Rekordus štampuojančio C. Ronaldo vedami portugalai stos į mūšį prieš belgus su R. Lukaku priešakyje

Sekmadienį Sevilijoje pirmąją vietą FIFA rinktinių reitinge užimanti Belgijos rinktinė stos į kovą su Europos čempionų titulą ginančia Portugalijos komanda.

Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Belgų pergalę įtvirtino R.Lukaku įvartis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Belgų pergalę įtvirtino R.Lukaku įvartis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 27, 2021, 9:25 AM, atnaujinta Jun 27, 2021, 9:39 AM

Viename įspūdingiausių aštuntfinalio susitikimų neabejotinai visų akys kryps į dvikovą tarp puolėjų: belgo Romelu Lukaku ir portugalo Cristiano Ronlado. Puolėjai kartu sudėjus „Euro 2020“ jau pelnė 8 įvarčius.

Kelias iki aštuntfinalio

Nors ir yra pirmoje FIFA reitingo vietoje, Roberto Martinezo kariauna dar niekada nėra laimėjusi jokio pagrindinio futbolo turnyro.

Grupės etape belgai kartu su Italais ir Nyderlandais buvo vienintelės rinktinės surinkusios po 9 taškus.

Italai ir olandai savo grupės mačus žaidė namų arenose. Tuo tarpu Belgija privalėjo keliauti į Sankt Peterburgą, kur 3:0 sutriuškino Rusiją, 2:1 įveikė Daniją ir 2:0 susitvarkė su Suomija.

„Euro 2016“ nugalėtojai portugalai žaidė vadinamojoje „mirtininkų“ grupėje. Jie 3:0 nugalėjo vengrus, 2:4 nusileido Vokietijos komandai ir po dramatiškos kovos pasiekė lygiąsias prieš pasaulio čempionę Prancūzijos rinktinę.

Portugalam šį kartą labai nepasisekė su turnyro burtais. Pirma, pateko į neabejotinai sunkiausią turnyro F grupę, o jau aštuntfinalyje turi stoti į dvikovą su belgais.

Puolėjų dvikova ir C. Ronaldo rekordai

Nuo 2018 m. Pasaulio pirmenybių Romelu Lukaku vilkėdamas Belgijos rinktinės marškinėlius per 21 mačą pelnė 23 įvarčius.

Milano „Inter“ puolėjo smūgiai 3 kartus skriejo į vartų tinklą – du iš jų susitikime prieš Rusiją.

Rezultatyviausias pirmojo etapo žaidėjas 36-erių portugalas C.Ronaldo šiame čempionate jau spėjo įmušti 5 įvarčius ir jam trūksta tik dar vieno iki visų laikų daugiausiai nacionalinėse rinktinėse pelnytų įvarčių rekordo.

Portugalų žvaigždė dalyvauja penktosiose Europos pirmenybėse ir per jas įmušė 14 įvarčių. Taip pat Turino „Juventus“ puolėjas šiose pirmenybėse tapo rezultatyviausiu visų laikų Europos ir Pasaulio čempionatų žaidėjų. Tokiuose turnyruose jis pelnė jau 21 įvartį.

Pelnęs po du įvarčius prieš prancūzus ir vengrus, C.Ronaldo gali pasiekti ir dar vieną rekordą preiš belgsu – niekas iki šio nėra tris kartus pelnęs dviejų įvarčių Europos čempionatų istorijoje.

„Tokiame amžiuje jis toliau spindi ir aš stengsiuosi priarėti prie jo pasiekimų kiek įmanoma arčiau“, – prieš rungtynes apie priešininką kalbėjo 28-erių R.Lukaku.

Šis susitikimas bus pirmasis tarp Portugalijos ir Belgijos viename iš pagrindinių futbolo turnyrų istorijoje. Per paskutiniuosius penkis mačus prieš Belgiją, portugalai nepralaimėjo nei karto (3 pergalės ir 2 lygiosios).

Belgija per paskutiniuosius 58 mačus tik du kartus aikštę paliko taip ir neįmušę priešininkams įvarčio.

Portugalija „Euro 2020“ Į savo vartus jau praleido 6 įvarčius – tai jau vienu daugiau nei 2016-iais, kai keliavo iki pabaigos ir iškovojo titulą. Tačiau ir tada jie iš grupės išėjo būdami trečioje vietoje.

Paskutinį kartą ekipos tarpusavyje žaidė 2018 m. Draugiškos rungtynės baigėsi rezultatu 0:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.