Italijos rinktinės treneris Roberto Mancini: „Man gaila Anglijos“

Italijos rinktinė sekmadienį po 53 metų pertraukos laimėjo Europos futbolo čempionato taurę, po dramatiškos baudinių serijos parklupdžiusi Anglijos futbolininkus bendru rezultatu 2:1. Italai baudinių serijoje realizavo 3 smūgius, tuo tarpu anglai tai padarė vos 2 kartus.

 Roberto Mancini<br> Reuters/Scanpix.com
 Roberto Mancini<br> Reuters/Scanpix.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-12 09:02, atnaujinta 2021-07-12 09:10

Anglijos rinktinę į priekį jau 2 minutę išvedė Luke‘as Shawas, o išlyginamojo įvarčio reikėjo laukti iki antrojo kėlinio, kai 67-ąją minutę pasižymėjo finalo geriausiu žaidėju pripažintas Leonardo Bonucci.

Po rungtynių Italijos rinktinės treneris Roberto Mancini tikino, kad jam per čempionatą buvo kai kada baugu.

„Tai, kad tokia situacija įmanoma, kai kuriuo momentu turnyre buvo sunkiai įsivaizduojama“, – sakė apie finalą ir pergalę R.Mancini. – Bet vyrai pasirodė tikrai puikiai.

Net neturiu žodžiu, kad apsakyčiau šią situaciją. Tai puikus kolektyvas. Baigėsi itin sunkus mačas, kuris tapo dar sunkesniu dėl labai greitai praleisto įvarčio.

Jei nežiūrėtume į nekokią mačo pradžia, iš esmės mes dominavome aikštėje“.

Kalbėdamas apie 11 metrų baudinius, italų strategas apraudojo anglus: „11 metrų baudinių serijoje būtina šiek tiek sėkmė.

Man gaila Anglijos, nes ji puikiai kovojo Europos čempionate. Galiu pasakyti, kad anglai šiame turnyre labai pridėjo savo žaidimu.

Galvoju, kad jie progresuos ir dar toliau. Tačiau dabar mes džiaugiamės už save, už Italija. Nėra žodžiu, kaip jaučiuosi“.

Jau naktį R.Mancini socialiniuose tinkluose išplatino žinutę su pergalingai besidžiaugiančia komanda ir prierašu: „Tai gryna tiesa“.

Italija Europos čempione tapo antrą kartą nuo 1968 metų. Ji finaluose žaidė 2000-siais ir 2012 metais, tačiau abu kartus juos pralaimėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.