„Manchester United“ išplėšė pergalę, o D. de Gea pirmą kartą per 7 metus atrėmė 11 metrų baudinį

Anglijos futbolo čempionate pergalę iškovojo „Manchester United“ klubas, o žvaigždė Cristiano Ronaldo ir vėl pasižymėjo – „raudonieji velniai“ iįvykoje laimėjo 2:1 (1:1). Tačiau ne tik jis tapo akistatos su „West Ham United“ herojumi. Per pridėtą laiką Mančesterio ekipos vartininkas Davidas de Gea.

D.de Gea išgelbėjo „Manchester United“ ekipą nuo įvarčio.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
D.de Gea išgelbėjo „Manchester United“ ekipą nuo įvarčio.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2021, 6:37 PM, atnaujinta Sep 19, 2021, 8:55 PM

Pirmasis įvartis krito į „United“ vartus, kai 30-ąją minutę po Mohamedo Saido Benrahmos smūgio iš toli kamuolys nuo „rikošeto“ atsidūrė vartų tinkle.

Tačiau šeimininkai ilgai pergale nesidžiaugė – 35-ąją minutę iš antro bandymo dar vieną įvartį pirmenybėse pelnė Cristiano Ronaldo.

Portugalas savo debiutinėse rungtynėse Mančesterio klube pelnė du įvarčius, o „raudonieji velniai“ tąkart 4:1 pranoko „Newcastle United“.

C. Ronaldo šią savaitę įmušė įvartį ir Čempionų lygos mače, bet „United“ išvykoje 1:2 turėjo pripažinti Berno „Young Boys“ pranašumą.

Tad sugrįžęs į Angliją Portugalijos žvaigždė pasižymėjo visuose mačuose – pelnė 4 įvarčius per 3 dvikovas.

Kai jau atrodė, kad komandos išsiskirs taikiai, galiausiai tolimu įspūdingu smūgiu Jesse'as Lingardas 89-ąją minutę išvedė „Manchester United“ į priekį.

Tačiau ir tai nebuvo pabaiga: per teisėjo pridėtą laiką Luke'as Shaw baudos aikštėje sužaidė ranka ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį.

Specialiai mušti baudinį aikštėje pasirodęs kapitonas Markas Noble'as s nuvylė sirgalius – jo smūgį atrėmė vartininkas D. de Gea.

Šeimininkams ypač buvo apmaudu, nes D.de Gea net septynerius metus nebuvo atrėmęs 11 metrų baudinių ir Anglijoje praleido 21 muštą baudinį. Pastarąjį kartą ispanas gelbėjo savo komandą 2014-siais.

Kitame mače „Brighton“ namuose 2:1 įveikė „Leicester City“ ekipą.

Vakaro mače vienas iš pirmenybių lyderių „Chelsea“ Londono derbyje 3:0 (0:0) nugalėjo „Tottenham Hotspur“ futbolininkus.

„Chelsea“ šią savaitę Čempionų lygos grupių varžybų pirmajame mače namie 1:0 palaužė Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą.

„Tottenham Hotspur“ po trijų pergalių iš eilės Anglijos čempionate praėjusiame ture netikėtai 0:3 buvo nusileidęs Londono „Crystal Palace“.

Tad istorja pasikartojo. „Premier“ lygoje „Spurs“ komanda „Chelsea“ ekipą yra nugalėjusi tik septynis kartus, o pralaimėjusi net 32 sykį. 20 tarpusavio dvikovų baigėsi taikiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?