Už homofobiškus ir rasistinius sirgalių plakatus – UEFA bauda Vengrijai

Vengrijos futbolo komanda kitas trejas rungtynes turės žaisti už uždarų durų – tokios baudos Vengrija sulaukė iš UEFA už sirgalių homofobiškus ir rasistinius plakatus „Euro 2020“ grupių etapo metu.

 Vengrijos sirgaliai sulaukė baudos.<br>AP/Scanpix nuotr.
 Vengrijos sirgaliai sulaukė baudos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-09 22:18, atnaujinta 2021-07-09 22:49

Taip pat Vengrijos futbolo federacija privalės sunmokėti 100 tūkst. eurų baudą bei iškelti plakatą su užrašu „#EqualGame“ (liet. „Lygus žaidimas“).

Tiesa, ši bauda negalios artėjančių atrankos į 2022-ųjų Pasaulio čempionatą rungtynių metu, kadangi šie mačai yra organizuojami FIFA, o nuobauda galios tik UEFA rengiamų rungtynių metu.

Homofobiški plakatai tribūnuose buvo pastebėti pralaimėtų rungtynių prieš Portugaliją metu. Tuo tarpu susitikimo su Prancūzija, pasibaigusio lygiosiomis, metu buvo iš tribūnų buvo girdimi šūksniai „beždžionės“.

Abu šie mačai vyko Budapešte, „Puskas“ arenoje.

UEFA „Euro 2020“ metu kontraversiškai atmetė Miuncheno miesto planus per Europos čempionato Vokietijos ir Vengrijos rinktinių rungtynes apšviesti „Allianz“ areną vaivorykštės spalvomis, taip išreiškiant paramą LGBT bendruomenei ir protestą prieš vieną Vengrijoje priimtą įstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.