UEFA Čempionų lyga: „Barcelona“ laivas beviltiškai skęsta po dar vieno triuškinimo, o C. Ronaldo stebuklingai išgelbėjo „Manchester United“

UEFA Čempionų lygoje vakare savo antruosius mačus žaidė E, F, G ir H grupių ekipos.

„Barcelona“ žaidėjas Sergi Roberto negali patikėti dar vienu ekipos triuškinimu.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
„Barcelona“ žaidėjas Sergi Roberto negali patikėti dar vienu ekipos triuškinimu.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
C.Ronaldo.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
C.Ronaldo.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 29, 2021, 9:53 PM, atnaujinta Sep 30, 2021, 12:41 AM

Didžiausios intrigos laukta H grupės rungtynėse tarp dviejų lyderių: italų Turino „Juventus“ ir Londono „Chelsea“ komandų. Vis dėlto, klampiose ir gan sunkiose rungtynėse pelnytas buvo vos vienas įvartis – namie kovojusiai Turino ekipai 46-ąją min pasisekė įvartį pelnyti Europos čempionui Federico Chiesai, o „Juventus“ nugalėjo 1:0 (0:0).

Abejos ekipos pergalingai startavo Čempionų lygoje: „Juventus“ 3:0 sutriuškino „Malmo“, o „Chelsea“ 1:0 įveikė Sankt Peterburgo „Zenit“ futbolininkus.

Ši akistata tarp „Juventus“ ir „Chelsea“ buvo penktoji Čempionų lygoje: iki šiol komandos buvo pasidalijusios po vieną pergalę, o du mačai baigėsi lygiosiomis.

Italijos klubas dabar yra laimėjęs 12 iš 13 pastarųjų dvikovų Čempionų lygoje grupių etape, vienintelį pralaimėjimą patyręs 2020 m. spalį prieš „Barcelona“ 0:2.

Tuo tarpu „Chelsea“ klubas pralaimėjo ketverias iš pastarųjų 32 žaistų rungtynių Čempionų lygoje grupių etape (20 pergalių, 9 lygiosios).

E grupėje savo antruosius mačus žaidė Miuncheno „Bayern“ ir Kijevo „Dinamo“ bei „Barcelona“ ir „Benfica“.

Atrodo, kad pasitraukus iš katalonų klubo Lioneliui Messi, „Barcelona“ reikalai tragiškai suprastėjo ir, greičiausiai, savo posto greitu laiku neteks treneris Ronaldas Koemanas.

„Barcelona“ patyrė antrąją nesėkmę iš eilės, o ją įveikė portugalų „Benfica“ net 3:0 (1:0).

Jau trečiąją minutę į priekį šeimininkus išvedė Darvinas Nunezas, antrojo kėlinio 69 min. pasižymėjo Rafa Silva, o tas pats D.Nunezas 79-ąją min. nuo 11 metrų baudinio skirtumą padarė triuškinamu.

Tad „Barcelona“ tapo grupės autsaidere. Statistika teigia, kad per pastaruosius du mačus katalonai nė karto nesmūgiavo į vartų stačiakampį, o Čempionų lygoje nelaimi jau penkto mačo iš eilės: taip buvo tik 1997 metais. Ši atkarpa tragiška ir įvarčių santykiu - įmušti vos 2 įvarčiai, o praleisti net 14.

Dar skaudesnį smūgį trečiadienio vakarą patyrė „Dinamo“, kuri krito nuo „Bayern“ 0:5 (0:2).

Pirmame kėlinyje Robertas Lewandowskis 12 ir 27 min. pelnė pirmuosius du įvarčius, o jau po pertraukos į Ukrainos klubo vartus krito dar trys įvarčiai.

Vokiečiai galingai pradėjo turnyrą, įveikę „Barcelona“ 3:0, o Ukrainos klubas su portugalų „Benfica“ sužaidė 0:0.

F grupėje savo akistatoje namie kovojo „Manchester United“ su „Villarreal“ ir anglai stebuklingai 2:1 (0:0) laimėjo.

Cristiano Ronaldo šioje dvikovoje tapo mačo gelbėtoju: jis per 5-ąją teisėjo pridėtą minutę sugebėjo įmušti įvartį, kuris lėmė Mančesterio ekipos sėkmę.

Jis ne tik dar kartą pasižymėjo, tačiau tapo ir eilinio rekordo autoriumi – portugalas Čempionų lygoje jau sužaidė 178-ąjį mačą.

Daugiau už jį dar niekas šiame turnyre nėra žaidęs. Jis aplenkė ispano vartininko Ikero Casillaso rekordą.

Atstovaudamas „Manchester United“ klubui C.Ronaldo sužaidė Čempionų lygoje 54 mačus, už Madrido „Real“ – 101 rungtynes ir už Turino „Juventus“ – 23 mačus. Iš viso jis jau pelnė turnyre 136 įvarčius.

Anglai su Cristiano Ronaldo pirmąjį ratą pradėjo nesėkme, netikėtai nusileidę šveicarų Berno „Young Boys“ 1:2. Tąkart C.Ronaldo pirmasis pelnė įvartį, tačiau Šveicarijos klubas antrame kėlinyje atsakė dviem taikliais smūgiais.

Tuo tarpu ispanų „Villarreal“ lygiosiomis 2:2 sužaidė su Bergamo „Atalanta“.

G grupėje trečiadienio vakarą santykius aiškinosi „Wolfsburg“ ir „Sevilla“ bei „Salzburg“ ir „Lille“.

Vokiečiai su ispanais pasidalino po tašką, sužaidę 1:1 (0:0). „Sevilla“ išsigelbėjo baigiantis mačui, kai 87 min. 11 metrų baudinį realizavo Ivanas Rakitičius.

Tuo tarpu „Salzburg“ klubas nugalėjo prancūzus 2:1 (1:0), o du įvarčius šveicarams pelnė Karimas Adeyemi. Abu juos 35 ir 53 min. įmušė nuo 11 metrų žymos.

Šioje grupėje visi keturi klubai po pirmojo rato turėjo po 1 tašką: ispanų „Sevilla“ su šveicarų „Salzburg“ sužaidė 1:1, o „Lille“ ir „Wolfsburg“ įvarčių prieš dvi savaites nepelnė.

Visi trečiadienio mačai

E grupė

Miuncheno „Bayern“ – Kijevo „Dinamo“ 5:0

„Benfica“ – „Barcelona“ 0:3

F grupė

Bergamo „Atalanta“ – Berno „Young Boys“ 1:0

„Manchester United“ – „Villareal“ 2:1

G grupė

„Wolfsburg“ – „Sevilla“ 1:1

„Salzburg“ – „Lille“ 2:1

H grupė

Sankt Peterburgo „Zenit“ – „Malmo“ 4:0

Turino „Juventus“ – Londono „Chelsea“ 1:0

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.