Visiems kritikams burnas užčiaupęs R. Mancini siunčia žinutę: „Mes dar nebaigėme“

Roberto Mancini tiki, jog Italijos rinktinei pasiekus „Euro 2020“ finalą pavyko užtildyti visus ja abejojančiuosius, bet prisipažino, kad jiems teko daug ką iškęsti, norint pakliūti į tokio didelio mąsto turnyro finalą – to nebuvo jau devynerius metus, rašo BBC.

 R.Mancini.<br> AP nuotr.
 R.Mancini.<br> AP nuotr.
Italijos rinktinė pateko į Europos čempionato finalą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Italijos rinktinė pateko į Europos čempionato finalą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Mancini Vilniuje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Mancini Vilniuje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Italijos rinktinė pateko į Europos čempionato finalą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Italijos rinktinė pateko į Europos čempionato finalą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 6:21 PM

„Azzurri“ buvo lygūs prieš Ispaniją (rezultatas buvo 1:1), bet kontroliavo kamuolį vos 35 proc. laiko ir atliko tik 7 smūgius prieš priešininkų 16. Nepaisant to, po baudinių serijos jie laimėjo rezultatu 4:2.

„Būna rungtynių, kuriose mes kenčiame, – spaudos konferencijoje sakė R.Mancini. – Jie visi negali žaisti sklandžiai kaip iki šiol. Mes žinojome, jog rungtynės bus sunkios. Dėl to žaidėjai ir visi, kas dirbo mūsų labui pastaruosius trejus metus, nusipelno didžiulės padėkos, nes lengva nebuvo. Beveik niekas netikėjo mumis ir, vis dėlto, mes finale. Mes džiaugiamės ir už italus, kurie sekė mus pastarąsias savaites.“

Sekmadienio finale Italija stos prieš Daniją arba Angliją ir pretenduos laimėti pirmąjį Europos čempionatą nuo 1698-ųjų. Tai jų pirmasis pasirodymas finale po pralaimėjimo Ispanijai rezultatu 0:4 „Euro 2012“ rungtynėse.

Jaunoji ir talentingoji Ispanijos komanda didžiąją laiko dalį nedavė kamuolio „Azzurri“, todėl R.Mancini dar labiau norėjo pabrėžti savo komandos pasiekimo mąstą.

Jis sakė: „Mums džiugu, kad šį nuostabų vakarą Italijos žmonėms suteikėme tokį šou. Mums liko dar vienerios rungtynės. Žinojome, jog mačas bus labai sunkus, nes kamuolio kontrolėje Ispanija yra nepralenkiama. Jie mums sukėlė problemų ir ne kartą teko susiimti, mes privalėjome smūgiuoti ir sukurti galimybes, kada tik galėjome.“

„Turėjome keletą iššūkių, nes ilgą laiką buvome be kamuolio. Bet mes norėjome pasiekti finalą, todėl stengėmės iki pabaigos. Baudiniai yra loterija, bet aš lenkiu galvą prieš Ispanijos rinktinę – tai puiki komanda.“ – sakė R.Mancini.

Krašto saugas Federico Chiesa buvo apdovanotas UEFA „mačo žvaigždės“ apdovanojimu po nepriekaištingai užsukto pirmojo įvarčio. 23 metų futbolininkas buvo paklaustas, ar tai didžiausias įvykis jo karjeroje.

„Be jokios abejonės. Žaisti už savo šalį tokiuose mačuose, atstovauti 60 milijonų italų, tai buvo neįtikima svajonė, kurios net neįsivaizdavau“, – kalbėjo F.Chiesa.

Paklaustas apie potencialius Italijos varžovus, jis atsakė: „Danija žaidžia labai intensyviai ir šio turnyro metu ji įrodė, kokia ji komanda – ji turi tikrai aukšto lygio žaidėjų. O kalbant apie Angliją, jie įrodė, jog jų pavieniai žaidėjai gali laimėti rungtynes. Keletas jų žaidėjų puikiai tvarkosi prie priešininkų vartų ir visoje aikštelėje.“

Parengė Gediminas Škerba

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.