Italijoje rungtyniaujantis L. Mėgelaitis – apie žingsnius Lietuvos rinktinėje: „Kartų kaita – natūralus dalykas futbole“

Linas Mėgelaitis Lietuvos rinktinėje debiutavo 2020-ųjų rudenį, o dabar taip pat sulaukė naujojo rinktinės trenerio Valdo Ivanausko dėmesio ir vėl darbuosis su nacionaline komanda pasaulio čempionato atrankos kovose.

 L.Mėgelaitis pernai debiutavo vyrų rinktinėje.<br> lff.lt nuotr.
 L.Mėgelaitis pernai debiutavo vyrų rinktinėje.<br> lff.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lff.lt

Aug 31, 2021, 7:47 AM, atnaujinta Aug 31, 2021, 8:06 AM

2020-ųjų lapkritį futbolininkas daugiau nei valandą sužaidė kontrolinėje akistatoje su Farerų salomis, o vėliau į vyrų rinktinę sugrįžo jau šių metų vasarą, Baltijos taurės kovoms bei kontrolinei kovai su Ispanijos futbolininkais.

Kaip sakė 22 metų žaidėjas, antras iškvietimas į rinktinę yra kiek lengvesnis, nes tada jau geriau pažįstama didelė dalis kolektyvo.

„Kai pirmą kartą atvykau, žaidėjus žinojau, bet nepažinojau asmeniškai, o vėliau jau ne tik žinojau, bet ir buvau susipažinęs, tad tikrai lengviau.

Kolektyvas padėjo įsilieti kaip įmanoma geriau, treneris davė pasitikėjimo ir minučių, tad tikrai džiaugiuosi.

Buvo ir klaidelių, ir jaudulio, bet tai yra normalu, nes tai nėra paprastos rungtynės, o rinktinė“, – teigė žaidėjas.

Pats žaidėjas pripažino, kad adaptaciją palengvina ir tai, kad rinktinėje yra buvusių jų bendražygių iš vaikinų U21 rinktinės.

„Su Edgaru Dubicku netrumpai teko žaisti Italijoje, ryšys yra išlikęs ir tai yra normalu. Kartos keičiasi, vyresni išeina, ateina jaunesni, yra konkurencija, tai yra natūralus dalykas futbole“, – teigė žaidėjas.

Futbolininkas pakalbėjo ir apie savo sezoną Italijoje – su „Gubbio“ komanda jis „Serie C“ B grupės varžybose užėmė 12 vietą ir tik tašku atsiliko nuo pozicijos, kuri būtų leidusi pratęsi kovą dėl vietos atkrintamosiose ir, galbūt, pakilimo į „Serie B“.

Prieš šį sezoną futbolininkas pakeitė klubą ir išvyko į kitą „Serie C“ klubą – „Viterbese“.

„Sezoną pradėjome prastai, žinome, kokia buvo situacija pasaulyje su virusu, pasiruošimą buvome pradėję tik 10 žaidėjų, sužaidėme tik vienerias kontrolines rungtynes, o per pirmas aštuonerias čempionato rungtynes iškovojome vos tris taškus.

Paskui apsipratome vieni su kitais, įsibėgėjome ir sezono vidurys buvo tikrai geras. Gaila, kad dėl vieno taško nepakilome į atkrintamąsias, tai kartėlis liko, nes prastai pradėjome sezoną ir prastai užbaigėme, o visi šias dalis labiausiai ir atsimena.

Asmeniškai sezonas buvo tikrai geras, užsitarnavau vietą, pasitikėjimą. Geras sezonas, tikiuosi, kad bus galimybė pakilti ir į aukštesnę lygą“, – mintimis dalinosi žaidėjas.

Linas Mėgelaitis su visa Lietuvos rinktine jau rugsėjo 2 dieną Vilniuje stos į kovą su Šiaurės Airijos ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.