus futbolininkų turinti Portugalijos rinktinė sugrįžta ginti čempionų titulo. 2018-ųjų pasaulio pirmenybėse portugalams peržengti aštuntfinalio nepavyko, tačiau ši komanda spėjo atsigauti vėliau, kai triumfavo 2019-ųjų Tautų lygoje. Į Europos čempionatą F.Santoso komanda atvyksta supama mažiau gandų ir intrigų nei praeityje, tad dabar ekipa gali skirti dar daugiau laiko futbolui. C.Ronaldo jau 36-erių, bet geriausius karjeros laikus už nugaros palikęs futbolininkas prisitaikė prie kūno pokyčių, tad nėra abejonių – vien jo buvimas aikštėje turės didelę įtaką. Portugalijos rinktinė žaidžia pakankamai stabiliai ir gali pasiūlyti ne vieną aukščiausios klasės žaidėją. Tautų lygoje atsiskleidė 19-metis Madrido „Atletico“ puolėjas Joao Felixas, kurį sekti privalo kiekvienas prisiekęs futbolo gerbėjas. Geriausią sezoną karjeroje išgyvena 26-erių „Manchester United“ saugas Bruno Fernandesas, o kur dar Anglijos „Premier“ lygos žvaigždės Joao Cancelo, Rubenas Diasas, Bernardo Silva ir Dioga Jota. Portugala šiemet turi labai daug žadančią sudėtį, kurios prireiks, siekiant išgyventi „Mirties grupėje“.

Prancūzija

Atranka. 8 pergalės, 1 lygiosios, 1 pralaimėjimas.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Čempionai (1984, 2000)

„Euro 2016“. Vicečempionai. Pralaimėjo Portugalijai per pratęsimą 0:1.

Treneris. Didier Deschamps, 52 metai

Pagrindinė žvaigždė. Antoine Griezmannas, 30 metų, „Barcelona“ Pasaulio čempionė Prancūzija atžygiavo triumfuoti ir Europoje. Kerštas už 2016-ųjų finalą portugalams galės būti įvykdytas jau grupių etape, tačiau pernelyg iškelti nosies Prancūzija negali. Ir visgi, D.Deschamps'as yra tas žmogus, kuris gali išvairuoti komandą iš tokios sudėtingos situacijos. Prancūzai išlaikė 2018 metų pasaulio čempionų branduolį, o jau tada stebuklus daręs Kylianas Mbappe šiandieną yra pasiekęs dar aukštesnį lygį. Pastarasis pagrindinės žvaigždės statusu laisvai gali varžytis su A.Griezmannu, kurio pavardę ne tokie nuoseklūs futbolo aistruoliai išmoko per „Euro 2016“ pirmenybes. A.Griezmannas atrankoje į 2020 metų Europos čempionatą įmušė 3 įvarčius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, taip pranokdamas legendinį Zinedine Zidane'ą. Prancūzai – vieni ryškiausių favoritų užsidėti karūną, o didžiausias klaustukas virš komandos – būtent grupių etapas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.