Prognozuoti neskubantis L. Enrique vieną po kito žėrė Ispanijos ir Italijos rinktinių panašumus

Artėjant „Euro 2020“ pusfinaliui Ispanijos rinktinės treneris Luisas Enrique pasidalijo savo lūkesčiais prieš mūšį su Italijos rinktine.

Ispanijos rinktinės strategas L.Enrique.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Ispanijos rinktinės strategas L.Enrique.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2021, 8:42 AM

Triskart Europos futbolo čempionų strategas pridūrė, kad įžvelgia nemažai savo treniruojamos rinktinės ir Italijos futbolininkų panašumų.

„Komandiniame sporte niekada nematysite didelių pasiekimų jei manysite, kad pavieniai žaidėjai yra svarbesni už visą komandą.

Mes esame labiau panašūs į klubą, o ne į rinktinę, tačiau šiuo atveju į mus labai panaši yra ir Italija – tai tikra komanda.

Matau savo auklėtinių džiaugsmą ir esu įsitikinęs, kad į pusfinalį patekome pelnytai. Kai pats buvau rinktinės žaidėjas niekada nepatekau į pusfinalį, išskyrus 1992-ųjų Barselonos olimpines žaidynes. Todėl labai vertinu auklėtinių džiaugsmą jiems atsidūrus čia. Dabar laukia labai sunki užduotis.

Prieš pusfinalį surengėme treniruotę be didelių krūvių – to reikia tam, kad suprastum, kaip jaučiasi kiekvienas žaidėjas. Džiugu, nes visi vaikinai atrodo puikiai.

Italijos rinktinė yra labai panaši į mus. Anksčiau ji mėgdavo žaisti gynyboje ir žiūrėti, kas bus, o dabar tai labiau puolime akcentuojama komanda. Italija taip pat turi puikius žaidėjus.

Itin svarbų vaidmenį šioje dvikovoje atliks kamuolio kontrolė. Nemanau, kad abi komandos sugebės dominuoti aikštėje tuo pačiu metu.

Italija pasižymi ne tik puolimu, bet ir agresyviu spaudimu – anksčiau sunkiai galėdavome įsivaizduoti tokį dalyką. Manau, kad abi komandos turi puikius šansus“, – samprotavo Ispanijos rinktinės strategas.

„Euro 2020“ dvikova tarp Italijos ir Ispanijos rinktinių vyks antradienį 22 val. Lietuvos laiku. Ją galėsite sekti lrytas.lt portate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.