Pirmoji Lietuvos mažojo futbolo taurė – „El Dorado“ klubo rankose

Šeštadienį gražiajame Lietuvos kurorte Birštone įvyko pirmasis Lietuvos mažojo futbolo Taurės turnyras. Dėl naujojo trofėjaus susirėmė aštuonios komandos: FC „Klaipėda City“ (Klaipėda), „Hegelmann Minifootball“ (Kauno raj.), FK „Nemunas“ (Prienų ir Birštono jungtinė komanda), FK „Merkys“ (Varėna), FK „El Dorado“ (Vilnius), FK „Alytis“ (Alytus), FK „Pempininkai“ (Gargždai) ir FK „Kelmė“ (Kelmė).

Šeštadienį Birštone įvyko pirmasis Lietuvos mažojo futbolo Taurės turnyras.<br>S.Čirbos nuotr.
Šeštadienį Birštone įvyko pirmasis Lietuvos mažojo futbolo Taurės turnyras.<br>S.Čirbos nuotr.
Šeštadienį Birštone įvyko pirmasis Lietuvos mažojo futbolo Taurės turnyras.<br>S.Čirbos nuotr.
Šeštadienį Birštone įvyko pirmasis Lietuvos mažojo futbolo Taurės turnyras.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 11, 2021, 11:29 AM

Geriausiai karščius atlaikė ir stabiliausią žaidimą pademonstravo sostinės „El Dorado“ ekipa, iškovojusi pirmąją Lietuvos mažojo futbolo taurę ir papildžiusi savo trofėjų lentyną. Apdovanojimų ceremonijoje medalius ir taurę prizininkams įteikė Valdas Ivanauskas bei Birštono vice-meras Vytas Kederys.

Taurės turnyro formatas buvo toks, kad kovos prasidėjo iškart nuo ketvirtfinalio. Laimėjusios komandos tęsė kovą dėl pagrindinės taurės, o pralaimėjusios – toliau kovojo dėl mažosios taurės. Kovos buvo nuožmios ir emocingos, bet jas ramino ir tvarką aikštėje prižiūrėjo Gediminas Mažeika.

Toks formatas įvedė nemažai netikėtumų jau po pirmųjų rungtynių. Lietuvos mažojo futbolo čempionate stagnuojantis Varėnos „Merkys“ pateikė staigmeną ir 4:2 palaužė „Klaipėda City“ ekipą, kuri užtikrintai pirmauja Lietuvos mažojo futbolo čempionate.

Kiti vienais favoritų laikyti „Hegelmann Minifootball“ pirmąjį mačą pralaimėjo FK „Kelmei“, surinkusiai galingą sudėtį. Rungtynės tarp šių komandų pasibaigė lygiosiomis 5:5, o nugalėtojas paaiškėjo po bulitų serijos, kurią „Kelmė“ laimėjo rezultatu 2:1.

Kitose ketvirtfinalio rungtynėse FK „El Dorado“ 4:1 įveikė FK „Nemuną“, o Gargždų „Pempininkai“ tokiu pačiu rezultatu palaužė FK „Alytį“.

Kaip ir minėjome, pirmąsias rungtynes pralaimėjusios komandos toliau kovojo dėl mažosios taurės, kurią galiausiai į viršų kėlė Kauno rajono „Hegelmann Minifootball“ ekipa. Ji finale susirėmė su „Klaipėda City“ klubu ir jį įveikė rezultatu 10:5.

Tuo metu kova dėl pagrindinės taurės buvo daug atkaklesnė. Pirmajame pusfinalyje „El Dorado“ 5:1 palaužė FK „Kelmę“ ir nors rezultatas atrodo užtikrintas, dėl šios pergalės „El Dorado“ turėjo gerokai pavargti ir tokį pranašumą susikrovė tik rungtynių pabaigoje – per paskutines tris minutes pelnė tris įvarčius.

Kitame pusfinalyje Varėnos „Merkys“ buvo labai arti finalo, bet iššvaistė savo turėtą persvarą ir paskutinę minutę praleido išlyginamąjį įvartį – Gargždų „Pempininkų“ puolėjas Algimantas Bačanskis nukėlė kovą į bulitų seriją – pagrindinio laiko rezultatas 4:4.

Joje „Pempininkai“ neklydo – įmušė visus tris bulitus, o „Merkys“ vieno nerealizavo ir pralaimėjo bulitų seriją rezultatu 2:3. Galiausiai „Merkys“ liko ketvirtoje vietoje, kadangi mažajame finale juos 6:3 įveikė FK „Kelmė“.

Finalas tarp „El Dorado“ ir „Pempininkų“ buvo atkaklus. Nors „El Dorado“ turėjo ilgesnį atsarginių suolą bei pirmieji pelnė įvartį, „Pempininkai“ sugebėjo rezultatą išlyginti antrojo kėlinio pradžioje. Visgi, aikštėje matėsi, kad „El Dorado“ turi daugiau jėgų ir tai galiausiai lėmė, jog jiems pavyko įmušti dar du įvarčius bei laimėti finalą rezultatu 3:1.

„Šio trofėjaus dar nėra niekas iškovoję ir mums pavyko tai padaryti pirmiesiems! Tokie turnyrai yra mūsų turnyrai, žinome kur važiuojame, žinome, ko reikia ir jiems pasiruošiame. Fiziškai turnyras buvo labai sunkus, Visiems jau linko kojos, žaibai akyse, bet džiaugiuosi, kad komanda atlaikė tokį krūvį ir dabar galime džiaugtis Lietuvos mažojo futbolo Taure“, – sakė „El Dorado“ kapitonas Martynas Rašinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę