Rudens su nekantrumu laukiantys LFF vadovai dėlioja paskutinius taškus: „Tai – istorinis momentas visam Lietuvos sportui“

Sakoma, kad futbolas yra žaidžiamas ir stebimas bet kokiu oru. Antradienio popietėje Vilniaus Rotušės aikštėje prapliupęs lietus taip pat neišgąsdino vilniečių ir sostinės svečių, kurie savo akimis galėjo išvysti miesto širdyje pristatytą FIFA pasaulio salės futbolo (futsal) čempionato trofėjų.

T.Danilevičius ir E.Stankevičius prakalbo apie paskutiniuosius pasiruošimo darbus.<br>T.Bauro nuotr.
T.Danilevičius ir E.Stankevičius prakalbo apie paskutiniuosius pasiruošimo darbus.<br>T.Bauro nuotr.
E.Stankevičius ir T.Danilevičius.<br>LFF nuotr.
E.Stankevičius ir T.Danilevičius.<br>LFF nuotr.
Tomas Danilevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tomas Danilevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius.<br>lff.lt nuotr.
LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius.<br>lff.lt nuotr.
Edgaras Stankevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Edgaras Stankevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
LFF prezidentas Tomas Danilevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
LFF prezidentas Tomas Danilevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Edgaras Stankevičius<br>LFF nuotr.
Edgaras Stankevičius<br>LFF nuotr.
LFF prezidentas Tomas Danilevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
LFF prezidentas Tomas Danilevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
LFF prezidentas Tomas Danilevičius ir LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
LFF prezidentas Tomas Danilevičius ir LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Aug 18, 2021, 3:27 PM, atnaujinta Aug 18, 2021, 5:04 PM

Iki didžiausio visų laikų Lietuvos sporto renginio pradžios skaičiuojant paskutines dienas, savo paskutiniuosius pasiruošimo darbus baigia ir Lietuvos futbolo federacija (LFF).

„Liko paskutiniai žingsniai. Organizacinis komitetas labai puikiai darbuojasi ir esame finišo tiesiojoje. Dabar pagrindiniai klausimai yra susiję su pandemija, pasais, vizomis. Su visomis užduotimis bandome tvarkytis.

Sulaukiame pagalbos tiek iš Švietimo, sporto ir mokslo ministerijos, tiek ir iš savivaldų. Ruošiamės ir dirbame gana operatyviai.

Pagrindiniai iššūkiai yra įveikti, liko tik detalės“, – kalbėjo LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Jis kartu su LFF generaliniu sekretoriumi Edgaru Stankevičiumi antradienį paskelbė apie pasaulio salės futbolo čempionato trofėjaus turo pradžią.

Išvydę gražutėlę nugalėtojų taurę sostinės gyventojai bei svečiai taip pat galėjo susipažinti su istorine pasaulio salės futbolo čempionato sienelė bei laimėti prizus išbandydami savo jėgas pramogų stotelėse.

Vienoje iš jų savo jėgas išbandė ir LFF prezidentas T.Danilevičius, kuris siekė pataikyti į vartuose išpjautas skylutes. Deja, visi šeši LFF vadovo smūgiai nebuvo taiklūs.

„Reikės dabar treniruotis visą dieną (juokiasi)“, – negailėdamas saviironijos su šypsena veide kalbėjo LFF prezidentas.

Savo kelionę pasaulio futsal čempionato trofėjus rugpjūčio 21-ąją dieną pratęs Klaipėdoje, o rugpjūčio 28-ąją jis atkeliaus į Kauną, kuriame po spalio 3-ąją dieną įvyksiančio finalo jis bus įteiktas pirmenybių nugalėtojams.

Ne tik pandeminiai iššūkiai

Rugsėjo 12-ąją startuosiančiame pasaulio salės futbolo čempionate iš viso dalyvaus 24 planetos rinktinės. Jos bus suskirstytos į šešis pogrupius po keturias komandas.

Pirmenybės bus rengiamos trijuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

2011 metais Lietuvoje vykusiame Europos krepšinio čempionate ne vienas šalies miestas susidūrė su apgyvendinimo problemomis. Dėl šios priežasties buvo nuspręsta ir pakoreguoti ir pasaulio salės futbolo čempionato planą.

Pagal pirminę idėją futsal čempionatas turėjo būti rengiamas penkiuose Lietuvos miestuose, tačiau dėl tinkamų viešbučių stokos buvo nuspręsta miestų skaičių sumažinti iki trijų.

„Būtent dėl apgyvendinimo ir buvo nuspręsta pakeisti čempionato rengimo modelį, todėl ir teko atsisakyti Šiaulių ir Panevėžio, nes ten nėra tinkamų apgyvendinimo sąlygų.

FIFA buvo aiškiai ištransliavusi reikalavimus, kad visos delegacijos turi būti apgyvendinamos tinkamo ir to paties lygio apartamentuose.

Su apgyvendinimo problemomis susidūrė ir Klaipėda, todėl delegacijos vietoje Klaipėdos bus apgyvendinamos Palangoje“, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius.

Likus kiek mažiau nei mėnesiui iki planetos pirmenybių pradžios šalies futbolo federacija šiuo metu derina svečių delegacijų atvykimo bei vizų klausimus.

„Visos delegacijos derinasi dėl atvykimo, vizos reikalų, nes kai Kubos delegacija atsiuntė savo pasus, iš jų galiojo vos keturi (juokiasi).

Vėliau reikės užtikrinti saugumą dėl koronaviruso pandemijos.

Yra numatytas visų komandų bei delegacijos narių testavimas kas tris dienas tam, kad būtų užtikrintas maksimalus saugumas“, – samprotavo LFF generalinis sekretorius.

Arenose – pusę užpildytų tribūnų

Antradienį LFF vadovai dar kartą patvirtino žinią, kad rudenį vyksiančio pasaulio salės futbolo čempionato metu bus tikimasi ne tik Lietuvos, bet ir užsienio sirgalių antplūdžio.

Vis dėlto, pagal pirminį planą, koronaviruso pandemija turėtų užkirsti kelią maksimaliam Klaipėdos „Švyturio“, Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenų užpildymui.

„Šią savaitę startuojame su bilietų prekyba. Pagal pirminę stadiją esame užsibrėžę užpildyti 50 proc. arenų talpos, tačiau stebime situaciją.

Rugsėjo 12-ąją, kai prasidės čempionatas, galėsime užpildyti salę pilnai, tačiau jau kitą dieną, nuo rugsėjo 13-sios, išeina nauji reikalavimai ir reikės prie jų prisitaikyti.

Situacija yra gana dviprasmiška, bet kalbamės su atsakingomis institucijomis dėl žiūrovų plano“, – kalbėjo E.Stankevičius.

Beveik mėnesį Lietuvoje truksianti sporto šventė apjungs ne tik pirmenybes rengiančią šalį, bet ir visą pasaulį, kurio akys rugsėjo-spalio mėnesiais kryps į tris didžiausias Lietuvos sporto arenas.

LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius tikisi, kad Lietuvoje vyksiantis čempionatas turės didelį grįžtamąjį ryšį, o jo įkvėpti šalies gyventojai ne tik ims skirti daugiau dėmesio salės futbolui, bet ir patys bandys išmėginti šią sporto šaką.

„Labai tikimės, kad po čempionato vaikų kiekis padidės ir salės futbolas paliks savo žymę. Tikimės, kad vaikų, kurie norės sportuoti tiek didįjį, tiek salės futbolą atsiras kuo daugiau.

Kalbamės, kad būtų įkurta kuo daugiau salės futbolo akademijų“, – teigė E.Stankevičius.

Lietuva pasaulio salės futbolo čempionate varžysis A grupėje, kurioje taip pat dėl vietos šešioliktfinalyje kausis Kazachstano, Venesuelos ir Kosta Rikos rinktinės.

Pasaulio salės futbolo čempionatas vyks rugsėjo 12 – spalio 3 dienomis, o visas svarbiausias šių pirmenybių naujienas galėsite sekti kartu su lrytas.lt portalu.

– Kiek jums, kaip futbolininkui, smagu, kad tokia didelė šventė vyks Lietuvoje? – buvo paklausta LFF prezidento T.Danilevičiaus.

– Tai yra istorinis momentas visam Lietuvos sportui. Nes tai yra vienintelė tarptautinė komandinė sporto šaka, kurios pasaulio čempionatas vyks Lietuvoje. Šis čempionatas išliks visiems ilgai atmintyje. Tai yra Lietuvos langas į pasaulį.

– Kaip į visą pasiruošimą reaguoja FIFA?

– Su FIFA bendradarbiaujame ir palaikome gerą ryšį. Laukiame atstovų atvykimo mėnesio pabaigoje. Tada eisime tiesiai į arenas, dirbsime arenose.

Taip pat laukiame teisėjų atvykimo, mėnesio pabaigoje po truputį komandos pradės rinktis į Lietuvą. Turime iššūkių su tam tikromis komandomis dėl vizinio režimo.

Šiokie tokie iššūkiai yra, bet aš manau, kad mums tikrai pavyks susitvarkyti, o FIFA yra mums lyg vyresnis brolis, kuris padeda ir veda už rankos.

– Ar Lietuvoje planuoja apsilankyti FIFA prezidentas Gianni Infantino?

– Taip. Bandau spėti, kad tai bus finalinių rungtynių metu. Dar neturime konkretaus patvirtinimo, bet tikrai lauksime jo Lietuvoje.

– Koks Lietuvos Vyriausybės indelis šiame čempionate?

– Finansinis indelis praėjusiais metais buvo apie 1,45 mln. eurų. Milijonas buvo skirtas salių nuomoms, o apie 400 tūkst. – infrastruktūros gerinimui bei kosmetiniams remontams.

Šiais metais dar laukiame patvirtinimo iš fondo, bet tikimės apie 400-450 tūkst. eurų paramos.

– Kokie jūsų, kaip LFF lūkesčiai, kalbant apie Lietuvos futsal rinktinės pasirodymą?

– Bendravome su treneriu. Treneris yra patenkintas pasiruošimu ir labai teigiamai žiūri į šį procesą. Vienas iš pagrindinių tikslų yra išeiti iš grupių etapo.

– Pirmadienį viešojoje erdvėje pasirodė pranešimai apie futbolininko Jurijaus Jeremejevo kritiką rinktinės treneriui. Kaip tai vertina federacija?

– Manau, kad treneris turi visas galimybes pasirinkti visus norimus žaidėjus. Iš LFF pusės nėra jokių apribojimų dėl pasirinkimo.

Mano nuomone, rinktinėje yra surinkti geriausi žaidėjai ir pastarieji pranešimai buvo ne itin gerai išdėlioti bei ištransliuoti.

Treneris turi visus įgaliojimus ir pasitikėjimą iš futbolo federacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.