A lygos turo anonsas: keturių komandų išlydėtuvės į Europos turnyrus

Jau šį ketvirtadienį dvikova Alytuje „Optibet A lygos“ čempionatas persiris į antrąją pusę.

Žalgiriečiai kitą savaitę pradės kovas Čempionų lygos atrankoje.<br>E.Žaldario nuotr.
Žalgiriečiai kitą savaitę pradės kovas Čempionų lygos atrankoje.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2021, 2:49 PM

Alytaus DFK „Dainava“ – „Panevėžys“. Liepos 1 dieną 19 val. Alytus, Alytaus miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:3, 0:3

Trečiasis čempionato ratas startuos įdomiomis rungtynėmis Alytuje.

Nors dainaviečiai per pastarąsias penkerias „Optibet A lygos“ rungtynes laimėjo tik kartą, dviejuose pralaimėtuose mačuose su „Kauno Žalgirio“ bei Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ekipomis rezultatas galėjo būti kitoks, nedaug trūko ir iki laimėjimo grumiantis su Marijampolės „Sūduva“. Namuose alytiškiai rungtyniauja išties solidžiai, tad tikėtis panašaus rezultatyvumo iš „Panevėžio“ būtų sunku. „Dainavą“ paliko Titas Buzas, latvis Robertas Zelmanis ir į Kroatiją išvykęs Paulius Golubickas, savo ruožtu, į komandą grįžo Martynas Vasiliauskas.

„Panevėžys“ nelengvą antrą birželio pusę įveikė sėkmingai ir sugebėjo priartėti prie poros konkurentų turnyro lentelėje. Tiesa, Alytuje negalės žaisti diskvalifikuotas rezultatyviausias ekipos žaidėjas Jorge Eliasas, be to, rungtynes praleis ir keturias geltonas korteles užsidirbęs Elivelto. Šios netektys išties sumenkino panevėžiečių atakuojantį potencialą, tačiau dvikovoje Kaune iššovė buvęs „Dainavos“ žaidėjas Sebastianas Vasquezas, o Eligijus Jankauskas taip pat pasiruošęs priminti apie save.

Vilniaus „Riteriai“ – Vilniaus „Žalgiris“. Liepos 2 dieną 18 val. Vilnius. LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:2, 1:1

Sostinės derbio transliacija penktadienį bus transliuojama TV6 kanalu.

„Riteriai“ pastaruoju metu pergalėmis neišsiskiria, bet pasiektos lygiosios su dviem pirmojo ketverto atstovais galima vertinti pozityviai. Šiam mačui sostinės klubas neturės diskvalifikuotų žaidėjų, o kai kurių atakuojančių futbolininkų demonstruojama forma kelia rūpesčių bet kuriam varžovui. Nepaisant to, kad Vilniaus ekipa rikiuojasi 6-oje vietoje ir nuo „Žalgirio“ atsilieka 18 taškų deficitu, Valdo Trakio yra pajėgi dar vienerius metus iš eilės favoritams prikišti pagalių į ratus.

Žalgiriečiai į dviejų to paties miesto ekipų susidūrimą žengia pakiliomis nuotaikomis. Vladimiro Čeburino treniruojama komanda 4 taškais lenkia artimiausius varžovus bei savo sąskaitoje turi trijų pergalių seriją, kurios metu nepraleido nė vieno įvarčio. Kaip įprasta, galima tikėtis, jog „Riteriams“ daug bėdų kels Hugo Videmontas ir Francis Kyeremeh – abu šie krašto saugai kartu yra pelnę net 14 įvarčių. „Žalgiriui“ derbyje tikrai nepadės Milenas Gamakovas – bulgaras nežais dėl diskvalifikacijos.

Gargždų „Banga“ – Marijampolės „Sūduva“. Liepos 2 dieną 20 val. Gargždai, Gargždų miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:2, 0:4

Penkiuose mačuose iš eilės nelaimėjusi „Sūduva“ susigrums su atsitiesusiu varžovu.

Du turnyro lentelės kaimynus įveikusi „Banga“ šoktelėjo į 7-ąją poziciją, o abiejuose laimėtuose susitikimuose nepraleido nė vieno įvarčio. Kai kuriose situacijose gargždiškiams šypsojo sėkmė, bet kompaktiškesnė gynyba paliko tikrai gerą įspūdį ir „Sūduvai“ ją pralaužti bus nelengva. Gargždų klubą paliko Aleksandras Aksionovas bei Etienne'as Mukanya, tiesa, Simonas Urbys ir toliau žaidžia nesulaikomai, o jam solidžią kompaniją priekyje sudarys sugrįžęs Renato Matosas.

„Sūduvos“ sudėtyje taip pat įvyko nemažai pokyčių. Vis dėlto išvykę futbolininkai, išskyrus puolėją Kule Mbombo, ekipoje vaidino gana epizodinį vaidmenį ir tarp netekčių taip pat galima išskirti diskvalifikuotus du žaidėjus – Vaidą Slavicką ir Semirą Kerlą. Tiesa, aktualesnė problema sūduviečiams yra prislopęs puolimas, kadangi per pastarąsias penkerias rungtynes buvo įmušti vos 3 įvarčiai. „Sūduva“ po įtempto tvarkaraščio turėjo laiko atsikvėpti ir su dviem naujokais sieks grįžti į pergalingą ritmą.

Kėdainių „Nevėžis“ – „Kauno Žalgiris“. Liepos 2 dieną 20 val. Kėdainiai, Kėdainių centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:5, 1:2

Prieš kovas tarptautiniame fronte žalgiriečiai norės reabilituotis po poros nesėkmingų dvikovų.

„Nevėžis“ Vilniuje praleido vos 2 įvarčius ir dėl to gali būti labai dėkingas geriausią sezono mačą sužaidusiam vartininkui Sergijui Melašenkai. Kėdainių ekipa antrame rate praleido gerokai mažiau įvarčių negu pirmame, tačiau nepasižymi jau keturiuose susitikimuose iš eilės. Jeigu komandai negalės padėti dvikovos su „Žalgiriu“ dėl traumos nebaigęs kapitonas Aretas Gėgžna, padėtis taps dar labiau komplikuota. Kėdainių ekipos nepadės diskvalifikuotas saugas Peteris Eletu.

Vienu metu turnyro lentelėje pirmavęs „Kauno Žalgiris“ per pastaruosius keturis mačus laimėjo kartą, o ir ta pergalinga akistata prieš „Dainavą“ nebuvo pernelyg įtikinama. Tą galima sieti ir su tuo, kad iš rikiuotės iškrito vienas iš ekipos lyderių Gratas Sirgėdas, kuriam klubas rado pamainą – prie komandos prisijungė sugrįžęs Edvinas Kloniūnas ir japonas Yuma Suwa. „Kauno Žalgiris“ rungtynėse su „Panevėžiu“ demonstravo gerą žaidimą, tačiau pastebima tai, kad už grubias klaidas varžovai kauniečius vis dažniau nubaudžia.

Telšių „Džiugas“ – Kauno rajono „Hegelmann Litauen“. Liepos 3 dieną 17 val. Telšiai, Telšių miesto centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:1, 1:1

Ilgą nepralaimėtų dvikovų seriją tęsianti Kauno rajono komanda atvyks pas šiemet dar neįveiktą varžovą.

Džiugiečiai rungtynėse su „Banga“ turėjo itin ryškų kamuolio kontrolės pranašumą, tačiau pernelyg aštrių epizodų akistatoje su tiesioginiu konkurentu sukurti nepavyko. Tris pergales iškovojęs ir šešis kartus lygiosiomis sužaidęs „Džiugas“ ir per artimiausius turus gali pagerinti savo poziciją. Prie to sieks prisidėti jau Gargžduose debiutavęs gynėjas Miroslavas Puškarovas ir brazilas Jeffersonas, kuris galės dalyvauti artimiausioje dvikovoje namuose.

Pergales dažnai skinantys „Hegelmann Litauen“ futbolininkai puolime atrodo grėsmingi kaip niekada. Įvarčius vieną po kito muša Nauris Petkevičius, potencialiai labai pavojingas atrodo naujokas Kyle'as Spence'as, progas komandos draugams kuria Yukiyoshi Karashima, su kuriuo buvo pratęsta sutartis, o Levanas Mačarašvilis po traumos įgauna vis geresnę sportinę formą. Daug kozirių turinti Kauno rajono komanda turi geras galimybes trečiuoju bandymu įveikti šeštadienio varžovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.