L. Messi Paryžiuje: gandai dėl simuliacijos, paviešintas atlyginimas ir ypatingas žmonos vaidmuo

„Paris Saint-Germain“, sudariusi sutartį su šešis kart Ballon d’Or laimėtoju Lioneliu Messi, tą pačią dieną į prekybą paleido 150 tūkst. argentiniečio marškinėlių, visi jie buvo išpirkti per septynias minutes.

 L. Messi Paryžiuje: gandai dėl atsidavimo, paviešintas atlyginimas ir ypatingas žmonos vaidmuo.<br> AP/Scanpix nuotr.
 L. Messi Paryžiuje: gandai dėl atsidavimo, paviešintas atlyginimas ir ypatingas žmonos vaidmuo.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2021, 11:11 AM

PSG ekipa jau buvo atsidūrusi panašioje situacijoje prieš ketverius metus, kuomet prie komandos prisijungė Neymaras. Tačiau net vadovybė liko nustebusi fanų susidomėjimu dėl 34-erių L.Messi prisijungimo.

Pačiam argentiniečiui tai yra visiškai nauja patirtis. Futbolininkas prie „Barcelona“ ekipos prisijungė būdamas vos 13-os metų ir dabar, po daugiau nei 20-ties metų, žaidėjui teko vėl pakeisti aplinką.

Nuo momento, kai Argentinos superžvaigždė nusileido Prancūzijoje, kiekvienas žmogus deda visas pastangas, kad L.Messi jaustųsi kaip namie. Anderio Herrera namuose buvo surengtas barbekiu vakarėlis paminėti A.Herreros gimtadienį, o rūbinėje argentinietis galėjo jaustis palaikomas jau nuo pirmosios dienos.

Netgi buvęs Madrido „Real“ kapitonas ir vienas didžiausių priešų aikštėje Sergio Ramosas vienas pirmųjų pasveikino L.Messi su atvykimu ir net prieš atvykstant argentiniečiui diskutavo su komandos draugais apie jo galimybes prisijungti prie Paryžiaus klubo.

Komandos žvaigždė, „Barcelonos“ laikais argentiniečio šešėlyje buvęs Neymaras netgi pasiūlė atiduoti argentiniečiui savo 10-ąjį numerį. Tiesa, L.Messi tokio pasiūlymo atsisakė ir nusprendė rungtyniauti su 30-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.

Vienas geriausių visų laikų planetos futbolininkų liko nustebęs šiltu Prancūzijos supertalento Kyliano Mbappes sutikimu, kuris, pasirodo, puikiai kalba ispaniškai. Lygiai taip, kaip ir komandos juokdariu laikomas Marco Verratti..

Gerą santykį L.Messi turi ir su PSG vedliu Mauricio Pochettino. Žaidėjas su treneriu vienas kitą puikiai supranta, kalba viena kalba, o M.Pochettino prisiskambino futbolininkui vos jam pranešus, kad palieka „Barcelona“ ekipą.

Pirmąją treniruočių dieną L.Messį su sporto sale supažindino trenerio sūnus Sebastiano Pochettino. Argentinos futbolininkas suglumęs, pirmiausia dėl to, kad S.Pochettiną jis prisimena kaip mažą vaiką bėgiojantį po „Barcelonos“ bazę, o dabar jis aiškina futbolininkui apie treniruočių režimą. Visų antra – L.Messi nebuvo tikras, ką daryti su visa įranga, nes „Barcelona“ klube jo nieks neprašė ja naudotis.

Tad pasikeitimų argentiniečiui buvo, tačiau aikštėje viskas buvo kur kas geriau pažįstama. Nuo pat pirmųjų jo rungtynių rugpjūčio 29-ąją, kai PSG klubas įveikė „Reims“, Paryžiaus klubas žaidimą statė aplink L.Messi. Atakuojant žaidėjai nuolatos atlieka trumpus perdavimus vienas kitam ir laukia, kada galės atiduoti lemiamą perdavimą iš dešinio kampo įkertančiam L.Messi.

Kita komandos žvaigždė Neymaras taip pat liko patenkintas, kad vėl gali rungtyniauti kairio krašto puolėjo pozicijoje kaip ir anksčiau „Barcelona“ ekipoje.

Tiesa, rungtynėse prieš „Manchester City“ Paryžiaus ekipa suprato, kad negalės dominuoti poziciniame žaidime, tad Prancūzijos klubas nusprendė atsitraukti ir ieškoti įvarčių kontratakomis. Toks žaidimas neleidžia išnaudoti viso L.Messi potencialo, tačiau atnešė teigiamą rezultatą.

Tačiau daugumoje rungtynių paryžiečiai turėtų kontroliuoti kamuolį, o tai atneša papildomo galvos skausmo komandos treneriui. Toks žaidimo stilius patinka argentiniečiui ir Neymarui, tačiau nėra naudingas K.Mbappe, kuris nori turėti kuo daugiau ploto bėgimui.

Taip pat visi trys puolėjai pasižymi tingėjimu grįžti į gynybą padėti komandos draugams. PSG ekipa savataigalio rungtynėse prieš Rennes buvo užklupta visiškai nepasiruošusi ir patyrė pirmąjį pralaimėjimą „Ligue 1“ čempionate šiais metais. Prieš tai paryžiečiai laimėjo visas aštuonerias rungtynes.

Rugėsjo 20-ąją dieną prasidėjo kalbos, kad L.Messi liko nepatenkintas ir sumišęs po to, kai debiutinėse namų rungtynėse prieš „Lyon“ buvo pakeistas.

Ir nors tai yra visiška tiesa, jog Argentinos futbolininkas nori rungtyniauti kiekvieną minutę, M.Pochettino paaiškino, jog nusprendė keisti komandos lyderį dėl L.Messi jaučiamo diskomforto kelyje. Treneris sako nujautęs, kad kažkas yra negerai ir iš tiesų, L.Messiui teko praleisti kelias sekančias treniruotes.

Apie L.Messi atsidavimą komandai niekas net neužsiminė, o jeigu kažkam reikia įrodymo, tereikia įsijungti rungtynes prieš „Manchester City“. Po įmušto įvarčio 74-ąją minutę anglų klubui atliekant baudos smūgį komandos kapitonas Marquinhos paprašė L.Messio atsigulti ant žemės už tvorelės ir galimai sugerti smūgį i nugarą. Argentinietis net nedvejodamas kapitono prašymą įvykdė.

Tad aikštėje vienintele bėda išlieka netikėtas pralaimėjimas „Rennes“ ekipai. Tačiau bėdų kitur argentiniečiui netrūksta.

Paviešintas atlyginimas ir šeimos buitis

L.Messi neliko patenkintas, kad jo kontrakto sąlygos ir alga atsidūrė ant prancūzų žurnalo „L’Equipe“ pagrindinio puslapio. Ispanijoje prireikė kelių metų, kad jo alga būtų paviešinta, Prancūzijoje tam neprireikė nė dviejų mėnesių. Tiesa, kalbama, kad pateikti faktai ir skaičiai buvo netikslūs.

Netrūksta ir dramos aplink L.Messio ir jo šeimos naujų namų paieškos Paryžiuje. Vietinėje spaudoje nuolatos pasirodo interviu su turto agentais ir ekspertais, kurie aptarinėja, į kur ir kokius namus žaidėjas taikosi.

Nors Ispanijoje visados buvo žinoma, kur argentinietis su savo šeima gyvena, privatumas futbolininko šeimos privatumas visados buvo gerbiamas. Prancūzijoje panašu istorija laukia visiškai kitokia ir L.Messi yra nepatenkintas tokiu kišimusi, nes tai parodo galimą grėsmę saugumui.

Gyvenimas su šeima viešbutyje, nepaisant to, kad šis yra prabangus ir labai erdvus, nėra tai, ko nori argentinietis.

L.Messi šeimos pagrindinis tikslas – kuo greičiau įsikurti. Tačiau, lengviau pasakyti nei padaryti, mat Paryžiuje nėra daug namų, kurie galėtų pasiūlyti didelę privačią erdvę lauke, kokia galėjo mėgautis Ispanijoje.

Argentiniečio šeima retkarčiais išeina pasivaikščioti po parkus, esančius šalia viešbučio, tačiau nuolatos lydimi apsaugos. Tiesa, skelbiama, kad namo paieška užsiėmusi L.Messi žmona Antonela savo darbą jau beveik baigė.

Sunku apibūdinti jos vaidmenį, tai nėra tik žmona ir vaikų motina, bet kartu Antonela yra ir L.Messi geriausia draugė, patarėja, kuri tvarko įvairius šeimos reikalus, padeda futbolininkui neapsikrauti bereikalingais darbais.

Argentinietis su būsima žmona susipažino 5-erių. Antonela buvo geriausio L.Messi draugo pusseserė.

Pora susituokė 2008 metais. Futbolininkas pripažino, kad žmonai ir vaikams buvo labai sunku pasakyti, kad išvykstame iš Ispanijos ir nuo šiol gyvensime Paryžiuje.

Du vyriausi futbolininko vaikai dukart per savaitę treniruojasi kartu su PSG jaunimo komanda, tuo rūpinasi L.Messi žmona. Ji taip pat veža juos į mokyklą.

Kai šeima žiūri pro viešbučio langus, lauke visada bus aistruolių, kurie lauks galimybės pamatyti pasaulinio žinomumo šeimą. Tiesa, bent jau kol kas ši manija rimsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.