Po apmaudaus pralaimėjimo Ispanijos rinktinės treneris L. Enrique nerinko žodžių: „Jie laukė tų 11 metrų baudinių“

Italijos rinktinė ketvirtą kartą žais Europos futbolo čempionato finale. Roberto Mancini auklėtiniai pusfinalyje Londono „Wembley“ stadione per baudinių seriją įveikė Ispaniją ir sekmadienį sieks susigrąžinti žemyno čempionų karūną, kurią vienintelį kartą iškovojo dar 1968 metais.

Ispanijos rinktinės treneris Luisas Enrique.<br> Zuma Press/Scanpix.com nuotr.
Ispanijos rinktinės treneris Luisas Enrique.<br> Zuma Press/Scanpix.com nuotr.
Ispanijos rinktinės treneris Luisas Enrique.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ispanijos rinktinės treneris Luisas Enrique.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 8:52 AM, atnaujinta Jul 7, 2021, 9:02 AM

Pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis 1:1, o baudinių seriją italai laimėjo 4:2.

„Ką galiu pasakyti? Mes puikiai sužaidėme čempionatą, – po apmaudžios nesėkmės tikino Ispanijos rinktinės strategas 51-erių Luisas Enrique. – Mes šiame mače buvome geresni ir nelaimėjome rungtynių iki 11 metrų baudinių tik dėl tam tikrų žaidybinių smulkmenų.

Po devynerių metų „vaikščiojimo po dykumą“ pagaliau Ispanija sugrįžo. Viena komanda dėjo daugiau pastangų laimėti, nei kita. Jie laukė tų 11 metrų baudinių. Ir sulaukė.“

Abu pusfinalio įvarčiai pagrindinio laiko metu krito antrajame kėlinyje.

60-ąją minutę italus į priekį išvedė Federico Chiesa. Turino „Juventus“ saugas atsidūrė greitos italų atakos smaigalyje ir meistrišku smūgiu sustingdė ispanų vartininką Unai Simoną, patupdydamas kamuolį viršutiniame vartų kampe.

Tačiau po keitimo pasirodęs Alvaro Morata 80-ąją minutę išlygino rezultatą pelnydamas jau šeštąjį įvartį Europos čempionatuose ir pagal šį rodiklį tapdamas Ispanijos rinktinės rekordininku.

Per likusį laiką antrajame kėlinyje ir pratęsimo pusvalandį komandos įvarčių nepasiekė ir rungtynės persikėlė į baudinių seriją.

Joje abiejų komandų žaidėjai klydo jau pirmaisiais mėginimais – ispanas Unai Simonas atlaikė Manuelio Locatelli smūgį, o Dani Olmo šovė virš vartų.

Po to net penki futbolininkai iš eilės smūgiavo tiksliai, kol italams pirmaujant 3:2 sudrebėjo A.Moratos kojos – ispano smūgiuotą kamuolį sulaikė Gianluigi Donnarumma.

Galiausiai, lemiamą kirtį Ispanijos rinktinei sudavė užtikrintai baudinį realizavęs ir pergalę Italijai išplėšęs Jorginho.

„Jei kalbėsime apie detales... Po šių mačų mes matome, kad 2022-ųjų planetos čempionatui turime ir veteranus ir sustiprėjusį jaunimą, kuris tikrai atneš mums daug džiaugsmo. Persirengimo kambaryje vienas kitam surengėme ovacijas, nes visi žaidėjai atliko žvėrišką darbą. Galiu pasakyti, kad daugelis Ispanijoje didžiuojasi šia rinktine“, – aiškino ispanų strategas.

Tuo tarpu italų strategas Roberto Mancini tikino, kad įveikė labai galingą varžovą.

„11 metrų baudiniai – tai žiauru. Tai buvo labai sunkus mačas, o Ispanija – puikiausia komanda, rodanti įspūdingą žaidimą.

Mes kovojome ne taip, kaip visada tai darome, bet varžėmės vildamiesi, kad galiausiai turime laimėti. Pasikeitimai ispanų komandos sudėtyje turėjo įtakos ir sudarė šiek tiek problemų, bet mes persiorientavome, susikoordinavome.

Žinojome, kad ispanai yra kamuolio kontrolės meistrai ir jie kurs mums problemas – reikėjo adaptuotis ties tuo klausimu ir žaisti iki pabaigos.

Juk suprantate, kad komandos ir puola ir ginasi – nėra taip, kad tik būtų puolimas. Tiek mes, tiek ir ispanai turėjo šansus – visos komandos žino, ką reiškia gintis, tačiau Italija to nedaro“, – tikino R.Mancini.

„Tai pačios sunkiausios rungtynės, kurias esu žaidęs“, – po mačo tikino Italijos rinktinės žaidėjas Leonardo Bonucci. – Sveikinu Ispaniją už tai, ką jie parodė, tačiau Italija dar kartą pademonstravo savo širdį ir sugebėjimą peržengti sunkias akimirkas, o baudinių loterija buvo mūsų apdovanojimas.

Pergalė, dėl kurios kenti, visada pati maloniausia. Dabar liko tik vienas centimetras. Dar vienas centimetras.“

Italijos rinktinė finale žais po devynerių metų pertraukos. Pastarąjį kartą 2012-aisiais italai kovoje dėl trofėjaus nusileido būtent Ispanijai.

1968 metais Italija finale 2:0 įveikė Jugoslaviją, o 2000-aisiais per pratęsimą 1:2 nusileido prancūzams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.