Pasaulio salės futbolo čempionato 13-oji diena: į pusfinalį žengė Pietų Amerikos galiūnės Brazilija ir Argentina

FIFA pasaulio salės futbolo čempionate sekmadienį startavo ketvirtfinalio etapas. Pirmose dvejose rungtynėse puikiose kovose kelialapius į pusfinalį užsitikrino abi Pietų Amerikos atstovės – penkiskart pasaulio čempionė Brazilija ir titulą ginanti Argentina.

 Argentiniečių džiaugsmas.<br> lff.lt nuotr.
 Argentiniečių džiaugsmas.<br> lff.lt nuotr.
 Argentiniečių džiaugsmas.<br> lff.lt nuotr.
 Argentiniečių džiaugsmas.<br> lff.lt nuotr.
 Brazilai įmušė tik sykį.<br> lff.lt nuotr.
 Brazilai įmušė tik sykį.<br> lff.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-09-26 23:06

Per dvejas dienos rungtynes įmušti vos trys įvarčiai. Rezultatyviausiam čempionato žaidėjui Ferrao šįsyk pasižymėti nepavyko.

Rezultatai: Marokas – Brazilija 0:1, Rusija – Argentina 1:1 (baudinių serija – 4:5).

Pražūtingas rikošetas

Daugkartiniai pasaulio čempionai brazilai akistatą prieš Maroką pradėjo itin pasitikėdami savo jėgomis. Tuo tarpu marokiečiai varžovams rodė itin didelę pagarbą ir tai jiems lėmė tokią sunkią susitikimo pradžią.

Vienintelis įvartis buvo įmuštas įpusėjus pirmajam kėliniui, kai brazilai išprovokavo pražangą netoli varžovų baudos aikštelės, o ekipos kapitonas Rodrigo tiesioginiu smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimąjį apatinį vartų kampą.

Tiesa, dar prieš įskriedamas į vartus, kamuolys lietė vieną iš Maroko rinktinės žaidėjų bei šiek tiek pakeitė skriejimo kryptį.

Nuo tos akimirkos Maroko ekipa atsigavo. Ir nors galutinė statistika signalizuoja, kad brazilų persvara buvo milžiniška, tačiau tai vaizdas aikštėje rodė ką kitą. Per pirmąjį kėlinį Brazilijos rinktinė skirtumą padvigubinti galėjo tik kartą, kai Maroko treneriai nusprendė, jog pirmasis kėlinys yra tinkamiausias vartininką keisti penktu žaidėju.

Vos po keliolikos sekundžių vartininkas buvo grąžintas į aikštę ir antrą kartą iš jos išimtas tik tuomet, kai iki susitikimo pabaigos buvo likusios 95 sekundės.

Antrajame kėlinyje Marokas buvo aktyvesnis, tačiau ne tiek, kad komanda pakeistų rezultatą bei pasiektų didžiausią turnyro sensaciją.

Drama baudinių serijoje

Antrose pusfinalio rungtynėse įtampos buvo dar daugiau nei pirmose. Sužaidus vos dvi minutes tarp komandų įvyko pirmasis apsistumdymas. Po trisdešimties sekundžių – antrasis. Tuomet arbitrai buvo priversti geltonomis kortelėmis įspėti abiejų komandų žaidėjus.

Toks teisėjų sprendimas padėjo sureguliuoti žaidimą, tačiau nepadėjo sureguliuoti tokia pat aritmetine progresija augančio pražangų skaičiaus. Rusai penktąjį kartą taisykles pažeidė dar neįpusėjus kėliniui, o tai reiškė geras galimybes argentiniečiams ieškoti dešimties metrų baudinių.

Tos paieškos buvo bevaisės – per likusį laiką iki pertraukos Rusijos futbolo sąjungos daugiau kartų neprasižengė.

Sužaidus keturias minutes antrajame kėlinyje, buvo skirtas baudos smūgis rusų vartų link. Maždaug iš aštuonių metrų atstumo Leandro Cuzzolino smūgiavo nepriekaištingai tiksliai ir kamuolys atsidūrė vartų tinkle.

Rusai neturėjo kur trauktis, tad natūralu, kad perėmė iniciatyvą ir tapo dažnesni svečiai prie varžovų vartų. Vis tik iniciatyvos perėmimas nereiškė papildomų progų ir juo labiau įvarčių. Vienintelis išlyginamasis įvartis buvo įmuštas tada, kai rimto pavojaus tarsi net nebuvo – rusai išsimušė kamuolį iš už šoninės linijos, argentiniečiai pramiegojo pirmąjį perdavimą, neužtikrintai sužaidė vartininkas ir rezultatas tapo lygus.

Verta pažymėti, kad tuo metu Argentinos rinktinė savo sąskaitoje jau turėjo penkias pražangas, kurios persikėlė ir į pratęsimą. Pirmojo pratęsimo pabaigoje buvo skirtas dešimties metrų baudinys, kurį užtikrintai neutralizavo argentiniečių vartininkas.

Vartininkų vaidmuo itin svarbus buvo ir šešių metrų baudinių serijos metu – argentiniečių vartų sargai sugebėjo atremti net tris baudinius, o tai jo rinktinei lėmė kelialapį į pusfinalį. Verta pabrėžti dar ir tai, kad komandoms atlikus po penkis bandymus, rezultatas buvo lygus 3:3. Neužteko ir šešių kiekvienos komandos bandymų, nes tuomet rezultatas buvo 4:4. Septintuoju bandymu neįmušę rusai užbaigė savo čempionatą.

Po šios dienos paaiškėjo ir pirmoji pusfinalio pora – dėl kelialapio į finalą tarpusavyje susikaus Pietų Amerikos gigantai Brazilija bei Argentina. Šis salės futbolo spektaklis jūsų laukia trečiadienį 20 valandą Kauno arenoje.

Kiti ketvirtfinalio mačai

Dar du pusfinalio dalyviai paaiškės pirmadienį.

17.30 val. Vilniuje susikaus Ispanija ir Portugalija, 20 valandą Kaune savo jėgas išmėgins Iranas bei Kazachstanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.