Šveicarijos rinktinės kapitonas G. Xhaka rėžė apie nukautus prancūzus: „Užčiaupėme jiems burnas“

Šveicarijos rinktinės pergalė Europos čempionato aštuntfinalyje prieš pasaulio čempionė Prancūziją sukėlė tikrą euforiją šveicarams, kurie į didžiojo futbolo turnyro ketvirtfinalį pateko net po 67 metų. Mačas baigėsi 3:3, o baudinių serijoje Vladimiro Petkovičiaus treniruojami šveicarai triumfavo 5:4.

 V.Petkovičiaus auklėtiniai pagaliau laimėjo aštuntfinalio mačą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 V.Petkovičiaus auklėtiniai pagaliau laimėjo aštuntfinalio mačą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Gavranovičius (kairėje) ilšygino rezultatą 3:3.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Gavranovičius (kairėje) ilšygino rezultatą 3:3.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Y.Sommeris atrėmė lemiamą baudinį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Y.Sommeris atrėmė lemiamą baudinį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 29, 2021, 11:47 AM

„Tai neįtikėtinas jausmas. Kiekvienas šveicaras gali tiesiog didžiuotis. Juk tai buvo Prancūzija, o ne įprasta varžovė grupėje, visi turi tai žinoti! Šiandien mes užčiaupėme jiems burnas“, – kalbėjo šveicarų kapitonas Granitas Xhaka.

„Mes džiaugiamės, nes dabar turime ką švęsti. Mes sukūrėme istoriją. Mes kovojome vienas už kitą. Visi tuo tikėjo ir tai labai svarbu“, – sakė dviejų įvarčių autorius Haris Šeferovičius.

„Tai buvo nuostabi futbolo naktis, mes parodėme puikų mentalitetą. Esant rezultatui 1:3 niekas mumis netikėjo, bet nuėjome iki galo“, – sakė vartininkas Yannas Sommeris.

„Labai didžiuojuosi šiuo pasiekimu. Dabar mes švenčiame, nors ir neturime tam daug laiko. Esu tikras, kad galime tai padaryti dar kartą. Reagavome po kiekvienos kritikos, po kiekvienos nesėkmės. Dabar bandysime tai pamiršti. Nuo rytojaus mes sutelksime dėmesį į ketvirtfinalį“, – sakė treneris V.Petkovičius.

„Nuostabu, ką mes padarėme. Mes buvome tikra komanda. Pralaimėdami 1:3 Prancūzijai vis tiek tikėjome savimi ir puikiai mūšėme baudinius. Po prastų rungtynių su Italija atsigauti nebuvo lengva, bet dabar norime tęsti savo kelią“ – sakė Mario Gavranovičius, pelnęs išlyginamąjį įvartį antrojo kėlinio pabaigoje.

Šveicarams tai pirmoji pergalė istorijoje po baudinių (anksčiau ji patyrė tris pralaimėjimus, įskaitant „Euro 2016“ aštuntfinalį su Lenkija).

Šveicarija liepos 2 d. ketvirtfinalyje Sankt Peterburge žais su Ispanija.

Treneris Vladimiras Petkovičius Šveicarijos rinktinėje dirba nuo 2014 metų rugpjūčio.

„Euro 2016“ ir 2018 m. pasaulio čempionate jo komanda pateko į aštuntfinalį, tačiau Lenkija ir Švedija ten pasirodė geresnės.

Su pergale šveicarus sveikino ir teniso legenda Roger Federeris, kuris antradienį žais Vimbldone.

„Puikios rungtynės, mega kova. Šveicarai žaidė širdimi. O dabar atėjo laikas ketvirtfinaliui“ – kalbėjo buvęs pasaulio reitingo lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.