Net 21 mėnesį pergalės laukę bulgarai blankioje Lietuvos futbolo rinktinėje įsidėmėjo tik vartininką E. Šetkų

Bulgarija nepuoselėja didelių vilčių, kad šios šalies futbolo rinktinė gali patekti į pasaulio pirmenybes. Vis dėlto sekmadienį bulgarams atrankos turnyre nugalėjus Lietuvos komandą, Sofijoje nuaidėjo palengvėjimo atodūsis – Bulgarijos futbolininkai nutraukė ilgą nelaimėtų rungtynių virtinę.

Įvartį pelnė Ivailo Čočevas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Įvartį pelnė Ivailo Čočevas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė patyrė nesėkmę Bulgarijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė patyrė nesėkmę Bulgarijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė patyrė nesėkmę Bulgarijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė patyrė nesėkmę Bulgarijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė patyrė nesėkmę Bulgarijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė patyrė nesėkmę Bulgarijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 12:16 PM

Rugsėjo pradžioje vykusios pasaulio pirmenybių atrankos rungtynės bulgarams suteikė daug džiaugsmo. Ketvirtadienį Bulgarijos futbolininkai išvykoje atėmė tašką iš favoritų italų, su kuriais sužaidė lygiosiomis 1:1, o sekmadienį Sofijoje nugalėjo Lietuvos rinktinę 1:0 ir po 21 mėnesio pertraukos šventė pergalę oficialiose rungtynėse.

Po lygiųjų su italais džiaugsmo buvo net daugiau, tačiau pergalė prieš lietuvius taip pat buvo lyg gaivaus oro gūsis. Juo labiau kad laimėti pavyko valstybinės šventės išvakarėse – rugsėjo 6 dieną Bulgarija švenčia Suvienijimo dieną.

„Tai atsitiko! Pagaliau Bulgarijos futbolininkai iškovojo pergalę“, – sekmadienį vakare pergalingai rankas į viršų kėlė „Gol“ interneto svetainė.

„Galų gale Bulgarija nutraukė juodą seriją“, – futbolininkus sveikino „Sportal“ interneto svetainė.

„Pagaliau pergalė“, – palengvėjo ir „Top Sport“ interneto svetainei.

Kiti leidiniai antraštėse pažymėjo, kad Bulgarijos rinktinei laimėti nebuvo lengva.

„Kantri Bulgarija palaužė Lietuvą“, – rašė „Gong“. „Bulgarija pasiekė sunkią pergalę prieš Lietuvą“, – tvirtino „Dnes“.

„Futbolo rinktinė išvargo sunkią pergalę prieš Lietuvą“, – kolegoms pritarė „Dnevnik“.

Nors pergalė buvo sunki, bulgarų žurnalistai vieningai tvirtino, kad jų šalies rinktinė buvo verta trijų taškų. „Rinktinė buvo verta trijų taškų, nes Kirilui Despodovui nedaug trūko, kad įmuštų anksčiau“, – rašė „Sportal“.

„Liūtai“ žaidė gerai, visiškai kontroliavo įvykius aikštėje, sukūrė pusę tuzino progų ir galiausiai, įmušę įvartį, kurio nusipelnė, pasiekė pirmą pergalę oficialiose rungtynėse nuo 2019 metų lapkričio 17 d., kai nugalėjo Čekiją 1:0“, – trumpą rungtynių ataskaitą pateikė „Gol“.

„Jaseno Petrovo komanda kankinosi, bet buvo visiškai verta minimalios pergalės prieš Lietuvą 1:0.

„Liūtai“ parodė charakterį ir likus 8 minutėms įmušė neįkainojamą įvartį, po kurio į komandos draugų glėbį pateko Ivailo Čočevas.

Ilgai laukta bulgarų pergalė nebuvo lengva, nes varžovai užsidarė prie savo vartų. Svečių komandoje puikiai žaidė buvęs Plovdivo „Botev“ vartininkas Ernestas Šetkus“, – kodėl šeimininkams teko ilgai vargti svečių aikštės pusėje, paaiškino „Top Sport“.

Lietuvos rinktinės vartininką, ne sykį tapusį neįveikiama kliūtimi atakuojantiems bulgarų žaidėjams, gyrė ir kiti leidiniai. Kita vertus, E.Šetkus sekmadienį buvo ir kone vienintelis bulgarams įsiminęs Lietuvos futbolininkas.

Bulgarijos žurnalistus nustebino ir nuvylė nedidelis žiūrovų skaičius 44 tūkstančius vietų turinčiame V.Levskio stadione. Po lygiųjų su italais buvo laukiama didesnio sirgalių antplūdžio, tačiau, pagal oficialų protokolą, rungtynes stebėjo tik 2,5 tūkstančio žiūrovų.

Dauguma Bulgarijos leidinių atkreipė dėmesį į dar vieną faktą.

Garbės svečių tribūnoje netoli vienas kito sėdėjo dvi Bulgarijos futbolo legendos: šios šalies futbolo sąjungos prezidentas Borislavas Michailovas ir Dimitras Berbatovas, kuris per praėjusius rinkimus siekė pakeisti B.Michailovą.

Pasak bulgarų, du vyrai, tarp kurių perbėgo juoda katė, susitiko pirmą kartą po užpernai vykusių rinkimų. Tiesa, rankos vienas kitam jie sekmadienį, atrodo, nepaspaudė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.