Danijos pasaka tęsiasi: įveikė Velsą ir žengė į „Euro 2020“ ketvirtfinalį

Pirmosiose „Euro 2020“ aštuntfinalio rungtynėse Danijos rinktinė 4:0 (1:0) įveikė Velso rinktinę ir pateko į ketvirtfinalį.

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Danijos rinktinė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Danijos rinktinė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Danija – Velsas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Danija – Velsas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 26, 2021, 8:56 PM, atnaujinta Oct 17, 2022, 6:10 PM

Pirmieji į priekį išsiveržė Danijos rinktinė. 27-ąją mačo minutę danus į priekį išvedė puolėjas Kasperas Dolbergas. Dviem lėtimais varžovų atsikratęs danas tiksliu smūgiu kamuolį pasiuntė į dešinąjį vartų kampą ir nuginklavo Velso vartininką.

Antrasis įvartis į valų vartus krito antrojo kėlinio pradžioje. 49-ąją minutę varžovų klaida pasinaudojo K.Dolbergas ir pelnė antrąjį savo įvartį.

89-ąją minutę Danijos gynėjas Joakimas Maehle pavyzdingai sužaidė puolime, pelnė dar vieną įvartį į Velso vartus ir visiškai uždarė rungtyne.

90-ąją min. raudoną kortelę už nereikalingą pražangą gavo Harry Wilsonas.

Tačiau ir tai dar nebuvo pabaiga. 94-ąją minutę dar ir ketvirtąjį įvartį pridėjo Martinas Braithwaite'as.

Pergalę pasiekę danai ketvirtfinalyje susitiks su Nyderlandų ir Čekijos poros nugalėtoju.

Velso rinktinė į aštuntfinalį prasibrovė A grupėje užimdami antrąją vietą. Jie 1:1 sužaidė lygiosiomis su Šveicarijos ekipa, 2:0 įveikė turkus bei 0:1 nusileido Italijos rinktinei.

Danija B grupėje užėmė antrą vietą, bet į aštuntfinalį pateko labai dramatiškai. Jie pirmosiose rungtynėse 0:1 nusileido suomiams, antrajame mače 1:2 krito prieš Belgiją, bet paskutiniame mače įspūdingai 4:1 sutriuškino Rusiją ir prasibrovė į kitą čempionato etapą.

Danijos rinktinei šis čempionatas prasidėjo itin skausmingai ne tik dėl pralaimėjimo Suomijai. Birželio 12-ąją vykusių „Euro 2020“ rungtynių metu sustojo rinktinės lyderio Christiano Erikseno širdis. Laimei, sportininkas buvo atgaivintas, tačiau dramatiškas incidentas sukrėtė rinktinę bei visą futbolo pasaulį.

Velso ir Danijos rinktinės per visą istoriją tarpusavyje yra rungtyniavusios 10 kartų. Iš jų 6 kartus pergalę šventė danai, o 4 kartus iškovota pergalę džiaugėsi valai.

Lygiai mėnesį vykstančio svarbiausio Europos futbolo turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.