„Barcelona“ šiaip ne taip atsikratė autsaiderės etiketės ir Čempionų lygoje iškovojo pirmuosius taškus

UEFA Čempionų lygoje trečiadienį žaidžiami E, F, G ir H grupių trečiojo turo mačai. Anksčiausiai savo dvikova žaidė E ir G grupių dviejų porų komandos, tačiau labiausiai akys krypo į ispanų „Barcelona“ ir ukrainiečių Kijevo „Dinamo“ akistatą. Pergalių savo sąskaitoje neturėję katalonai šiaip ne taip išstenėjo pergalę 1:0 (1:0) ir išvengė  tragiškiausio starto Čempionų lygoje per visą komandos istoriją.

Gerard Pique  <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Gerard Pique  <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Barcelona“ žaidėjas Sergio Aguero<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Barcelona“ žaidėjas Sergio Aguero<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-10-20 19:12, atnaujinta 2021-10-20 21:55

E grupėje arčiau lyderiu turėjusi būti „Barcelona“ po dviejų turų buvo visiška autsaiderė – ji dukart pralaimėjo tuo pačiu rezultatu 0:3. Pirmą kartą ji krito prieš Miuncheno „Bayern“, o antrą kartą – prieš Lisabonos „Benfica“.

Dar vienas pralaimėjimas greičiausiai „Barcelona“ vadovus būtų privertęs atstatydinti olandų strategą 58-erių Ronaldą Koemaną, tačiau fiasko katalonai išvengė

Kijevo „Dinamo“ klubas prieš dvikovą su „Barca“ savo sąskaitoje turi 1 tašką, 0:0 sužaidęs su „Benfica“. Kitoje dvikovoje Vokietijos čempionai „Bayern“ tiesiog sumalė į miltus ukrainiečius.

Katalonai, suprasdami sunkią savo padėtį, daugiau kaip 30 minučių šturmavo ukrainiečių vartus ir galiausiai Gerrardas Pique, po kamuolio perdavimo į baudos aikštę, pakišo koją ir 36 min. „Barca“ išsiveržė į priekį 1:0.

Per likusį laiką nė vienai ekipai nepavyko pasižymėti, nors labiau atakavo šeimininkai, į vartų pusę mušę 11 kartų ir 3 kartus pataikę į vartų plotą. Tuo tarpu „Dinamo“ į šeimininkų vartų pusę smūgiavo vos 3 kartus ir nė karto į juos nepataikė.

„Barcelona“ pergalę iškovojo po penkių iš eilės nelaimėtų dvikovų – patyrė keturis pralaimėjimus ir vieną kartą sužaidė lygiosiomis.

R.Koemano kariauna pastarąjį kartą džiaugėsi laimėjimu 2020 metų gruodžio 2 dieną, kai nugalėjo vengrų „Ferencvaros“ klubą 3:0.

Po to sekė pralaimėjimai Turino „Juventus“ 0:3, „Paris Saint-Germain“ 1:4 ir šio sezono nesėkmės. Tik kartą katalonai per šešis mačus sužaidė 1:1 su Paryžiaus ekipa.

Nenuspėjamoje G grupėje žaidė austrų „Salzburg“ ir vokiečių „Wolfsburg“.

Šiame mače įvartis krito jau per pirmąsias keturias minutes: geriausias Austrijos puolėjas Karimas Adeyemi 4 min. pelnė įvartį ir Salzburgo klubas išsiveržė į priekį.

Tačiau  šeimininkai ilgai pirmaujančiu rezultattu nesidžiaugė: 15 min. rezultatą išlygino Lukas Nmecha.

Per pirmąjį kėlinį įvarčių daugiau pelnyta nebuvo, o antrame sužibėjo austrų ekipos Noah Okaforo žvaigždė. Jis 65-ąją ir 77-ąją įmušė du įvarčius ir užbaigė intrigią šioje akistatoje.

Austrai ir iki tol buvo lyderiais, sugebėję lygiosiomis sužaisti su „Sevilla“ 1:2 ir 2:1 įveikti „Lille“.

Tuo tarpu vokiečiai per du mačus buvo surinkę du taškus, lygiosiomis 1:1 sužaidė su „Sevilla“ ir 0:0 su „Lille“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.