Lietuvoje bus galima lengviau sukurti savo laisvalaikio lygą pagal britų modelį

Greitu metu Lietuvos gyventojai turės daugiau galimybių sportuoti: Lietuva tapo naujausia šalimi, kurioje pradės veikti tarptautinis „Leisure Leagues“ (Laisvalaikio lygos) vardas.

 Atsiras daugiau galimybių kurti savo lygas.<br> Organizatorių nuotr.
 Atsiras daugiau galimybių kurti savo lygas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-02 20:20

„Leisure Leagues“ – tai Jungtinėje Karalystėje dar 1990 metais atsiradusi organizacija, kuri suteikia puikias galimybes varžytis įvairiose mažojo futbolo formato lygose ir siūlo išmanią platformą lygų, žaidėjų bei teisėjų administravimui. Nuo 2017 metų „Leisure Leagues“ franšizė pradėjo sparčiai plisti po visą pasaulį ir jau yra tokiose valstybėse kaip JAV, Prancūzija, Olandija, Belgija, Graikija, Lenkija, Vokietija, Meksika, Lenkija ir daug kitų.

Skaičiuojama, kad per visą pasaulį „Leisure Leagues“ lygose reguliariai mažąjį futbolą žaidžia daugiau nei 1 milijonas žmonių, o šios lygos ženklo žinomumas nuolatos auga.

Jau šį mėnesį „Leisure Leagues“ ženklas atsiras ir Lietuvoje, o jį į mūsų šalį atves Lietuvos mažojo futbolo asociacija, kurios ir tuo pačiu „Leisure Leagues“ ambasadoriumi yra garsusis Lietuvos futbolininkas Deividas Šemberas.

„Džiugu, jog šiuolaikinė, moderni mažojo futbolo platforma ateina į Lietuvą! Pagrindinis tikslas – kuo platesnis Lietuvos gyventojų fizinio aktyvumo skatinimo įtraukimas per mažojo futbolo prizmę. Lietuvos mažojo futbolo asociacijos projektas „Laisvalaikio lyga tavo mieste“ sulaukė teigiamo ekspertų įvertinimo ir bendrai finansuojamų Sporto rėmimo fondo lėšų, kurias administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Organizatorių komandos laukia iššūkiai, tačiau neabejoju, jog nuolat mokydamiesi bei tobulėdami ir tarptautinių partnerių padedami, po truputėlį įsibėgėsime, augsime bei įsitvirtinsime Lietuvoje.

Noriu palinkėti ir mūsų partneriams – Lietuvos miestams ir miesteliams suprasti papildomų reklaminių bei rinkodarinių priemonių, didinant apskrities bei šalies žinomumą tarptautiniu lygmeniu, naudą“, – akcentavo Lietuvos mažojo futbolo asociacijos vykdantysis direktorius Kęstutis Bagonas.

K.Bagonui antrino ir dar šiek tiek daugiau apie projektą papasakojo MFL (Mažojo Futbolo Lygos) vadovas bei „Laisvalaikio lyga tavo mieste“ projekto vadovas Tomas Butkus: „Džiaugiamės, kad pavyko gerai startuoti – sėkmingai parašytas projektas ir sulaukta pasitikėjimo. Turint tokio tarptautinio partnerio kaip „Leisure Leagues“ pagalbą, esame tikri, kad sėkmingai įgyvendinsime projektą ir padidinsime Lietuvos gyventojų fizinį aktyvumą, kuris Europos kontekste tikrai nėra didelis.

Šio projekto pagalba jau šiais metais ketiname surengti penkis mažojo futbolo festivalius skirtinguose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, parodyti mažojo futbolo naudą vietinei bendruomenei ir tuose miestuose įkurti „Leisure Leagues“ lygas, kurios leis toliau reguliariai sportuoti vietos gyventojams. Pirmąjį festivalį planuojame surengti jau rugpjūčio 15 dieną, bet daugiau naujienų apie pačius festivalius ir miestus pranešime kiek vėliau“, – sakė T.Butkus.

„Pačios „Leisure Leagues“ platformos nauda – milžiniška. Jos pagalba bus galima susikurti savo lygą ir tapti lygos vadovu, ją administruoti ir vykdyti turnyrus. Platforma taip pat leis suburti komandą ir kviesti visus netoli gyvenančius varžytis vietinėje lygoje ir taip panaudoti mažojo futbolo aikšteles, kurių Lietuvoje tikrai yra labai daug, bet jos nėra pilnavertiškai išnaudojamos. Negana to, ši, jau daugybėje šalių naudojama platforma, suteiks galimybę susirasti komandą, jei jos neturi, ar net išbandyti save teisėjo vaidmenyje. Galimybių yra daug ir įvairių, tad skatinsime Lietuvos gyventojus jomis pasinaudoti“, – pridėjo T.Butkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.