Amžinu laikytą rekordą pagerinęs Robertas Lewandowskis atsiėmė Auksinį batelį: „Nemaniau, kad tai gali įvykti“

Miuncheno „Bayern“ klubo puolėjas lenkas Robertas Lewandowskis antradienį atsiėmė pirmąjį karjeroje Auksinį batelį, skiriamą rezultatyviausiam Europos futbolo lygų žaidėjui. Apdovanojimų ceremonija įvyko Miuncheno „Bayern“ klubo muziejuje „Allianz“ arenoje.

 Robertas Lewandowskis<br> Twitter nuotr.
 Robertas Lewandowskis<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-21 23:12

33-ejų R.Lewandowskis dar ryškiau įsirašė į futbolo istoriją. Praėjusiais metais lenkas gavo FIFA geriausio pasaulio futbolininko apdovanojimą ir tik dėl pandemijos jis tikriausiai nebuvo apdovanotas 2020-ųjų Auksiniu kamuoliu.

Auksinis batelis buvo vienintelis apdovanojimas, kurio R.Lewandowskis nepasiekė 2019-2020 m. sezone.

Tačiau 2020-2021 metų sezone R.Lewandowskis neturėjo sau lygių ir triumfavo „Golden Boot“ įskaitoje su milžinišku pranašumu.

Lenkas bundeslygoje įmušė net 41 įvartį ir pagerino legendinį Gerdo Muellerio rekordą – 1971-1972 m. sezone vokietiūs pelnė 40 įvarčių.

„Bayern“ puolėjas snaiperių klasifikacijoje įtikinamai aplenkė Lionelį Messi (30 įvarčių), o trečias liko Cristiano Ronaldo (29).

Auksinio batelio įteikimo ceremonijoje žodį tarė „Bayern“ prezidentas Herbertas Haineris.

„Gerdo Muellerio rekordas atrodė nepralenkiamas, tačiau Robertas Lewandowskis tai sugebėjo padaryti paskutinę minutę. Šio žaidėjo fenomeną sunku paaiškinti. Tai žmogus, kuris niekada nesustoja“, – sakė vokietis.

Po H.Hainerio kalbos scenoje pasirodė pats Robertas Lewandowskis, gavęs Auksinį batelį iš žurnalo „Kicker“ vyriausiojo redaktoriaus Joergo Jakobo.

Miuncheno „Bayern“ puolėjas apdovanojimą skyrė legendiniam Gerdui Muelleriui ir savo žmonai Annai. Tada jo buvo paklausta apie patį rekordą, kurį jis pagerino praėjusį sezoną.

„Rekordas išsilaikė beveik 50 metų. Spaudimas gali būti geras, bet tai buvo kažkas ypatingo. Niekada to nepatyriau įmušdamas įvarčius. Nemaniau, kad tai gali įvykti. Tai yra kažkas tokio, ko aš niekada netikėčiau. Buvau susikoncentravęs į kiekvienas rungtynes ir labai didžiuojuosi šiuo rekordu. Žinau, kad turiu tai tęsti, kad įmuščiau daugiau įvarčių, – sakė R.Lewandowskis.

Ceremonijos metu kalbėjo ir Anna Lewandowska, prisipažinusi, kad jos vyras yra puikus įkvėpėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.