PSG žaidėju tapęs L. Messi: „Tai beprotiška. Aš žaisiu su geriausiais“

Lionelis Messi trečiadienį pagaliau atskleidė savo nuotaikas tapus „Paris Saint-Germain“ (PSG) komandos žaidėju. 34-erių Argentinos futbolo žvaigždė kalbėjo naujus iššūkius ir pergalių alkį.

 L.Messi teigė esąs ištroškęs iššūkių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 L.Messi teigė esąs ištroškęs iššūkių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 L.Messi teigė esąs ištroškęs iššūkių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 L.Messi teigė esąs ištroškęs iššūkių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 11, 2021, 1:31 PM, atnaujinta Aug 11, 2021, 2:41 PM

Visą karjerą „Barcelona“ klube rungtyniavęs L.Messi antradienį pasirašė dvejų metų sutartį su galimybe pratęsti ją dar metams.

Priešingai nei tikėtasi, PSG naujoko pristatymas įvyko ne Eifelio bokšte, o „Parc des Princes“ stadione.

„Čia jaučiuosi kaip namuose nuo pat pirmos akimirkos. Esu laimingas, noriu pradėti treniruotis ir grįžti į žaidimą. Vis dar jaučiu didelį alkį žaidimui, naujiems iššūkiams ir pergalėms“, – sakė L.Messi pirmoje spaudos konferencijoje, kurios nekantriai laukė visas pasaulis.

Nors kalbos apie perėjimą PSG netilo kelias dienas, Paryžiuje ilgai nieko daugiau nebuvo pasakyta. Tik futbolininkui antradienį po pietų atvykus į Prancūziją, buvo paskelbti patvirtinimai, o vakare klubas įdėjo oficialias nuotraukas.

Trečiadienį ankstyvą rytą kai kurie gerbėjai išsirikiavo į kelių dešimčių metrų eilę įsigyti PSG marškinėlių su L.Messi vardu, kiti susigrūdo priešais „Parc des Princes“, kur įvyko pirmoji argentiniečio spaudos konferencija.

L.Messi pasirodė jo žmonos, trijų sūnų ir PSG prezidento Nassero Al-Khelaifi kompanijoje.

Būtent komandos savininkas iš Kataro pirmasis pasveikino L.Messi naujame klube.

„Tai nuostabi ir istorinė diena ne tik mūsų klubui, bet ir visam futbolo pasauliui. Visi pažįsta Leo. Jis yra vienintelis žaidėjas, šešis kartus laimėjęs Auksinį kamuolį. Tai tikras nugalėtojas, darantis futbolą stebuklingą ir gražų.

Kai prieš 10 metų pradėjome čia dirbti, žmonės klausinėjo, ką darysime su šiuo projektu. Šiandien mes atsakome į šiuos klausimus ir didžiuojamės, kur esame. Abi pusės labai norėjo, kad šis persikėlimas įvyktų“, – sakė Al-Khelaifi.

Tada žodį tarė L.Messi, o pirmiausia jis turėjo atsakyti į klausimus apie paskutines dienas, kai priėmė sprendimą palikti „Barcelona“.

„Man tai buvo tikrai sunki akimirka. Turėjau priimti labai sunkų sprendimą pakeisti komandą. Tačiau džiaugiuosi, kad atvykau į PSG. Į klubą, turintį didelių ambicijų ir puikių žaidėjų. Jie buvo labai greiti ir ryžtingi. Jų pasiūlymas buvo pateiktas iškart po ketvirtadienio „Barcelona“ pareiškimo“, – sakė argentinietis.

L.Messi neslėpė sentimentų buvusiai komandai ir miestui.

„Viskas, kas įvyko per pastarąsias kelias dienas, man buvo labai sunku. Viskas įvyko labai greitai, bet tai lydėjo puikios emocijos. Vis dar negaliu patikėti tuo, ką patyriau Barselonoje, bet jau buvau nekantrus. Dabar aš ir mano šeima džiaugiamės naujoje vietoje.

Sprendimas palikti Barseloną buvo labai sunkus, iš dalies dėl to, kad nežinojau, kas manęs laukia toliau. Šis miestas yra mano namai, aš ten gyvenau nuo vaikystės.

Nežinau, kas nutiks, jei Čempionų lygoje žaisime su „Barcelona“. Tikrai norėčiau ten sugrįžti. Tikiuosi, kad jei taip atsitiks, tribūnose atsiras gerbėjų.

Būtų labai keista žaisti prieš šį klubą jo stadione, tačiau turiu žinoti, kad futbole viskas įmanoma“, – kalbėjo L.Messi.

Vėliau argentinietis prakalbo apie savo ateitį.

„Visų pirma norėčiau padėkoti klubo prezidentui už įsipareigojimą mane čia atvesti. Klubas pasiruošęs kovoti dėl svarbiausių trofėjų, ir tai yra mano tikslas. Tikiu, kad kartu galime viską.

Esu įsitikinęs, kad man patiks kiekviena čia praleista akimirka.

Esu labai dėkingas gerbėjams už priėmimą. Žmonės gatvėse buvo nuostabūs, aš apie tai išgirdau dar būdamas Barselonoje. Tai emocijos, kurių neįmanoma apibūdinti. Tai bus nuostabus sezonas ir tikiu, kad kartu nuveiksime puikių dalykų“, – pridūrė jis.

Po nuviliančio praėjusio sezono PSG išleido milijonus naujiems žaidėjams – atvyko ne tik L.Messi, bet Gianluigi Donnarumma, Achrafas Hakimi, Sergio Ramosas, Georginio Wijnaldumas.

„Nežinau, kada debiutuosiu PSG. Aš atostogavau ir dabar nesu aukščiausios formos. Antradienį kalbėjau su personalu ir gali būti, kad man reikės specialaus pasiruošimo laikotarpio. Noriu kuo greičiau atnaujinti treniruotes ir sunkų darbą, kad kuo greičiau padėčiau komandai aikštėje.

Klubas atliko nuostabius darbus ir sukūrė neįtikėtiną komandą. Aš žaisiu su geriausiais pasaulyje“, – sakė L.Messi.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.