Vilniaus „Žalgiris“ šešių įvarčių mače šventė pergalę prieš „Dainavą“

Titulą ginantis „Optibet A lygos“ čempionas Vilniaus „Žalgiris“ neužtruko sugrįžti į pergalingą ritmą ir iškovojo pergalę svečiuose.

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai.
Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2021, 9:50 PM

Žalgiriečiai 25-ajame ture po rezultatyvios kovos 4:2 (1:1) įveikė Alytaus DFK „Dainava“ futbolininkus, kuriuos palaikė 20-mečio jubiliejų pažymėję „Dzūkų tankai“.

Šeimininkai 22-ąją minutę išsiveržė į priekį, kai Djibrilio Diaw klaida baudos aikštelėje pasinaudojęs Henrique Devensas taikliai smūgiavo iš arti. Vis dėlto alytiškai pranašumu ilgai nesidžiaugė – jau 24-ąją minutę galingu šūviu rezultatą išlygino Saulius Mikoliūnas.

Tiesa, „Žalgirio“ kapitonas dar pirmame kėlinyje buvo pakeistas ir dvikovos tęsti negalės.

49-ąją minutę „Dainava“ pelnė dar vieną įvartį: Saido Hamuličius reidu įsiveržė į baudos aikštelę, o pirmasis prie jo kamuolio suskubęs H. Devensas pasižymėjo dar kartą. Netrukus trečią įvartį galėjo įmušti Alexas Kyeremeh, tačiau saugo iš Ganos smūgis sudrebino skersinį.

Svečių atkaklumas puolime davė vaisių. 66-ąją minutę pirmasis prie kamuolio suskubęs Karolis Uzėla išlygino rezultatą, o 74-ąją minutę Tomislavas Kišas išvedė „Žalgirį“ į priekį.

Netrukus darbo turėjo Edvinas Gertmonas, atrėmęs pavojingą Kazeemo Aderounmu smūgį. Deja, pastarasis žaidėjas dėl skaudžios traumos nebaigė rungtynių.

Po užsitęsusios pauzės „Žalgiris“ ketvirtą įvartį – tą 89-ąją minutę padarė po keitimo aikštėje pasirodęs ir prieš tai rezultatyvų perdavimą atlikęs Gustas Jarusevičius.

Vilniaus klubas po 22 mačų yra surinkęs 48 taškus ir žengia 2-oje vietoje, savo ruožtu, „Dainava“ su 22 taškais žengia 9-oje pozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu