55 metus neregėtos pergalės sužavėta Anglija lenkėsi vartininkui ir įvarčius mušančiam R. Sterlingui

Anglijos futbolo rinktinė antradienį padarė tai, kas jai buvo neįmanoma 55 metus: peržengė amžinos varžovės Vokietijos barjerą pagrindinių turnyrų atkrintamosiose varžybose. „Euro 2020“ pusfinalyje anglai Londone 2:0 pranoko vokiečius.

 Anglų vartininkas J.Pickfordas dar nepraleido įvarčio.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Anglų vartininkas J.Pickfordas dar nepraleido įvarčio.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
R.Sterlingas pelnė trečiąjį savo įvartį Europos čempionate.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Sterlingas pelnė trečiąjį savo įvartį Europos čempionate.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 30, 2021, 9:07 AM, atnaujinta Jun 30, 2021, 9:15 AM

Anglijos rinktinė ketvirtfinalyje kovos su Ukrainos rinktine, kuri paskutiniame aštuntfinalyje per pratęsimą 2:1 palaužė Švediją.

Anglija žengė į ketvirtfinalį po Raheemo Sterlingo ir Harry Kane'o įvarčių, tačiau nusilenkė ir vartininkui Jordanui Pickfordui, kuris per ketverias rungtynes dar nepraleido įvarčio.

„The Guardian“ atkreipė dėmesį, kad anglai sėkmingai atlaikė geresnio vokiško žaidimo laikotarpį.

„Vokiečiai pirmąjį kėlinį, ypač pradžioje, parodė savo kokybę, tačiau anglai jiems prilygo fiziškai ir taktiškai. Kuo ilgiau truko antrasis kėlinys, tuo labiau savimi pasitikėjo anglai. Tai vokiečių viešpatavimo pabaiga“, – teigė „The Guardian“ žurnalistai.

BBC atkreipė dėmesį į puikų Liverpulio „Everton“ vartininko J.Pickfordo žaidimą nuo pat šių metų Europos čempionato pradžios.

„Anglai dėkingi už J.Pickfordo blyksnius, kurie leido apsiginti nuo Timo Wernerio ir Kai Havertzo atakų. O Thomas Muelleris pats praleido puikią progą išlyginti rezultatą“, – pabrėžė BBC.

„The Mirror“ tiki, kad ši pergalė leis anglams patikėti Europos čempionato sėkme.

„Anglija pateko į ketvirtfinalį ir dabar jai nereikėtų sustoti. Ji paliks Vemblio stadioną per kitas rungtynėms, tačiau ketvirtfinalis su Ukraina ir pusfinalis su Danija arba Čekiją atrodo kaip svajonių kelias“, – teigė „The Mirror“.

Anglijos žiniasklaida vienbalsiai išrinko „Manchester City“ saugą Raheemą Sterlingą rungtynių herojumi.

„Tai svarbiausias Anglijos žaidėjas. Jis įmušė jau trečią įvartį per ketverias rungtynes“ – teigė BBC.

„Jis yra mūsų didžiausia viltis, kad kas nors nutiks“, – rašė „The Mirror“.

Legendinis Anglijos rinktinės puolėjas Alanas Sheareris įsitikinęs: Anglija neturės geresnių galimybių laimėti Europos čempionatą.

„Mes nugalėjome Vokietiją ir tai padarėme įspūdingu stiliumi. Tolesnis kelias labai palankus, todėl Anglija niekada neturės geresnių galimybių laimėti „Euro“ nei dabar.

Žinau, kad dabar jis žais ne Vemblyje (ketvirtfinalis prieš Ukrainą bus žaidžiamas Romoje – red.), tačiau pergalės atveju jie grįš į Vemblį.

Jei Anglija žais finale, jie sužais šešis iš septynių mačų Vemblio stadione. Nieko daugiau negalima prašyti tokioje situacijoje. Sirgaliai palaiko žaidėjus, ir jie gražiai dėkoja už palaikymą“, – – sakė 63 kartus Anglijos rinktinei atstovavęs A.Sheareris.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?