Į Druskininkus grįžta tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras

Ateinantį savaitgalį šalies žiniasklaidos atstovai vėl turės galimybę pamiršti kasdienius darbus ir išmėgins savo jėgas stadione. Šeštadienį Druskininkuose po metų pertraukos vyks Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos organizuojamas tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras.

 PRESS'as.<br> Organizatorių nuotr.
 PRESS'as.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2021, 12:13 PM

Į pietinį Lietuvos kurortą dalyviai sugužės jau septynioliktą kartą. Nuo 2005 metų Lietuvoje vykstančiuose turnyruose apsilankė daugiau nei 20 šalių žurnalistai. Keturi pirmieji turnyrai buvo organizuoti Vilniuje, penktasis – Kėdainiuose.

„Per šešiolika metų šios varžybos tapo didžiausiu žurnalistų futbolo turnyru Europoje ir kasmet į jį sukviesti pavykdavo bent dešimt komandų. Praėjusiais metais pasaulį sukausčiusi pandemija trumpam buvo „įšaldžiusi“ ir šią gražią tradiciją, tačiau po trumpos priverstinės pertraukos grįžtame su naujomis idėjomis ir lūkesčiais“, – sakė turnyrą organizuojančio „PRESS‘o“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Anot jo, po apsilankymo Lietuvoje, panašius turnyrus pradėjo organizuoti ir kitos šalys – Latvija, Armėnija, Sakartvelas, Egiptas.

Šiemet turnyre dalyvaus dešimt komandų. Į Lietuvą atvyksta titulą ginsiančios Moldovos, taip pat Lenkijos, Armėnijos, Latvijos komandos ir varžybose debiutuosiantys Maroko žurnalistai. Konkurenciją jiems bandys sudaryti penkios Lietuvos ekipos – „PRESS‘as“, Kauno žurnalistai, 15min ir LRT atstovai bei futbolo tinklaraščio „Vienuolika“ kūrėjų komanda.

„Saulės“ pagrindinės mokyklos stadione kamuolį gainios visas būrys žinomų šalies žurnalistų – Kęstutis Rimkus, Marius Bagdonas, Maksimas Vojevodinas, Karolis Tretjakas, Zigmas Jurevičius, Raimundas Celencevičius ir kiti.

Visos komandos tarpusavyje sužais po 15 minučių truksiančias rungtynes. Atskirai bus vedama ir Lietuvos čempionato įskaita. Nugalėtojai iškovos pagrindinio rėmėjo „TOPsport“ didžiąją taurę, o prizininkai – specialiai turnyrui sukurtus „SportCup“ medalius.

„PRESS‘as“, kurio gretose žaidžia žinomi žurnalistai ir komentatoriai, turnyrus Lietuvoje yra laimėjęs keturis kartus, bet pastarąjį sykį tai pavyko padaryti gana seniai – 2014-aisiais. Tiek pat sykių nugalėtojų taurę virš savo galvų kėlė ir kaimynai iš Baltarusijos, tris pergales šventė Lenkijos atstovai, po kartą triumfavo čekai, ukrainiečiai, moldavai ir Vilniaus universiteto Žurnalistikos fakulteto studentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?