L. Messi nusilenkęs „Barcelona“ vadovas paatviravo apie derybų detales ir žvelgė į ateitį: „Prasideda nauja era“

Ketvirtadienį oficialiai apie išsiskyrimą su Argentinos futbolo žvaigžde Lioneliu Messi pranešusi „Barcelona“ ekipa pradeda naują komandos istorijos etapą.

L.Messi ir J.Laporta.<br>Reuters/AFP nuotr. koliažas.
L.Messi ir J.Laporta.<br>Reuters/AFP nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 10:02 PM, atnaujinta Aug 6, 2021, 11:29 PM

Nuo 2000-ųjų Katalonijoje rungtyniavęs, o nuo 2004-ųjų pagrindinės „Barcelona“ ekipos marškinėlius apsivilkęs L.Messi kitą sezoną pasuks į naują karjeros stotelę.

Teigiama, kad tarp „Barcelona“ ir L.Messi prieš 35 dienas buvo pasiektas žodinis susitarimas, tačiau Katalonijoje Argentinos futbolo žvaigždė neliks dėl klubo ekonominių ir struktūrinių – Ispanijos futbolo lygos nuostatų – kliūčių.

Apie tai plačiau penktadienį papasakojo „Barcelona“ klubo vadovas Joan Laporta.

59-erių Katalonijos ekipos prezidentas nusilenkė 17 metų pagrindinei „Barcelona“ komandai atidavusiam L.Messi bei prakalbo apie laukiančią naująją erą.

„Jis (L.Messi – red.) yra geriausias žaidėjas pasaulyje ir suprantama, kad jis turi ir kitų pasiūlymų.

Tai buvo ilgas procesas. Reikia pažvelgti į skaičius, išanalizuoti situaciją ir pasakyti: „užtenka“.

Ispanijos futbolo lyga nustatė taisykles ir mes turime jų laikytis. Žinoma, tos taisyklės galėtų būti lankstesnės, tačiau tai nėra joks pasiteisinimas. Nes negalėjome jų nesilaikyti.

L.Messi nusipelno visko. Jis įrodė, kad myli „Barcelona“. Jo šaknys yra Barselonoje. Man yra labai liūdna, bet esu įsitikinęs, kad padarėme viską, ką galėjome.

L.Messi palikimas yra milžiniškas, jis sukūrė savo istoriją. Tai sėkmingiausias visų laikų klubo žaidėjas. Sunku, tačiau tikiuosi, kad įveiksime tai. Dabar prasideda nauja era. Turėjome gyventi iki L.Messi, tęsime savo darbą ir po jo eros. Tai buvo visos „Barcelona“ istorijos metu.

Derybų metu mes žinojome, kad jis turi kitų pasiūlymų, buvo nustatytas tam tikras laiko limitas.

Mes su L.Messi dirbome du mėnesius ir išgyvenime skirtingus derybų etapus. Pirmasis susitarimas buvo dveji metai bendradarbiavimo, tačiau vėliau pavyko susitarti ir dėl penkerių metų sutarties.

Leo (L.Messi – red.) labai norėjo pasilikti, todėl jis yra labai nelaimingas palikdamas Barseloną, tačiau šiuo metu situacija yra tokia ir reikia žvelgti realybei į akis, nieko negalime pakeisti.

Jis žino, kad jam linkiu visa ko geriausio, kad ir kur jis tęstų savo karjerą. „Barcelona“ yra jo namai“, – teigė J.Laporta.

Portalas lrytas.lt penktadienį jau pranešė, kad nauja L.Messi karjeros stotele turėtų tapti Prancūzija.

Futbolininkas arti atvykimo į „Paris Saint Germain“. Apie tai jis pats papasakojo Paryžiaus klubo žaidėjams, skelbė ispanų televizijos sporto laida „El Chiringuito de Jugones“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.