BFA kapitonas E. Puzakinas apie lemiamus turus: „Jei norime būti profesionalais – turime rinkti taškus“

Apie aukštą vietą Pirmos lygos lentelėje prieš sezoną svajoję „Baltijos futbolo akademijos“ jaunoji komanda sezono gale yra priversta kovoti dėl išlikimo. Traumuoto komandos kapitono Luko Valvonio pareigas perėmęs gynėjas Emanuelis Puzakinas sako, kad koją pakišo per didelis atsipalaidavimas vasaros pertraukos metu. Paskutiniuose turuose akademijos jaunimui nėra kur trauktis, todėl ekipa yra pasiryžusi lemiamose namų rungtynėse užsitikrinti vietą kitų metų pirmenybėse.

E.Puzakinas (dešinėje). <br>BFA nuotr.
E.Puzakinas (dešinėje). <br>BFA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2021, 2:46 PM

Po sėkmingo pirmojo rato pabaigos po pertraukos grįžusi komanda savęs nebepriminė ir patyrė vieną pralaimėjimą po kito. Šiuo metu BFA su 20 taškų yra kol kas „saugioje“ 12-oje lentelės vietoje, tačiau Marijampolės „Sūduva“ (13 vieta, 17 taškų) atsilieka vos trimis taškais ir viskas gali spręstis paskutiniuose dvejuose turuose, kuriuose paaiškės ir lygos čempionas.

„Sezonas įtemptas ir gana permainingas, prieš sezoną buvo keliami tikslai būni pirmame aštuntuke, tačiau aukštesnių tikslų iškėlimas nereiškia, kad jau esi laipteliu aukščiau sezonui dar neprasidėjus. Kamuolys apvalus ir rezultatai pasiekiami darbu, o ne žodžiais ir keliamais tikslais. Prieš vasaros pertrauką buvome įšokę į pirmąjį dešimtuką, atrodė, jog vienu metu buvome puikios formos, visgi, matyt, pritrūko indėlio pertraukos metu“, – sezono pirmąją pusę apibendrino E. Puzakinas.

Antroje sezono dalyje įvyko trenerių rokiruotė, o naujajam ekipos vyr. treneriui Haroldui Šidlauskui kol kas pavyko surinkti keturis taškus: įveikta Marijampolės „Sūduva“ B ir lygiosiomis sužaista su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Kiekvienas treneris yra skirtinga asmenybė, su skirtingu charakteriu ir metodika. Permainos įnešė pozityvo, kadangi treniruočių procese atsirado daugiau griežtumo ir disciplinos, kuri ypač reikalinga jaunai komandai. BFA B komandos nariai stengiasi išnaudoti gautą šansą. Puiku, jog turime dvi komandas, nes sveika konkurencija yra vienas esminių dalykų tobulėjimo procese“, – pokyčius įvertino gynėjas.

Paskutiniame ture Gargžduose vienintelis „Bangos“ B legionieriaus įvartis rungtynių pradžioje nulėmė šeimininkų pergalę rezultatu 0:1 (0:1), o per pridėtą laiką E. Puzakinas, gelbėjęs ekipą nuo dar vienos gargždiškių progos, užsidirbo raudoną kortelę ir po susidūrimo buvo išvežtas į ligoninę.

„Ne tik gavau raudoną kortelę, bet dėl smegenų sutenkinimo buvau išvežtas į ligoninę, dvi savaites esu priverstas ilsėtis. Tikiuosi komandai padėsiu bent paskutiniame ture. Savo paties sezoną vertinu gana vidutiniškai. Buvo momentų, kai forma buvo geresnė, momentais prastesnė, manau pilnai neatsiskleidžiau ir neparodžiau viso potencialo, kurį turiu“, – teigė BFA gynėjas.

Spalio 16 d., paskutinėse namų rungtynėse, kuriose spręsis ekipos likimas, BFA priims kitą sostinės klubą „Riterius“ B (9 vieta, 29 taškai), kuriems pirmajame rate nusileido rezultatu 0:3 (0:3).

„Stabilumas yra tai, ko mums trūksta šiuo metu. Atrodo, vienu metu galime žaisti gražų, įvairiomis kombinacijomis patemtą futbolą, o kitą akimirką – atiduoti kamuolį prie pat savų vartų. Jėgų šeštadienį užtekti privalo, o apie noro trūkumą net negali būti kalbos. Jei norime žaisti profesionaliai, likti Pirmoje lygoje, reikia rinkti taškus ir išsikovoti teisę likti lygoje,“ – sakė E. Puzakinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?