Po Prancūziją sužlugdžiusio K. Mbappe smūgio žodį tarė ir futbolo karalius Pele

„Euro 2020“ aštuntfinalis Bukarešte pirmadienio vakarą baigėsi didžiule sensacija. Pasaulio čempionė Prancūzija po baudinių serijos pralaimėjo Šveicarijai, o lemiamo baudinio nerealizavo ryškiausia šių dienų „Les Bleus“ žvaigždė Kylianas Mbappe.

 Kylianas Mbappe. 
 Kylianas Mbappe. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-29 14:39

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 3:3. Pratęsimą šveicarai išplėšė per paskutines keturias minutes stebuklingai panaikinę dviejų įvarčių deficitą, nors prieš tai nerealizavo baudinio, kuriuo galėjo įgyti dviejų įvarčių persvarą.

Simboliška, bet Prancūzijos rinktinę nuskandino brangiausias Europos futbolininkas K.Mbappe, šiame čempionate per keturis mačus taip ir neįmušęs nė vieno įvarčio.

Esant baudinių rezultatui 5:4 šveicarų naudai, prie kamuolio pridėjo K.Mbappe ir smūgiavo tiksliai, tačiau šveicarų rinktinės vartininkas atspėjo smūgio kryptį ir atmušė kamuolį.

„Labai sunku tai išgyventi“, – po smūgio, kuris išmetė Prancūziją iš Europos čempionato rašė socialiniuose tinkluose 22 metų „Paris Saint Germain“ puolėjas.

Žaidėją suskubo guosti ir remti garsieji futbolininkai: ir abu su K.Mbappe žaidžiantys bendraklubiai – Neymaras ir Marco Verratti.

Futbolo karaliumi tituluojamas Pele Prancūzijos rinktinės lyderiui parašė net viešą žinutę.

„Galvą aukščiau, Kylianai. Rytoj prasidės naujas tavo kelias“, – žaidėjui rašė Pele.

Prancūzijos rinktinės lyderiui šios pirmenybės buvo bene tragiškiausios – nors jis žaidė visas 390 minutes, per tą laiką atliko tik du rezultatyvius perdavimus ir iššvaistė keletą puikių progų.

Iš viso K.Mbappe rinktinėje sužaidė 48 rungtynes, įmušęs 17 įvarčių ir 16 rezultatyvių perdavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.