Vokietijos futbolo legendos sumalė į miltus šalies rinktinę: kirto tiek treneriui, tiek žaidėjams L. Podolskis: „Jie liktų stovėti viduryje stadiono, net jei jame kiltų gaisras“

2014-ųjų pasaulio futbolo čempionate triumfavusi Vokietijos futbolo rinktinė išgyvena ne pačius lengviausius laikus. 2018-ųjų pasaulio čempionate vokiečių pasirodymas baigėsi dar grupių etape, o „Euro 2020“ pirmenybėse Vokietija nepateko tarp aštuonių stipriausių Senojo žemyno komandų.

Vokietijos futbolo legendos kritikavo šalies rinktinę.<br>ImagoImages/Scanpix nuotr. koliažas.
Vokietijos futbolo legendos kritikavo šalies rinktinę.<br>ImagoImages/Scanpix nuotr. koliažas.
Vokietijos rinktinės kapitonas M.Neueris.<br>ImagoImages/Scanpix nuotr.
Vokietijos rinktinės kapitonas M.Neueris.<br>ImagoImages/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 1, 2021, 10:41 AM, atnaujinta Jul 1, 2021, 11:05 AM

Europos pirmenybių aštuntfinalyje vokiečiai „Wembley“ stadione 0:2 nusileido savo principiniams varžovams – Anglijos rinktinei.

Po šio pralaimėjimo baigėsi ne tik Vokietijos pasirodymas „Euro 2020“ čempionate, bet ir šalies rinktinės stratego Joachimo Loewo karjera vyriausiojo Vokietijos rinktinės trenerio poste.

Nuo 2006-ųjų vokiečių vienuolikei vadovavęs futbolo specialistas su komanda atsisveikino nuleidęs galvą Europos čempionato aštuntfinalyje.

Po šio pralaimėjimo Vokietijos futbolo legendos negailėjo kritikos tiek rinktinės strategui, tiek ir Vokietijai atstovavusiems futbolininkams.

Buvęs Vokietijos kapitonas bei vienas geriausių šalies puolėjų Michaelas Ballackas liko nusivylęs vyriausiojo trenerio požiūriu.

„Buvo klaiku. Pirmajame kėlinyje visiškai neturėjome jokių atsakymų ir be jokio reikalo atsitraukiame. Visiškai nesupratu, kodėl buvo taip delsiama atlikti keitimus“, – sielvartą liejo M.Ballackas.

1996-ųjų Europos čempionas Fredi Bobicas pritarė buvusiam rinktinės kapitonui.

„Tai yra visiškai pelnytas iškritimas. Mes neturėjome jokios drąsos veržtis į priekį. Net ir praleidę įvartį negalėjome pasiūlyti nieko savo varžovams, tiesa, turėjome vieną galimybę, tačiau viskas buvo itin pasyvu, gaila, kad nepasinaudojome gautu šansu“, – teigė jis.

2014-ųjų pasaulio futbolo čempionate su Vokietija triumfavęs Lukasas Podolskis liko nusivylęs futbolininkų užsidegimu.

„Trūko kovos, ambicijų bei dvasios. Kai pažvelgi į žaidėjų veidus – viskas atrodo itin niūriai. Aikštėje nebuvo jokio judėjimo.

Jie liktų stovėti viduryje stadiono, net jei jame kiltų gaisras. Labai trūko elementarios valios įmušti įvartį“, – kritikos negailėjo buvęs rinktinės žaidėjas.

Per savo trenerio karjerą Vokietiją į aukštumas iškėlęs ir į žemumas nuleidęs J.Loewas rinktinės vairą perduos Hansi Flickui.

Rugsėjį naujojo stratego ir Vokietijos lauks naujas iššūkis – kova dėl vietos 2022 metais Katare vyksiančiame pasaulio futbolo čempionate.

Vokiečių lauks akistatos su Lichtenšteinu, Armėnija bei Islandija.

Tai galės tapti puikia reabilitacija po itin skaudaus smūgio „Euro 2020“ čempionate, kuriame vokiečiai ne tik iškrito aštuntfinalyje, bet ir pirmą kartą nuo 1966 metų atkrintamųjų varžybų etape nusileido savo principiniams varžovams – Anglijos futbolininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.