Jaunasis „Žalgirio“ saugas: „Man tai buvo viena prasčiausių vasarų“

„Tai buvo pirmoji vasara, praleista visiškai be futbolo“, – sugrįžęs į komandos treniruotes sakė „Žalgirio“ saugas Matas Vareika. 21-erių futbolininkas gegužės pabaigoje patyrė kojos lūžį ir iš rikiuotės iškritęs trims mėnesiams vasarą nesužaidė nė vienerių rungtynių.

Matas Vareika.<br>E.Žaldario nuotr.
Matas Vareika.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2021, 12:29 PM, atnaujinta Sep 12, 2021, 12:46 PM

„Vasara tikrai buvo sudėtinga. Pirmą kartą visa vasara buvo be futbolo. Ir be saulės, nes sportuoti lauke irgi negalėjau. Turėjau salėje dirbti. Todėl vasara, sakyčiau, viena prasčiausių“, – „Žalgiris TV“ laidoje „Diena su Marta“ kalbėjo M.Vareika.

Futbolininkui ypač apmaudu, kad teko praleisti „Žalgirio“ kovas Europos turnyruose. „Labai norėjosi pajusti tą atmosferą, į išvykas važiuoti. Buvau tik namų rungtynėse, tribūnose. Palaikiau komandą kaip galėjau, deja – neužteko“.

M. Vareika šeštadienį pasirodė „Žalgiris B“ rungtynių su Plungės „Babrungu“ antrajame kėlinyje, tačiau pajuto skausmus ir vos po šešių minučių buvo pakeistas. Apie save priminusi trauma jaunąjį žalgirietį iš rikiuotės išvedė dar maždaug mėnesiui.

Tuo metu „Žalgirio“ komanda ruošiasi A lygos rungtynėms Kaune. „Kauno Žalgiris“ iškovojo vos dvi pergales per paskutinius devynis turus, o prieš rinktinių pertrauką patyrė „Panevėžio“ sutriuškinimą 0:4.

Išvykose prieš šį varžovą A lygoje „Žalgiris“ yra pasiekęs jau šešias pergales iš eilės. Tiesa, šįkart Vladimiras Čeburinas versis be Nemanja Ljubisavljevičiaus ir Mileno Gamakovo, kurie pasiekė geltonų kortelių limitą. Varžovams nepadės rezultatyviausias žaidėjas Philipas Otele, užsidirbęs raudoną kortelę.

Paklaustas, kaip turi žaisti „Žalgiris“, kad „Kauno Žalgiriui“ tai būtų blankios rungtynės, M.Vareika kalbėjo: „Mes visąlaik turime žaisti savo futbolą. Kai mes žaidžiame geriausią savo futbolą, nesvarbu – Kaunas, „Sūduva“ ar dar kažkas – visuomet išeisime su teigiamu rezultatu. Jeigu pradėsime klysti paprastose vietose, kaip kartais nutinka, gali būti problemų. Bet dabar komanda gražiai stipriai dirba treniruotėse, neabejoju, kad viskas bus gerai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.