Pasaulio čempionus pamokęs V. Petkovičius medžioja ispanišką žvėrį: „Privalome būti alkani“ Ketvirtfinalio dvikovą praleis Šveicarijos lyderis

Vieną didžiausių „Euro 2020“ aštuntfinalio staigmenų pateikusi Šveicarijos futbolo rinktinė neketina sustoti. Atkrintamųjų varžybų starte 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionę Prancūziją eliminavę šveicarai šį kartą stos prieš Ispanijos vienuolikę.

Europos čempionato aštuntfinalyje Šveicarija palaužė Prancūzijos futbolininkus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Europos čempionato aštuntfinalyje Šveicarija palaužė Prancūzijos futbolininkus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2021, 8:57 AM, atnaujinta Jul 2, 2021, 9:01 AM

Po 11 metrų baudinių dramos į „Euro 2020“ ketvirtfinalį žengę šveicarai euforiją po pergalingo įsimintino vakaro jau paliko už nugaros.

Penktadienį startuosiančiame ketvirtfinalyje Šveicarija surems pečius su net penkis įvarčius Kroatijai įmušusia Ispanijos rinktine.

Prieš šią akistatą šveicarų ekipos strategas Vladimiras Petkovičius akcentavo nusiteikimo svarbą bei pridūrė, kad jo auklėtiniams teks kompensuoti ekipos lyderio Granito Xhaka'os netektį – saugas dėl patirtos traumos praleis šią akistatą.

„Tam, kad patektume į kitą etapą privalome būti alkani. Negaliu sakyti, kad aš jau esu patenkintas rezultatu, nes mano prioritetas visada bus žengti vis naują žingsnį.

Norime patekti į kitą etapą, net jei ir tenka žaisti su viena iš čempionato favoričių Ispanijos rinktine.

Turime sukurti naujas emocijas ir tikėti, kad galime sužaisti sėkmingai – esu tikras, kad galime tai padaryti.

Mums trūks G.Xhaka'os, tačiau dabar jis prie naudos prisidės kitu būdu – palaikydamas komandą.

Norisi, kad šią akimirką visi futbolininkai duotų šiek tiek daugiau – ne tik tam, kad pakeistų kapitoną, bet ir tam, kad nugalėtų Ispanijos rinktinę.

Su visa pagarba mūsų varžovams, bet mes norime eiti toliau“, – teigė V.Petkovičius.

Šveicarijos futbolininkai į „Euro 2020“ atkrintamąsias varžybas žengė A grupėje įveikusi Turkiją, sužaidusi lygiosiomis su Velsu bei nusileidusi Italijos vienuolikei.

Tuo tarpu Ispanijos futbolininkai grupių etape dukart sužaidė lygiosiomis (su Lenkija ir Švedija) bei 5:0 sutriuškino Slovakiją. Aštuntfinalyje ispanai po pratęsimo 5:3 palaužė Kroatijos futbolininkus.

„Euro 2020“ ketvirtfinalio mūšis tarp Šveicarijos ir Ispanijos ekipų Sankt Peterburge vyks penktadienį 19 val. Lietuvos laiku.

Dvikovą galėsite sekti kartu su lrytas.lt portalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.