„Riterių“ legionierius Olaide Badmus: „Tikrai nežadame sustoti“

Kai šių metų pradžioje už lango spengė milžiniškas šaltis, o Vilniaus „Riteriai“ dar tik pradėjo kontrolinių rungtynių ciklą, prie komandos prisijungė futbolininkas iš Nigerijos Olaide Badmus. Dvikovoje prieš „Žalgirį“ tuomet dar tik peržiūroje dalyvavęs vidurio gynėjas pasižymėjo rezultatyviu perdavimu Artūrui Dolžnikovui, tokiu būdu parodydamas, kad naująjį sezoną jis turi pasitikti Lietuvos sostinėje.

„Riterių“ žaidėjas Olaide Badmus<br> E.Žaldario nuotr.
„Riterių“ žaidėjas Olaide Badmus<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2021, 4:25 PM, atnaujinta Sep 29, 2021, 4:33 PM

Nuo to laiko prabėgo septyni mėnesiai, o O. Badmus ir vėl skaudžiai kirto „Žalgiriui“. Savaitgalį įvykusių rungtynių antrojo kėlinio pradžioje po komandos draugų įžaisto kampinio, vidurio gynėjas galva pasiuntė kamuolį į vartus. Kaip vėliau paaiškėjo, tas įvartis „Riteriams“ dovanojo tašką bei iš „Žalgirio“ atėmė du.

„Žinojome, kad mūsų laukia labai sunkios rungtynės, tačiau tikėjome tuo, ką darome. Treneriai mums nuolat kartojo, kad nesame silpnesni už „Žalgirį“ ir turime tuo pasinaudoti. Deja, kalbos ir liko kalbomis, nes rungtynes pradėjome tikrai prastai.

Smagu, žinoma, kad net praleidę įvartį, sugebėjome pakeisti žaidimą, perimti iniciatyvą ir galiausiai išlyginti rezultatą. Kai man tai pavyko, buvau labai laimingas. Apibendrinant, galvoju, kad mes to įvarčio ir taško nusipelnėme“, – sakė O. Badmus.

Prieš dvejus metus į „Valmiera“ klubą Latvijoje atvykęs nigerietis tapo svarbia šios komandos ašimi. To paties futbolininkas tikėjosi atvykęs ir į „Riterius“.

„Etapas Latvijoje palengvino mano adaptaciją Lietuvoje, neturėjau čia jokių problemų. Gal būtent dėl to visas šis sezonas man pakankamai stabilus. Aišku, išskyrus pirmąjį ratą, kurio metu ne tik man, bet visai komandai trūko susižaidimo.

Darėme per daug klaidų, o tai lėmė ir prarastus taškus. Vis tik, sezonui įsibėgėjus, mūsų žaidimas pasikeitė. Vieta turnyro lentelėje dar nėra ta, kuri mus tenkintų, tačiau tikiu, kad einame teisingu keliu“, – kalbėjo O. Badmus.

Dvikovoje prieš „Žalgirį“ „Riterių“ vidurio gynėjas užsidirbo geltoną kortelę, o tai reiškia diskvalifikaciją dar vienose rungtynėse. Ta geltona kortelė Olaidei – jau dešimtoji šiame „Optibet A lygos“ sezone.

„Aš nesu grubus žaidėjas, todėl man pačiam toks didelis geltonų kortelių skaičius yra netikėtas. Niekada anksčiau taip dažnai nebuvau baudžiamas. Be abejo, korteles lėmė padarytos klaidos, kurių tiesiog privalėdavau išvengti“, – neigiamą statistinį komponentą įvertino O. Badmus.

Iki sezono pabaigos „Riteriams“ liko sužaisti šešerias rungtynes. Artimiausia dvikova – penktadienį 18 valandą prieš „Kauno Žalgirį“.

„Be abejo, kad visose likusiose rungtynėse pasistengsime pasirodyti kuo geriau. Kaip treneris kasdien primena, turime tikėti tuo, kad galime. Be to, turime tai įrodyti ne tik sau, bet ir kitiems. Tikrai nežadame sustoti“, – reziumavo O. Badmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.