UEFA neleido vaivorykštės spalvomis apšviesti stadiono, bet rungtynėse simbolinės vaivorykštės spalvos reklamos problemų nesudarė

UEFA neleido Miuncheno „Allianz“ stadioną apšviesti vaivorykštės spalvomis, tačiau Velso ir Danijos susitikimo metu „Johano Cruyffo“ stadione vaivorykštės spalvomis nušvitusios šalia aikštės esančios reklamos nebuvo uždraustos.

Danijos ir Velso rungtynių momentas.<br>Scanpix nuotr.
Danijos ir Velso rungtynių momentas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2021, 12:21 PM, atnaujinta Jun 27, 2021, 12:23 PM

Kaip teigia „The Athletic.com“ UEFA leido vaivorykštės spalvomis Amsterdame vykusių aštuntfinalio rungtynių metu naudoti vaivorykštės spalvų reklamas.

Įvairios kompanijos įtraukė į savo reklamas vaivorykštės akcentus po to, kai vos prieš kelias dienas neleido Miuncheno miesto merui Dieteriui Reiteriui vaivorykštės spalvomis apšviesti „Allianz“ stadiono.

„Kiekvienas partneris gali nuspręsti dėl savo žinučių, meno formos ir jų sprendimai siųsti žinutę apie toleranciją ir įtraukimą yra palaikomi UEFA. Mes tvirtai tikime visų žmonių lygiomis teisėmis ir tai apima LGBTQI+ bendruomenės palaikymą „Equal Game“ kampanijos rėmuose“, – teigiama UEFA pranešime.

„UEFA yra politiniu ir religiniu atžvilgiais neutrali organizacija“, – prieš kelias dienas reaguodama į „Alianz“ stadiono apšvietimą skelbė UEFA. „Atsižvelgdama į šio prašymo politinį kontekstą – žinia nukreipta prieš vieną Vengrijos nacionalinio parlamento sprendimą – UEFA turi jį atmesti“, – nurodė organizacija.

Miuncheno meras D.Reiteris apšviestį vaivorykštės spalvomis stadioną bandė norėdamas išreikšti protestą prieš Vengrijos parlamentarų praėjusią savaitę priimtą įstatymą, pagal kurį bus neteisėta rodyti bet kokią medžiagą LGBT tema jaunesniems nei 18 metų asmenims.

Dar anksčiau UEFA dėmesio sulaukė ir Vokietijos vartininko Manuelio Neurio vaivorykštės spalvų kapitono raištis. UEFA dėl to net buvo pradėjusi tyrimą. Visgi sulaukusi Vokietijos futbolo vadovų paaiškinimo greitai užbaigė tyrimą.

Homofobija tapo rimta „Euro 2020“ problema. UEFA šiuo metu tirai galimus diskriminacinius incidentus įvykusius Budapešto „Puskas“ arenoje. Taip pat tyrimai iškelti dėl incidentų Vengrijos rinktinės rungtynių metu Miunchene.

Vėliau socialinėje medijoje pasirodė prieš LGBT bendruomenę protestuojančių Vengrijos siralgių nuotraukos rungtynių su Portugalija ir Prancūzija metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.