Laisvalaikio lygos kelionė po Lietuvą prasidės festivaliu Naujojoje Akmenėje

Lietuvos mažojo futbolo asociacija neseniai pranešė, kad į Lietuvą atves visame pasaulyje žinoma mažojo futbolo franšizę – „Leisure Leagues“. Tai bus atlikta per projektą „Laisvalaikio lyga tavo mieste“.

 Mažojo futbolo varžybos.<br> LMFA nuotr.
 Mažojo futbolo varžybos.<br> LMFA nuotr.
 Mažojo futbolo varžybos.<br> LMFA nuotr.
 Mažojo futbolo varžybos.<br> LMFA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-08-11 09:09

Vienas iš šio trijų metų projekto tikslų – surengti mažojo futbolo festivalius, supažindinti Lietuvos gyventojus su mažojo futbolo nauda bei skatinti jų fizinį aktyvumą.

Pirmasis toks mažojo futbolo festivalis vyks jau šį sekmadienį, rugpjūčio 15 dieną, o pirmuoju miestu, kuriame įvyks ši mažojo futbolo šventė, bus Naujoji Akmenė. Rugpjūčio 14 dieną, šiame Lietuvos mieste po beveik du mėnesius trukusios vasaros pertraukos bus pratęstos Lietuvos mažojo futbolo čempionato pirmenybės ir aštuonios čempionato dalyvės sužais po tris rungtynes.

Tuo metu kitą dieną save mažojo futbolo aikštelėje galės išbandyti ir visi to norintys. Naujosios Akmenės ir netoli jos gyvenančią bendruomenę kviečiame draugiškai pasirungti 5 prieš 5 ir 3 prieš 3 futbolo turnyruose bei taip pažinti mažojo futbolo naudą.

Visi į turnyrus užsiregistravę dalyviai ir komandos bus suskirstytos pagal amžiaus grupes ir varžysis savo amžiaus grupėje, tad festivalio organizatoriai į mažojo futbolo šventę kviečia visų lyčių atstovus, nuo pačių mažiausių iki vyriausių. Registracija į mažojo futbolo turnyrus ir patį festivalį bus vykdoma Naujosios Akmenės stadione.

Prieš šių turnyrų pradžią bus pravestas masinis apšilimas visiems festivalio dalyviams, o be mažojo futbolo turnyrų visi norintys save galės išbandyti ir smagiose rungtynėse: kamuolio žongliravimo, estafetės, tikslumo bei bulitų iššūkyje.

Būtent bulitai yra įdomioji mažojo futbolo dalis, kuri naudojama net ir mažojo futbolo Pasaulio čempionatuose – ten mušami ne baudiniai, o kaip ledo ritulyje atliekama bulitų serija. Tuo metu gerą nuotaiką festivalio metu padės išlaikyti futbolo entuziastas ir didele meile šiai sporto šakai pasižymintis Juozas Liesis.

„Pažadame tikrai įdomų mažojo futbolo festivalį ir kviečiame visus jau šį sekmadienį atvykti į Naująją Akmenę. Čia galėsite draugiškai pasivaržyti 5x5 ir 3x3 futbolo turnyruose bei pajusti kokias geras emocijas sukelia mažasis futbolas. Be futbolo turnyrų bus ir įvairiausių rungčių, kur galėsite patikrinti savo tikslumą, pusiausvyrą, greitį bei sudalyvauti bulitų konkurse ir suprasti, kad įmušti bulitą nėra taip paprasta. Nusimato tikra futbolo fiesta, kurią sieksime kaip geriau įamžinti, o visų atvykusių lauks ir simbolinės atminimo dovanėlės, leisiančios prisiminti, kad dalyvavote mažojo futbolo festivalyje“, – sakė „Laisvalaikio lyga tavo mieste“ projekto vadovas Tomas Butkus.

„Leisure Leagues“ – tai Jungtinėje Karalystėje dar 1990 metais atsiradusi organizacija, kuri suteikia puikias galimybes varžytis įvairiose mažojo futbolo formato lygose ir siūlo išmanią platformą lygų, žaidėjų bei teisėjų administravimui. Nuo 2017 metų „Leisure Leagues“ franšizė pradėjo sparčiai plisti po visą pasaulį ir jau yra tokiose valstybėse kaip JAV, Prancūzija, Olandija, Belgija, Graikija, Lenkija, Vokietija, Meksika, Lenkija ir daug kitų, o nuo šių metų startuos ir Lietuvoje. „Leisure Leagues“ ambasadoriumi Lietuvoje yra buvęs garsus Lietuvos futbolininkas Deividas Šemberas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.