Iš Rusijos grįžę suomių futbolo sirgaliai sukėlė koronaviruso atvejų šuolį

Helsinkis, birželio 26 d. Suomijoje fiksuojamas naujas COVID-19 atvejų šuolis, siejamas su iš kaimyninės Rusijos po Europos čempionato rungtynių grįžusiais futbolo sirgaliais.

Suomijos rinktinės sirgaliai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Suomijos rinktinės sirgaliai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2021, 4:55 PM, atnaujinta Jun 26, 2021, 4:56 PM

Suomijos sveikatos ir gerovės institutas šeštadienį paragino „visus keleivius, kurie iš Sankt Peterburgo į Suomiją keliavo bet kurios autobusų įmonės transportu, užsiregistruoti tyrimui dėl koronaviruso“.

Pasak jo, užsikrėsti galėjo „bet kurio autobuso ar mikroautobuso“ keleiviai.

Sankt Peterburge Suomijos rinktinė žaidė dvejas „Euro 2020“ grupės varžybas: birželio 16 d. su Rusija, o pirmadienį – su Belgija. Manoma, kad stebėti šių rungtynių į miestą buvo atvažiavę mažiausiai 2 tūkstančiai suomių.

Suomiai grupėje liko treti ir į Europos čempionato aštuntfinalį nepateko. Paskutinę vietą užėmusi Rusijos rinktinė taip pat iškrito iš turnyro.

Sankt Peterburge vyko šešerios grupės rungtynės, o penktadienį bus surengtas vienas iš ketvirtfinalio mačų.

Antrojo pagal dydį Rusijos miesto valdžia, siekdama pažaboti naujų užsikrėtimų šuolį, praėjusią savaitę sugriežtino koronaviruso apribojimus. Be kita ko, uždarytos viešojo maitinimo zonos dideliuose prekybos centruose ir „Euro 2020“ sirgalių zonoje.

Suomijos instituto direktorius Mika Salminenas visuomeniniam transliuotojui YLE sakė, kad iki šiol koronavirusas nustatytas 120-iai iš Sankt Peterburgo grįžusių keleivių, daugiausia futbolo sirgalių, ir šis skaičius greičiausiai didės.

Suomijos sveikatos priežiūros pareigūnai anksčiau šią savaitę pranešė, kad kai kurie iš naujų atvejų siejami su viena iš Sankt Peterburgo vokiško stiliaus aludžių.

Remiantis naujausia oficialia statistika, pastarosiomis dienomis Maskvoje nustatyti 8 457 nauji koronaviruso atvejai, o Sankt Peterburge – 1 247.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.