Prieš rungtynes su šveicarais V. Ivanauskas atsiprašė varžovų: „Šis stadionas yra mūsų gėda“

Lietuvos futbolo rinktinė spalio 9-ąją dieną vykusiose atrankos į 2022 metų pasaulio čempionatą rungtynėse namuose 3:1 nugalėjo Bulgarijos futbolininkus ir nutraukė devynių iš eilės pralaimėjimų seriją.

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės vartininkas Ernestas Šetkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės vartininkas Ernestas Šetkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 11, 2021, 6:58 PM, atnaujinta Oct 11, 2021, 7:12 PM

Spalio 12-ąją dieną lietuviai namuose, LFF stadione, bandys įveikti Šveicarijos futbolininkus. Pirmąsias tarpusavio rungtynes išvykoje lietuviai pralaimėjo rezultatu 0:1.

Lietuvos rinktinė sužaidusi šešerias rungtynes yra iškovojusi tris taškus ir C grupėje užima paskutinę – penktą vietą.

Šveicarai kol kas yra sužaidę maču mažiau ir su 11 taškų grupėje užima antrą vietą. Pergalės atveju Šveicarijos rinktinė taškais susilygintų su Italijos futbolininkais.

Dieną prieš rungtynes vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos rinktinės treneris 55-erių Valdas Ivanauskas džiaugėsi savo debiutu Lietuvos rinktinėje: „Šeštadienio rungtynėse buvo daug pozityvių momentų. Iškovojome taškus ir tai padarėme visiškai pelnytai.

Visi suprantame, kad Šveicarija visai kito kalibro varžovas, tai viena geriausių komandų Europoje. Mačas bus labai sunkus, bet tikiuosi, kad tas teigiamas emocijas mes atsinešime ir į rytdienos rungtynes“.

Lietuvos ekipa per rungtynes su Bulgarija neteko vieno žaidėjo. Dėl užsidirbtų geltonų kortelių Lietuvos komandai negalės padėti pagrindinis rinktinės dešinio krašto gynėjas Egidijus Vaitkūnas. Treneris iš to tragedijos nedaro: „Turime minčių kaip užpildyti šią spragą. Yra kandidatai ir jie žais“.

V.Ivanauskas teigė, kad komandų profesionalumo skirtumus supranta, tačiau tiki, kad komandiniu žaidimu lietuviai gali nustebinti Lietuvos sirgalius.

 „Analizavome praėjusias varžovų rungtynes prieš Šiaurės Airiją.

Jie dominavo, ypač po raudonos korteles. Jie yra viena stipriausių komandų pasaulyje, visi žaidėjai žaidžia aukščiausiame lygyje. Jei jie gali kuo nors mus nustebinti, tai tik dar geresniu žaidimu.

Visi supranta kokiam lygyje žaidžia žaidėjai. Bet jeigu mūsų komandinė dvasia išliks, visko gali būti. Futbolas yra komandinis žaidimas. Niekas nesitikėjo, kad tokiu žaidimu nugalėsime bulgarus. Įrodėm, kad galim žaisti ir mes“, – optimizmo neprarado Lietuvos strategas.

Nuo praėjusių tarpusavio rungtynių su Šveicarija pasikeitė tiek Lietuvos, tiek Šveicarijos vyriausiasis treneris.

Šveicarijos rinktinei šiuo metu diriguoja Muratas Yakinas. V.Ivanauskas buvo nelinkęs plačiai komentuoti, kas varžovų ekipoje pasikeitė atėjus naujam treneriui.

„Varžovų žaidimo braižas pasikeitęs. Nenoriu plėstis, bet jų žaidims su nauju treneriu šiek tiek pasikeitė“, – trumpai atsakė Lietuvos treneris.

Šveicarų žurnalistas atkreipė dėmesį, jog rungtynes LFF stadione vyks ne ant natūralios vejos. Paklausus ar dėl to lietuviai turės pranašumą prieš Šveicariją V.Ivanauskas nusprendė atsiprašyti tiek Šveicarijos rinktines, tiek jų žurnalistų:

„Pranašumo, kad žaisime ant dirbtinės aikštės neturime. Jų „Young Boys“ klubas, kuris rungtyniauja Čempionų lygoje, taip pat žaidžia ant tokios vejos.

Turime atsiprašyti, kad žaidžiame tokiame stadione. Gėda. Tai yra mūsų gėda. Tačiau kitais metais jau žaisime normaliame stadione Kaune“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo ir rinktinės vartų sargas Ernestas Šetkus. Vartininkas buvo laimingas tiek dėl nuotaikos komandoje, tiek dėl praėjusiose rungtynėse atremto 11 metrų baudinio:

„Nuotaikos pakilios. Iškovojome Lietuvai nebūdingai skambią pergalę prieš Bulgarijos rinktinę. Šį kartą varžovas laukia visa galva stipresnis, bet stengsimės.

Smagu atremti vienuolikos metrų baudinį. Galbūt tai suteikė papildomo įkvėpimo komandos draugams. Po rungtynių trenerių štabas ir žaidėjai padėkojo, tačiau svarbiausia yra pergalė“, – džiaugėsi E.Šetkus.

Lietuvis taip pat nekantrauja akistatos su varžovų vartininkų Yannu Sommeriu, kuris pasak lietuvio yra vienas geriausių pasaulyje:

„Sommeris yra vienas geriausių vartininkų. Jis ilgą laiką buvo kažkodėl nuvertintas ir tik dabar po tarptautinių čempionatų pradėta apie jį daugiau kalbėti.

Jo žaidimą seku seniai. Jis žaidžia modernų futbolą, aukštai pakilęs. Manau, kad jis yra top 5 pasaulio vartininkų. Bus įdomi dvikova“, – gerų žodžių varžovui negailėjęs kalbėjo Lietuvos rinktinės vartininkas.

Rytojaus rungtynės prieš Šveicarijos futbolininkus prasidės 21 val. 45 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.