Ispanų vedlio Luiso Enrique mūšiai su Italija paženklinti krauju ir pykčiu

Ispanija ir Italija turi turtingą tarpusavio rungtynių istoriją. Per pastaruosius keturis Europos futbolo čempionatus šios rinktinės buvo susigrūmusios net penkis kartus, įskaitant ir 2012-ųjų pirmenybių finalą, kuriame ispanai nušlavė italus 4:0.

L.Enrique (kairėje – 1994 metais, dešinėje – 2021 metais).<br>Stopkadras ir AFP/Scanpix nuotr.
L.Enrique (kairėje – 1994 metais, dešinėje – 2021 metais).<br>Stopkadras ir AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2021, 3:50 PM, atnaujinta Jul 6, 2021, 3:52 PM

Antradienį vyksiančiame „Euro 2020“ pusfinalyje šios rinktinės susigrums dar kartą.

Luisui Enrique, kaip Ispanijos rinktinės strategui, tai bus pirmoji dvikova prieš Italiją, tačiau būnant žaidėju jam yra tekę rungtyniauti prieš italus, tiesa, pastaroji dvikovą futbolo specialistui įsiminė ne iš gerosios pusės.

1994 metais JAV vykusio pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio metu L.Enrique kruvina burna puolė prie teisėjo iš Vengrijos Sanroru Puhlo. Ankstesniame epizode ispanui iš alkūnės trenkė Italijos rinktinės gynėjas Mauro Tassotti.

Šis epizodas įvyko baudos aikštelėje, o teisėjas iš Vengrijos ne tik neskyrė 11 metrų baudinio, tačiau net neužfiksavo pražangos. Kraujais pasipylęs L.Endrique kaip reikiant liko nusivylęs tokiu arbitro sprendimu ir visiškai nevaldė emocijų.

„Jis nuo metu norėjo nužudyti tiek teisėją, tiek ir M.Tassotti“, – vėliau apie šį įvykį kalbėjo Ispanijos rinktinės psichoterapeutas Senenas Cortegosas.

L.Enrique buvo sulaužyta nosis, o ispanai nusileido italams 1:2.

Po šios dvikovos Italijos futbolo federacija ir FIFA nubaudė M.Tassotti aštuonių rungtynių diskvalifikacija ir nuo to laiko jis daugiau niekada nebeapsivilko Italijos rinktinės marškinėlių.

„Tai nebuvo daroma specialiai. Aš nieko neturėjau prieš jį.

Tai buvo instinktyvus gestas, aš klydau, o likimas privertė už tai sumokėti – praradau galimybę žaisti pasaulio futbolo čempionate“, – apie šį įvykį kalbėjo alkūne ispanui smūgiavęs Italijos rinktinės gynėjas.

Ispanams savo keršto pavyko sulaukti 2008-ųjų Europos futbolo čempionato aštuntfinalyje. Tai buvo pirmoji tarpusavio dvikova nuo 1994-ųjų pasaulio čempionato.

„Labai norėčiau, kad Davidas Villa atkeršytų už mate. Tikiuosi, kad pasaulio čempionai (Italija tuo metu buvo pasaulio čempione) bus išmesti“, – tąsyk kalbėjo tuometinis „Barcelona“ B treneris L.Enrique.

Jo noras buvo išpildytas, tiesa, ne D.Villa įvarčiu, bet po sėkmingos 11 metrų baudinių serijos. Kitą rytą po šios dvikovos Ispanijos sporto milžinas „Marca“ savo pirmajame puslapyje pasidalino kruvino L.Enriques nuotrauka iš 1994-ųjų pasaulio futbolo čempionato.

Šių dienų perspektyvoje dabartinis Ispanijos rinktinės strategas kalba kur kas ramiau ir teigia, kad nesiruošia daryti tiesioginės keršto akcijos prieš italus.

„Tai yra mano sporto istorijos dalis. M.Tassotti – jis labai geras žmogus ir aš nežadu keršyti.

Myliu Italiją, man patinka Roma – neįtikėtinas miestas, kuriame praleidau vienerius metus. Man didžiulė garbė ir malonumas pusfinalyje stoti į kovą prieš Italiją“, – prieš artėjančią „Euro 2020“ pusfinalio dvikovą kalbėjo L.Enrique.

Ši kova vyks antradienį 22 val. Lietuvos laiku, o ją galėsite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.