UEFA ėmėsi daugiau nei pusę amžiaus neregėtų permainų: pašalino išvykos įvarčio taisyklę

Ketvirtadienį UEFA pranešė, kad nuo šiol Europos klubiniuose turnyruose atkrintamųjų varžybų metu bus pašalinta išvykos įvarčio taisyklė, o tai įsigalios jau nuo 2021-22 metų sezono.

UEFA prezidentas A.Čeferinas (su taure).<br>ImagoImages/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas (su taure).<br>ImagoImages/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2021, 5:03 PM

Svečių įvarčio taisyklė didžiuosiuose Europos klubiniuose turnyruose buvo naudojama jau daugiau nei pusę amžiaus – nuo 1965 m.

UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas šį sprendimą motyvuoja tuo, kad esant svečių įvarčio taisyklei daugelis komandų yra atgrasomos žaisti atakuojantį futbolą.

Iki šiol didžiųjų Europos turnyrų atkrintamosiose varžybose išsiaiškinti poros nugalėtoją būdavo žaidžiamos dvejos rungtynės, o jei komandos po dviejų akistatų būdavo įmušusios daugiau įvarčių, į kitą etapą patekdavo daugiau įvarčių varžovų stadione įmušusi komanda.

Jei abi ekipos būdavo įmušusios ir po vienodą išvykos įvarčių skaičių – būdavo žaidžiamas pratęsimas, jei jo metu nepavykdavo išaiškinti nugalėtojo, komandos mušdavo 11-os metrų baudinių seriją.

„Išvykos įvarčio taisyklė buvo neatsiejama UEFA varžybų dalis nuo pat jos įvedimo 1965 metais. Vis dėlto panaikinimo klausimas buvo ilgai svarstomas įvairiuose UEFA posėdžiuose jau kelerius metus.

Nors vieningos nuomonės nebuvo, tačiau daugelis trenerių, sirgalių ir futbolo suinteresuotų asmenų sutiko su šios taisyklės panaikinimu“, – teigė UEFA prezidentas A.Čeferinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.