Išvarytas olandų žaidėjas M. de Ligtas atgailauja: „Pralaimėjome tik dėl to, ką aš padariau“

Ambicingai „Euro 2020“ atkrintamąsias akistatas pasitikę Nyderlandai sekmadienį po 90 minučių kovos jau krovėsi lagaminus namo. jau važiuoja namo. Antrojo kėlinio pradžioje be išvaryto Matthijso de Ligto likę olandai 0:2 (0:0) nusileido Čekijai.

Matthijsas de Ligtas suklupo ir ranka palietė kamuolį - dėl to buvo išvarytas iš aikštės.  <br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Matthijsas de Ligtas suklupo ir ranka palietė kamuolį - dėl to buvo išvarytas iš aikštės.  <br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2021, 10:22 AM, atnaujinta Jun 28, 2021, 10:23 AM

Tai buvo pirmasis kartas po 2004 metų, kai Čekija peržengė atkrintamųjų kovų etapą. Tąkart čekai 3:0 sutriuškino Daniją, su kuria ir dabar turės žaisti „Euro 2020“ ketvirtfinalyje Azerbaidžano sostinėje Baku.

Budapešte vykusių čekų ir olandų rungtynių svarbiausi įvykiai įvyko antrojo kėlinio pirmoje pusėje.

Favoritais laikyta Nyderlandų ekipa paslydo 55-ąją minutę, kai M.De Ligtas netoli savo vartų, pradžioje paslydęs, o po to krisdamas tyčia pamušė kamuolį ranka prieš pat baudos aikštelę ir užsidirbo pražangą.

Nors arbitras iš Rusijos iš pradžių olandų gynėjui parodė geltoną kortelę, po VAR peržiūros nuobauda M.De Ligtui buvo sugriežtinta iki paskutinės vilties pražangos – parodyta raudona kortelė ir Nyderlandai liko žaisti mažumoje.

Čekijos rinktinė kiekybine persvara pasinaudojo jau po 13 minučių.

68-ąją minutę standartinės situacijos metu Tomašas Kalasas laimėjo oro dvikovą, galva numetė kamuolį Tomašui Holešui, o šis taip pat galva nukreipė kamuolį į vartus ir išvedė savo komandą į priekį.

Praleidę įvartį Nyderlandų futbolininkai pakriko ir 80-ąją minutę užsidirbo ir antrą smūgį.

Greitoje atakoje ketvirtą savo įvartį čempionate pelnė Patrikas Schickas, o jam perdavimą atliko pirmojo įvarčio autorius T.Holešas.

„Nereikia slėpti, mes pralaimėjome tik dėl to, ką aš padariau. Dėl manęs, – po rungtynių tikino iš aikštės iš išvarytas Matthijsas de Ligtas televizijos kompanijai NOS. – Žinoma, tai blogai. Žiūrint atgal, aš neturėjau leisti kamuoliui šokinėti“.

Prisimindamas momentą, kai jis nepataikė į kamuolį, suklupo ir prarado kontrolę, olandas sakė: „Lyg ir viską kontroliavau. Kamuolys ėjo prie manęs, tačiau jis pašoko. Negalima buvo leisti tam įvykti. Aš nukritau, nes mane pastūmė ir tai lėmė, jog ranka paliečiau kamuolį.

Šitas momentas pakeitė visą mačo eigą. Aš mačiau, kaip vyrai stengėsi, kovojo. Jais labai didžiuojuosi. Bet reikia pasakyti, kad pergyvenu, kas įvyko su manimi, pergyvenu dėl incidento“.

Žaidėją bandė palaikyti ir Nyderlandų rinktinės treneris Frankas de Boeras.

„Aš atsakingas už rinktinę ir jos pasirodymą. Galiausiai visi klausimai po mačo turi būti man. Reikia eiti ir pasižiūrėti į veidrodį.

Po grupės kovų galvojau, kad mes galime daug ko pasiekti šiame čempionate, tačiau... Dabar dėl visko galite kaltinti tik mane. Šiandien nuryju karčią piliulę, o rytoj jau pasižiūrėsime, kaip ten bus su ja“.

Nyderlandų ekipa tapo pirmąja komanda Europos čempionatuose, kuri baigė pasirodymą pirmame atkrintamųjų varžybų etape laimėjusi visus tris grupės mačus.

„Kai kada būna taip, kad po parodytos raudonos kortelės ekipa tiesiog susikoncentruoja, tampa vienu kumščiu, susivienija. Tačiau Nyderlandai to šįkart nepadarė“, – kaltino save Nigelis de Jongas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?