Prancūzijos stovykloje – viltys ir negailestingo keršto troškimas: nusilenkė C. Ronaldo, bet nori atlyginti seną skriaudą

Prancūzijos rinktinės žvaigždė Antoine'as Griezmannas įsitikinęs – pralaimėjimas 2016 metų Europos futbolo čempionato finale ir netikėtos lygiosios su Vengrija „Euro 2020“ pirmenybėse virsta į didelį pyktį, kurį komanda išnaudos svarbiausiai savo užduočiai.

 A.Griezmannas (dešinėje) nusilenkė C.Ronaldo talentui, bet jo komandai labai svarbu atkeršyti portugalams už „Euro 2016“.<br> lrytas.lt koliažas.
 A.Griezmannas (dešinėje) nusilenkė C.Ronaldo talentui, bet jo komandai labai svarbu atkeršyti portugalams už „Euro 2016“.<br> lrytas.lt koliažas.
 C.Ronaldo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 C.Ronaldo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A.Griezmannas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A.Griezmannas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 23, 2021, 1:42 PM, atnaujinta Jun 23, 2021, 2:07 PM

Prancūzijos rinktinė Europos čempionate 1:0 nugalėjo vokiečius, tačiau tada sužaidė 1:1 su vengrais. Prancūzai jau turi vietą kitame etape, bet dar nėra aišku, iš kurios pozicijos į jį pateks.

Automatiškai aukštą vietą užtikrintų sėkminga dvikova su Portugalijos futbolininkais, kurie antrajame F grupės ture 2:4 krito prieš Vokietiją. Šioje grupėje yra įvairių scenarijų, tačiau F grupės lyderės Prancūzija, Portugalija ir Vokietija į viską žiūri paprastai.

Antrąją vietą užėmusi komanda susitiks su E grupės lydere Anglijos rinktine. Pirmosios vietos nugalėtojo laukia viena iš trečiąją vietą užėmusių komandų, o tai užtikrintų lengvesnį kelią.

Kelionė į aštuntfinalį iš trečiosios vietos lemtų itin sunkius varžovus – Belgiją arba Nyderlandus.

Prancūzai jau šeštadienį praleido progą užsitikrinti vietą aštuntfinalyje. Sirgaliai vylėsi, kad viskas spręsis paprastai – jų komanda nugalės per dvikovą su portugalais (0:3) subyrėjusią Vengrijos ekipą.

Tačiau „Puskas“ arenoje Didier Deschamps'o komandai teko paprakaituoti, kad išlygintų rezultatą. 31-erių vengrų gynėjas Attila Fiola „į rūbinę“ pasiuntė įvartį pirmojo kėlinio pabaigoje.

Rezultatą prancūzai išlygino tik 66 minutę, nors kamuolį per šias rungtynes kontroliavo 61 proc. laiko ir į varžovų vartus smūgiavo 15 kartų.

„Esame nusivylę ir net supykę ant savęs. Buvo sunku žaisti esant tokiai aukštai temperatūrai ir ant tokios sausos žemės“, – sakė rezultatą 66 minutę išlyginęs A.Griezmannas, kuriam tai buvo 68-asis įvartis rinktinėje.

Trečiadienį 22 valandą Prancūzijai reikės išnaudoti visą savo pyktį. Cristiano Ronaldo vedama Portugalija per rungtynes su vokiečiais (2:4) neparodė geros gynybos, tačiau priminė, kad gali mušti įvarčius. Čia vėl spindėjo 36-erių C.Ronaldo, kuris ne tik įmušė įvartį, bet ir atliko rezultatyvų perdavimą.

„Privalome sutelkti visas jėgas. Turime išsiaiškinti jų taktines silpnybes. Turime reikiamus žmones ir komandą, kad pasiektume tai, ko norime, nors žinome, jog nebus lengva. Privalome įmušti 3 įvarčius, kad užsitikrintume pirmąją vietą“, – konstatavo A.Griezmannas.

A.Griezmannas pripažino, jog Prancūzijos rinktinė vis dar jaučia nuoskaudą po pralaimėjimo Portugalijai Paryžiuje vykusiose „Euro 2016“ finalo rungtynėse. Tačiau jis yra įsitikinęs, kad tas pralaimėjimas gali išeiti jiems į naudą.

„Nemanau, jog tas pralaimėjimas kažką pakeis, bet mes dar labiau trokštame atsigriebti už tai, o troškimus turintys po pralaimėjimo kenčia labiau. Pralaimėjimas Prancūzijoje, namuose, yra pats blogiausias dalykas. Dab ar tai suteikia mums entuziazmo judėti į priekį ir siekti laimėti šį turnyrą,– sakė A.Griezmannas. – Mačas prieš Portugaliją bus svarbus. Stadionas bus pilnas sirgalių, o daugumos iš mūsų šeimos narių sėdės tribūnose, todėl mums būtina įmušti 3 įvarčius. Mes privalome išlikti pirmieji grupėje ir duoti puikų pasirodymą Prancūzijos rinktinės sirgaliams.“

A.Griezmannui susidūrimas su Portugalija turi asmeninės vertės. Jo senelis iš motinos pusės, Amaro Lopesas, buvo portugalas ir profesionalus futbolininkas, prieš jam emigruojant į Prancūziją ir pradedant dirbti statybose. Dėl to trečiadienį jo šeima palaikys skirtingas puses.

„Tai man ypatingas mačas, nes keli mano šeimos nariai vilki Portugalijos marškinėlius, o pralaimėtojai bus erzinami. Aš labai didžiuojuosi žaisdamas už Prancūziją ir puiku, jog žaidžiame prieš Portugaliją. Mano mama sėdės tribūnose, nes jai pavyko nusigauti čia, o tokios akimirkos jai visada įsimintinos. Nuostabu žaisti prieš tokią didžią šalį kaip Portugalija ir prieš Cristiano Ronaldo. Mes tikrai pasistengsime atnešti pergalę Prancūzijos gyventojams ir mano mamai. Bus miela matyti savo šeimą, net ir iš toli. Mums neleidžiama liestis ar būti arti jų dėl COVID-19. Šie metai sunkūs visiems: žaidėjams ir personalui, bet mums reikia su tuo susitaikyti. Tokios situacijos suteikia tos papildomos paskatos parnešti trofėjų namo,“ – sakė 30-metis žaidėjas.

Lygiosios su Vengrija pastatė A.Griezmanną į tokią padėtį: jam reikia pelnyti 3 įvarčius, kad taptų trečiu daugiausia taškų pelniusiu Prancūzijos žaidėju, kartu su Michel iu Platini. Tik Olivier Giroud su 46 įvarčiais ir Thierry Henry su 51 yra įmušę daugiau.

Tačiau tai nublanksta prieš C.Ronaldo bandymą sumušti Ali Daei rekordą ir tapti tarptautinėse rungtynėse daugiausiai įvarčių įmušusiu žaidėju istorijoje. Po jo įvarčio mače prieš Vokietiją, Portugalijos rinktinės kapitonas nuo Irano legendos 109 atsilieka tik dvejais įvarčiais.

A.Griezmannas pridūrė: „RC.onaldo įkvepia visus. Tai, ką jis daro 36 metų, yra nepaprasta. Niekas negalės pasiekti jo rezultatų. Mums pasisekė, jog galime stebėti jį žaidžiantį. Cristiano vis dar dominuoja, jis yra puikus puolėjas ir gali pelnyti įvartį visaip: kaire koja, dešine, arba galva. Jis yra puikus pavyzdys visiems jauniems žaidėjams ir ne tokiems jauniems. Jis daugeliui gali parodyti, kaip reikia žaisti.“x

Trečiadienio „Euro 2020“ grafikas:

19 val.

Slovakija – Ispanija

Švedija – Lenkija

22 val.

Vokietija – Vengrija

Portugalija – Prancūzija

Parengė Gediminas Škerba

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?