FIFA atstovas įvertino salės futbolo čempionatui parengtas Lietuvos arenas: „Jos modernios ir prižiūrėtos“

Dveji metai planavimo ir 2 savaitės arenos paruošimo darbų – tiek laiko ir jėgų pareikalavo rugsėjį Lietuvoje startuosiantis FIFA Pasaulio salės futbolo čempionatas.

 2016 metų pasaulio čempionatas.<br> FIFA nuotr.
 2016 metų pasaulio čempionatas.<br> FIFA nuotr.
 2016 metų pasaulio čempionatas.<br> FIFA nuotr.
 2016 metų pasaulio čempionatas.<br> FIFA nuotr.
 2016 metų pasaulio čempionatas.<br> FIFA nuotr.
 2016 metų pasaulio čempionatas.<br> FIFA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 30, 2021, 11:52 AM, atnaujinta Aug 30, 2021, 11:57 AM

Tokio masto sporto renginio Lietuvoje neturėjome nuo 2011 metų Europos krepšinio čempionato, tuo metu mūsų šalies futbolui tai yra didžiausias pasiekimas per visą istoriją.

„Pasiruošimas šiam turnyrui susideda iš dvejų metų planavimo ir dviejų savaičių paruošimo darbų arenose, o prie organizavimo iš viso dirba apie 80 žmonių. Didžiausias mūsų iššūkis, be abejo, yra su COVID-19 susiję ribojimai ir tarptautinio čempionato organizavimas tokiomis sąlygomis, tačiau žmonių saugumas yra mūsų pagrindinis prioritetas“, – teigė FIFA žiniasklaidos operacijų vadovas Ivanas Pasquariello.

„Turnyro metu vadovausimės Lietuvos Vyriausybės nustatytais reikalavimais, todėl visi žiūrovai privalės pateikti Galimybių pasą. Sunku pasakyti kiek užsienio sirgalių sulauksime Lietuvoje, tačiau salės futbolas yra labai populiarus sportas visame pasaulyje, todėl tų, kurie atvyks, laukia nuostabus renginys. Šio čempionato laukia visas pasaulis – turnyras bus transliuojamas 137-iose šalyse“, – pridūrė I. Pasquariello.

Kalbėdamas apie pasiruošimo darbus, FIFA atstovas pridūrė, kad darbą labai palengvina puiki mūsų šalies arenų būklė bei esama moderni infrastruktūra: „Organizuoti turnyrą Lietuvoje yra vienas malonumas, nes jūsų arenos yra labai modernios ir prižiūrėtos, o skaitmeninė infrastruktūra – labai pažengusi, kas palengvins gyvenimą visiems: darbuotojams, žiniasklaidai, žaidėjams ir žiūrovams“.

2020 metais vykti turėjęs, bet dėl pandemijos nukeltas Pasaulio salės futbolo čempionatas startuos rugsėjo 12 dieną Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje, kurioje dėl patekimo į kitą etapą kovos pasaulio čempionų vardą ginanti Argentina ir stipriausių planetos salės futbolo komandų penketuke esančios Irano ir Rusijos rinktinės.

Iš viso turnyre besivaržančios 24 komandos iki spalio 3 dienos truksiančiame turnyre sužais 52 rungtynes.

Salės futbolas užgimė dar 1930 metais Urugvajuje, kai vienas futbolo treneris sugalvojo šio sporto alternatyvos salėje taisykles, kuomet dėl blogo oro turėjo atšaukti daugybę treniruočių. Nepaisant to, pirmasis pasaulio salės futbolo čempionatas surengtas tik po šešiasdešimties metų – 1989-aisiais. Verta paminėti, kad Lietuva taps tik trečiąja Europos valstybe, kurioje įvyks salės futbolo pasaulio čempionatas.

Šių metų salės futbolo čempionatas turės ir vieną naujovę – jame pirmą kartą bus naudojama „video assistent referee“ (VAR) sistema, suteiksianti teisėjams galimybę rungtynių metu peržiūrėti vaizdo įrašus ir priimti atitinkamus sprendimus. Tokia technologija futbole plačiai naudojama nuo 2018 metų.

„Labai džiaugiamės, kad turime teisę organizuoti tokio lygio čempionatus, o mūsų profesionalią komandą, infrastruktūrą bei darbo standartus taip stipriai giria net ir viso pasaulio arenas matę specialistai. Lietuvoje tikrai turime kuo didžiuotis, tad nuostabu, jog esame įvertinti pasaulinio lygio mastu“, – teigė Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenos valdybos pirmininkas Vygaudas Ušackas.

„Šis turnyras yra be galo svarbus salės futbolui ir šio sporto aistruoliams, bet dar svarbesnis Lietuvai, nes kol kas toks renginys pasitaiko tik kartą per dešimt metų. Kitą mėnesį mūsų šalies vardas skambės visame pasaulyje, kas prisidės prie modernios ir kosmopolitiškos valstybės įvaizdžio kūrimo bei stiprinimo, o taip pat neabejotinai pritrauks užsienio turistų net ir šiuo sudėtingu laikotarpiu“, – pridūrė V. Ušackas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.