Rekordais tiesiog mintantis C. Ronaldo – per žingsnį nuo vieno fantastiškiausių pasiekimų istorijoje

Europos futbolo čempionate varžovų nė kiek negailintis Cristiano Ronaldo dar kartą perrašė istoriją. Trečiadienio vakarą neįtikėtiną formą demonstruojanti 36-erių Portugalijos žvaigždė šaltakraujiškai įmušė du 11 metrų baudinius ir dabar kartu su buvusia Italijos superžvaigžde Ali Daei dalijasi rezultatyviausio rinktinių žaidėjo istorijoje titulą.

 C.Ronaldo Europos čempionate gerina vieną rekordą po kito.<br> AP/Scanpix nuotr.
 C.Ronaldo Europos čempionate gerina vieną rekordą po kito.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2021, 8:43 AM, atnaujinta Jun 24, 2021, 9:00 AM

Portugalijos rinktinė neįtikėtiname trileryje, kur buvo mušami net trys 11 metrų baudiniai, 2:2 sužaidė su Prancūzijos komanda. Iš „Mirties grupės“ portugalai į „Euro 2020“ aštuntfinalį pateko, tačiau užėmė trečiąją vietą ir susitiks su viena turnyro favoričių Belgija.

Abu portugalų įvarčius įmušė būtent C.Ronaldo. Portugalas per 176 rungtynes su rinktine jau yra įmušęs 109 įvarčius, rašo goal.com.

Dabar jam trūksta vos vieno įvarčio, kad aplenktų legendinį A.Daei.

Pastarasis per 149 rungtynes su Irano rinktine taip pat įmušė 109 įvarčius. Tai jis padarė per 1993 – 2006 metus.

C.Ronaldo ir A.Daei čia konkurencijos praktiškai neturi. Trečiąją vietą pagal tokį pasiekimą yra užfiksavęs Malaizijos futbolo herojus Mokhtaras Dahari. 89 įvarčius įmušęs buvęs futbolininkas karjerą baigė dar 1985 metais. 84 įvarčius yra įmušusi ir Vengrijos futbolo ikona Ferencas Puskasas, bet jis savo karjerą baigė dar 1956-aisiais.

Jau pagerino ne vieną rekordą

Tačiau C.Ronaldo „Euro 2020“ jau spėjo ir pagerinti rekordų. Tai jis padarė dar per pirmąsias Portugalijos rungtynes su Vengrija, kuria jo ekipa laimėjo 3:0. Penkiskart „Ballon d'Or“ laimėtojas į Vengrijos vartus įmušė du įvarčius.

Tai – jau penktasis Europos čempionatas, kuriame C.Ronaldo ne tik žaidė, bet ir mušė įvarčius. Portugalas – pirmasis futbolininkas, kuriam tai yra pavykę padaryti.

C.Ronaldo jau priklauso ir dar vienas istorinis rekordas. Kai portugalai 2:4 pralaimėjo Vokietijai, C.Ronaldo įmušė vieną įvartį.

Taip jis pagerino legendinio Michelio Platini Europos čempionatuose įmuštų įvarčių rekordą. Dabar C.Ronaldo kartelę tik kelia į viršų.

Beje, niekas nėra laimėjęs daugiau Europos čempionato rungtynių nei C.Ronaldo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.