„Gintra“ žygiuoja dvidešimtojo moterų A lygos titulo link: namuose nokautavo vicečempiones

Lietuvos moterų futbolo A lygos XVII turo rungtynėse ginklus surėmė pirmenybių lyderė Šiaulių „Gintra“ ir antroje vietoje tvirtai žengiančios Vilniaus MFA „Žalgirio-MRU“ futbolininkės.

„Gintra“ šventė dar vieną pergalę.<br>„Gintra“ nuotr.
„Gintra“ šventė dar vieną pergalę.<br>„Gintra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2021, 5:47 PM, atnaujinta Nov 22, 2021, 11:31 AM

Jubiliejinio dvidešimtojo šalies čempionių titulo klubo istorijoje siekiančios šiaulietės namuose 9:1 (2:0) įveikė viešnias iš sostinės ir praktiškai padėjo tašką kovoje dėl A lygos titulo.

„Gintrai“ 2021 metų A lygos čempionate dar lieka sužaisti 5 turus (du turai buvo nukelti dėl dalyvavimo Čempionių lygoje), bet jau kitame iškovota pergalė mūsiškėms garantuotai užtikrintų auksinį sostą.

Susitikimas prasidėjo tam tikra komandų žvalgyba, bet žalgirietės netruko atsitraukti į savo aikštės pusę ir užimti gynybines pozicijas. Nors aikštės šeimininkės kontroliavo žaidimą, kamuolį skirstė varžovių aikštės pusėje, tačiau suskurti realių progų nesisekė.

Neblogą šansą išvesti komandą į priekį sužaidus apie 20 minučių turėjo Paulina Sarkanaitė, bet į jos smūgį puikiai sureagavo oponenčių vartininkė atrėmusi kamuolį. Po kelių akimirkų pasižymėti galėjo kairiajame krašte dominavusi Madison Gibson, bet paskutinę akimirką praradusi kamuolio kontrolę amerikietė nesugebėjo išvesti ekipos į priekį.

Varžovių atidžiai prižiūrima rezultatyviausia A lygos žaidėja Rimantė Jonušaitę savo progą turėjo įpusėjus kėliniui, bet puolėjos smūgį blokavo pasiaukojančiai žaidusi „Žalgirio-MRU“ gynėja.

Pralaužti ledus šiaulietėms pavyko 36-ąją mačo minutę, kai uždariusi skersą perdavimą įvartį pelnė Paulina Sarkanaitė – 1:0. Prabėgus penkioms minutėms po pirmojo pelnyto įvarčio Dariaus Jankausko auklėtinės padvigubino rezultatą dar prieš pertrauką. Puikiu smūgiu į viršutinį vartų kampą savo sąskaitą atsidarė R. Jonušaitė – 2:0.

Po pertraukos treneris atliko keturis keitimus ir jie iš karto davė vaisių. Aikštėje pasirodžiusi Simona Petravičienė dešiniuoju kraštu įsiveržė į baudos aikštelę ir pasiuntė kamuolį į tinklą – 3:0.

Vos po kelių akimirkų Gabija Toropovaitė gražiu smūgiu galva iš maždaug 11 metrų rezultatą pavertė – 4:0. Kiek atsipalaidavusios aikštės šeimininkės pramiegojo varžoves gynyboje, o tuo pasinaudojusios vilnietės sušvelnino atsilikimą – 4:1.

Vis dėlto į šį pelnytą įvartį čia pat dar vienu tiksliu šiauliečių smūgiu atsakė antrajame kėlinyje aikštėje pasirodžiusi Trudi Carter – 5:1.

Įpusėjus antrajam kėliniui savo įvartį pelnė ir dar viena po pertraukos aikštėje pasirodžiusi žaidėja Jelena Čubrilo – 6:1.

Varžovių triuškinimą pratęsė 11 metrų baudinį realizavusi R. Jonušaitė bei aštuntąjį įvartį pridėjusi Tristan Corneil – 8:1. Viešnių kančias užbaigė G. Toropovaitės dublis tiksint paskutinėms rungtynių minutėms – 9:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.