Italijos rinktinė per pratęsimą palaužė Austriją ir iškopė į ketvirtfinalį

„Euro 2020“ aštuntfinalio rungtynėse Italijos rinktinė tik per pratęsimą 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) palaužė Austrijos futbolininkus ir pateko į ketvirtfinalio etapą.

Komandą į priekį išvedęs Federico Chiesa.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Komandą į priekį išvedęs Federico Chiesa.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Italų įvarčio džiaugsmas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Italų įvarčio džiaugsmas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ch.Immobile.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ch.Immobile.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
C.Immobile ir Austrijos vartininko susidūrimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
C.Immobile ir Austrijos vartininko susidūrimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Italija – Austrija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Italija – Austrija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 26, 2021, 9:50 PM, atnaujinta Jun 27, 2021, 7:41 AM

Pirmajame kėlinyje italai į vartus smūgiavo net 11 kartų, tačiau vos 2 sykius pataikė į vartų plotą ir kartą į jų konstrukciją. Tuo tarpu austrai smūgiavo vos vieną kartą ir į vartų plotą nepataikė, tačiau gynyboje atrodo patikimai ir tik Ciro Immobile smūgis į vartų virpstą buvo vienintelis pavojingas momentas.

Antrajame kėlinyje Austrija buvo kur kas gyvesnė puolime. Antrojoje pusėje jie į vartus smūgiavo net 7 kartus, o Marko Arnautovičiaus smūgio galva kamuolys net skrodė vartų tinklą. Visgi po VAR peržiūros imartis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės.

Per pagrindinį mačo laiką nei vienai komandai nepavyko pelnyti įvarčio, todėl Londono „Wembley“ stadione buvo žaidžiamas pratęsimas.

95-ąją susitikimo minutę italus pagaliau į priekį išvedė Federico Chiesa. Turino „Juventus“ saugas itin sėkmingai susistabdė perdavimą varžovų baudos aikštelėje ir stipriu smūgiu į tolimąjį vartų kampą nuginklavo Austrijos vartininką.

Pratęsimo metu krito ir dar vienas įvartis. 105-ąją min. iš nukritusio komandos draugo – Francesco Acerbi – perėmęs kamuolį įvartį įmušė Matteo Pessina.

Visgi austrai sugebėjo išlaikyti intrigą iki pat pabaigos. 114-ąją minutę gavęs perdavimą tarp trijų gynėjų atsidūręs Saša Kalajdžičius sugebėjo įmušti įvartį.

Deja, bet per likusį laiką Austrijai nepavyko visiškai sugrįžti ir turėjo pripažinti pralaimėjimą.

Svarbu paminėti, kad abiejose komandose įvarčius pelnė po keitimų į aikštę žengę žaidėjai.

Pergalę pasiekę italai ketvirtfinalyje susigrums su Portugalijos ir Belgijos dvikovos nugalėtojais.

Italijos rinktinė A grupėje iškovojo visas tris pergales ir užėmė pirmąją vietą. Italai Europos čempionato atidarymo rungtynėse 3:0 sutriuškino Turkiją, vėliau lengvai 3:0 susitvarkė su šveicarais bei 1:0 laimėjo prieš valus.

Austrijos futbolininkai žaidė C grupėje, kurioje pasiekė dvi pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą bei liko antri. Austrai 3:1 įveikė Šiaurę Makedoniją, 0:2 nusileido Nyderlandams ir 1:0 palaužė Ukrainą.

Per paskutiniuosius 13 susitikimų italai prie austrus nepralaimėjo nei karto (10 pergalių ir 3 lygiosios). Paskutinį kartą Danija pergalę šventė 1960 m., kai draugiškose rungtynėse laimėjo 1:2.

Italija per paskutiniuosius 30 mačų iškovojo 25 pergales ir 5 sykius sužaidė lygiosiomis. R.Mancini auklėtiniai pakartojo dukart pasaulio čempione tapusios Vittorio Pozzo treniruojamos komandos pasiekimą 1935–1939 metais.

Austrijai tai pirmas kartas Europos čempionato aštuntfinalyje per visą rinktinės istoriją.

Lygiai mėnesį vykstančio svarbiausio Europos futbolo turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.