Iš „Barcelona“ pasitraukęs Lionelis Messi jau žino naują karjeros stotelę – dėl jo darbo neteks kita futbolo žvaigždė

Septyniolika metų „Camp Nou“ stadione karaliavęs garsusis argentinietis, šešių geriausio planetos žaidėjo titulų savininkas Lionelis Messi ketvirtadienį paliko „Barcelona“. Apie tai pranešė pats Barselonos klubas, tikindamas, kad nesugebėjo išlaikyti žaidėjo. Tačiau jau žinoma nauja 34 metų L.Messi karjeros stotelė – jis turėtų vykti į „Paris Saint Germain“. Apie tai jis pats papasakojo Paryžiaus klubo žaidėjams, skelbia ispanų televizijos sporto laida „El Chiringuito de Jugones“.

Lionelis Messi<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lionelis Messi<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lionelis Messi<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lionelis Messi<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lionelis Messi<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lionelis Messi<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 7:28 AM, atnaujinta Aug 6, 2021, 11:22 AM

Kaip teigiama pranešime spaudai, tarp „Barcelona“ ir L.Messi prieš 35 dienas buvo pasiektas žodinis susitarimas, tačiau Katalonijoje Argentinos futbolo žvaigždė neliks dėl klubo ekonominių ir struktūrinių – Ispanijos futbolo lygos nuostatų – kliūčių.

Nuo šiol Ispanijos lygos komandos privalo laikytis algų lubų priklausomai nuo paties klubo uždirbamų pinigų.

Praėjusį sezoną „Barcelona“ žaidėjų atlyginimams skyrė 110 proc. daugiau nei uždirbo – 671 mln. eurų, o kad kitą sezoną tilptų į nustatytą algų rėmą, privalės išmokėti tik 383 mln. eurų.

 

Dėl to „Barcelona“ pardavė klubui priklausiusius keturis 21-24 metų futbolininkus ir gavo 28,5 mln. eurų pelno. Tačiau tai niekaip negalėjo prilygti L.Messi algai, kuri jam buvo mokama Barselonos komandoje – 82 mln. eurų kasmet ir dar premijos.

Teigiama, kad abi pusės apgailestavo, kad nebuvo pasiektas kompromisas. Iš viso argentinietis „Barcelona“ sistemoje prabuvo 21 metus.

Atstovaudamas „Barcelona“ L.Messi per 778 rungtynes įmušė 672 įvarčius. Rezultatyviausi buvo 2012-ieji, kai jis pelnė 91 įvartį.

L.Messi šešis kartus buvo išrinktas geriausiu planetos futbolininku, keturis sykius triumfavo UEFA čempionų lygoje, 10 kartų – Ispanijos čempionate.

Nuo šių metų liepos 1 d. L.Messi tapo laisvuoju agentu, tačiau jau kurį laiką buvo teigiama, kad argentinietis žodžiu susiderėjo su „Barcelona“ dėl dar penkerių metų sutarties.

Teigiama, kad dabar, kai L.Messi susitarė su „Paris Saint Germain“, Paryžiaus klube darbo neteks puolėjas iš Prancūzijos Kylianas Mbappe.

„Paris Saint Germain“ paaukos už 180 mln. eurų 2018-siais įsigytą ir 18 mln. eurų per sezoną uždirbantį K.Mbappe, kad tik galėtų turėti argentinietį.

Tiesa, ir pats K.Mbappe nedega noru likti Paryžiuje, todėl nepasirašo naujos sutarties, kurią klubas jam ant stalo yra padėjęs dar prieš dvi savaites.

„The Athletic“ tikina, kad L.Messi jau kalbėjosi su Paryžiaus komandos treneriu Mauricio Pochettino, kuris taip pat yra argentinietis. Jie aptarė planus, kokia bus „Paris Saint Germain“ žaidimo vizija ateinantį sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.