Belgų namo išsiųstas C. Ronaldo „Euro 2020” užčiaupė didžiausius kritikus

Galbūt 36-erių Cristiano Ronaldo ir pralaimėjo aršią kovą prieš Romelu Lukaku vedamą Belgiją Sevilijoje, tačiau Europos futbolo čempionate jis įrodė, kad yra naudingas ir reikalingas ne tik Portugalijos rinktinei.

Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
R.Lukaku.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Lukaku.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Lukaku.<br>AP/Scanpix nuotr.
R.Lukaku.<br>AP/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jul 2, 2021, 1:14 PM

Nemažai futbolo aistruolių būtent ir tikėjosi savotiškų varžybų tarp 28-erių Belgijos galiūno ir C.Ronaldo. Praėjusio sezono Italijos „Serie A“ pirmenybėse Milano „Inter“ marškinėlius vilkintis R.Lukaku ir Turino „Juventus“ lyderis C.Ronaldo bendrai įmušė 53 įvarčius.

Tarp jų jautėsi konkurencija dėl Auksinio batelio apdovanojimo, nors abu futbolininkai į puolėjo vaidmenį žvelgia skirtingai.

Sekmadienį Belgija 1:0 nukovė Europos čempionų titulą gynusią Portugaliją. 42 minutę vienintelį dvikovos įvartį įmušė T.Hazard'as. Ir nors statistinėje grafoje R.Lukaku čia paminėtas nebuvo, prie pergalingo įvarčio itin svariai prisidėjo ir jis.

Portugalai vėliau pakilo į šturmą, bet viskas baigėsi Belgijos pergale. Nuaidėjus finaliniam švilpukui C.Ronaldo priėjo prie R.Lukaku. Abu futbolininkai apsikabino, o R.Lukaku paguodė CR7.

Laikui bėgant vis sunkiau darosi C.Ronaldo įstatyti į vieną ar kitą futbolininko vaidmenį. Sakyti, kad jis iš staigaus ir greito atakuojančio krašto žaidėjo virto klasikiniu puolėju būtų klaidinga. Nors 36-erių C.Ronaldo ir nebėra toks greitas ir staigus kaip anksčiau, jo įvartis į Vokietijos vartus parodė, kad sprogstamos energijos tikrai netrūksta.

Aikštėje išvystytas 32 kilometrų per valandą greitis kalba pats už save.

Dabar C.Ronaldo daugiau žaidžia baudos aikštelėje ir stebina savo sportiškumu bei smūgiais galva. Anksčiau gerbėjai daugiau aikščiojo dėl jo kojų miklumo.

Čia norėtųsi palyginti individualią įvarčių mašiną R.Lukaku lyginti su visapusišku C.Ronaldo, kuris dar tik artėjo prie savo jėgų žydėjimo, tačiau nėra viskas taip paprasta.

Tiesą sakant, viskas yra labai sudėtinga, rašo „The Guardian“.

Italijos „Serie A“ čempionate C.Ronaldo buvo rezultatyviausias su 29 įvarčiais, o aikštėje 82 minutėmis ilgiau buvęs R.Lukaku įmušė 24. Abu futbolininkai žaidė beveik 50 valandų.

Dažnai kalbama, kad šiais laikais C.Ronaldo laiką leidžia tik varžovų aikštės pusėje ir ten laukia, kol jam pasitaikys proga įmušti, tačiau tokie žodžiais net ir negali būti toliau nuo tiesos.

C.Ronaldo praėjusį sezoną atliko 1086 perdavimus. Palyginimui – R.Lukaku atliko 765. Kita vertus, pastarasis atliko net 11 rezultatyvių perdavimų, kai portugalo sąskaitoje – 2.

Tačiau pastarieji skaičiai parodo faktą, kad R.Lukako visada šalia turėjo pajėgų partnerį Lautaro Martinezą, o C.Ronaldo buvo vienas.

Ir nors iš C.Ronaldo visi reikalauja įvarčių, Europos futbolo čempionate jo indėlis buvo žymiai didesnis tuomet, kai jis nebandė mušti. C.Ronaldo „Mirties grupėje“ atliko 79 sėkmingus perdavimus iš 97 bei tapo 13-os pavojingų ir sėkmingų atakų dalimi.

R.Lukaku atliko 35 tikslius perdavimus iš 50 ir tapo tik 2 sėkmingų atakų dalimi.

Bet abu labai skirtingo stiliaus žaidėjai rado būdų, kaip pritraukti dėmesį.

Norint gerai suprasti R.Lukaku žaidimą, paprastos analizės neužtenka. O štai C.Ronaldo yra labai pastebimas – jis prisideda prie pačių svarbiausių momentų. Ir tuose momentuose C.Ronaldo spindi, kaip tai matėme 12 minučių praėjus po pertraukos, kuomet bėgdamas dešine aikštes puse atliko perdavimą Diogo Jotai.

Tačiau likęs vienas ir atsidūręs vaidmenyje, koks įprastas R.Lukaku, C.Ronaldo juto, kad nenuvargstantis belgo stilius nėra taip lengvai įkandamas, kuris dažnai kovojo iš visų jėgų, bet likęs be pagalbos ir apsuptas Belgijos gynėjų trejeto, nieko nepešdavo.

Dvikovoje su Belgija C.Ronaldo turėjo keletą progų įvarčiams. Pirmąją progą sustabdė Thibaut Courtois, atlikęs gražų šuolį į dešinę, o bandymas smūgiuoti per sienelę baigėsi nesėkmingai.

Savus žaidėjus ties belgų sienele rikiavo pats C.Ronaldo, bet standartinės padėtys ir toliau lieka tarsi užkeiktos. 51 laisvas smūgis tarptautiniuose turnyruose C.Ronaldo įvarčiu liko vos 1 kartą.

Bet jeigu pažiūrėsime į Portugalijos rinktinę – kas kitas turėtų tokiu svarbiu momentu stoti prie kamuolio?

Stebint rungtynes neapleido jausmas, kad jeigu C.Ronaldo negali pakeisti jų baigties, tuomet niekas to padaryti negalėtų. Štai Bruno Fernandesas yra vienas geriausių „Manchester United“ žaidėjų, bet rinktinėje jis – vidutiniokas.

Viskas tarsi aišku – kad ir koks nuostabus C.Ronaldo, jam būtini tinkami komandos draugai, o kol portugalai bandys tai išspręsti, R.Lukaku su kompanija žygiuoja į priekį ir galbūt net iki Auksinio batelio trofėjaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.