UEFA Čempionų lygoje Cristiano Ronaldo neleido „Atalanta“ klubui sugadinti jam šventės – sužaidė 300-ąjį mačą ir pelnė pergalingą įvartį

UEFA Čempionų lygoje trečiadienį buvo žaidžiami E, F, G ir H grupių trečiojo turo mačai. Anksčiausiai savo dvikova žaidė E ir G grupių dvi poros, o jau vakare santykius aiškinosi likusios šešios grupių poros. Įspūdingas futbolo šou surengtas Mančesteryje, kur vietos „United“ ekipa, pralaimėdama 0:2 Bergamo „Atalanata“ atstovams sugebėjo laimėti 3:2. Ir lemiamą įvartį pelnė 300-ąją mačą šioje ekipoje sužaidęs garsusis portugalas Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 20, 2021, 9:48 PM, atnaujinta Nov 16, 2021, 10:26 AM

E grupė

Savo mačą žaidė Miuncheno „Bayern ir Lisabonos „Benfica“ komandos, kurios žengė pirmoje ir antroje vietose. Ir intriga išsilaikė iki antrojo kėlinio pabaigos, nors galiausiai vokiečiai šventė pergalę 4:0 (4:0).

Namie žaidę portugalai daugiau kaip 69 minutes išlaikė sausais savo komandos vartus, tačiau galiausiai Mincheno klubui 70 min. įvartį įmušė Leroy Sane.

Ir tuomet jau įvarčiai pasipylė kaip iš gausybės rago – 75 min. tas pats L. Sane padvigubino skirtumą, 80 min. brazilas Evertonas įsimušė įvartį į savo vartus, o 82 min. pasižymėjo Robertas Lewandowskis.  

Vokietijos čempionai laimėjo prieš tai abu mačus, o portugalai – vieną ir vienoje akistatoje sužaidė lygiosiomis.

Kitoje akistatoje „Barcelona“ tik po vienintelio Gerrardo Pique įvarčio 36 min. šventė galitinę pergalę prieš Kijevo „Dinamo“ 1:0 (1:0).

Arčiau lyderiu turėjusi būti „Barcelona“ prieš trečiadienio dvikova buvo visiška autsaidere – ji dukart pralaimėjo tuo pačiu rezultatu 0:3. Pirmą kartą ji krito prieš Miuncheno „Bayern“, o antrą kartą – prieš Lisabonos „Benfica“.

Dar vienas pralaimėjimas greičiausiai „Barcelona“ vadovus būtų priverstęs atstatydinti olandų strategą 58-erių Ronaldą Koemaną.

Tuo tarpu „Dinamo“ klubas savo sąskaitoje turėjo 1 tašką, 0:0 sužaidęs su „Benfica“.

Kitoje dvikovoje Vokietijos čempionai „Bayern“ tiesiog sumalė į miltus ukrainiečius 5:0.

„Barcelona“ pergalę iškovojo po penkių iš eilės nelaimėtų dvikovų – patyrė keturis pralaimėjimus ir vieną kartą sužaidė lygiosiomis.

R.Koemano kariauna pastarąjį kartą džiaugėsi laimėjimu 2020 metų gruodžio 2 dieną, kai nugalėjo vengrų „Ferencvaros“ klubą 3:0.

Po to sekė pralaimėjimai Turino „Juventus“ 0:3, „Paris Saint-Germain“ 1:4 ir šio sezono nesėkmės. Tik kartą katalonai per šešis mačus sužaidė 1:1 su Paryžiaus ekipa.

F grupėje vyko itin atkakli kova dėl pirmų dviejų vietų. Pirmaujanti Bergamo „Atalanta“ santykius aiškinosi su namie kovojusia „Manchester United“ ir išleido pergalę 2:3 (0:2), nors pirmavo solidžiu atotrūkiu.

Tai buvo jau 300-osios rungtynės, kuriose anglų ekipai atstovavo vasarą į „Manchester United“ sugrįžusi žvaigždė Cristiano Ronaldo. Per 299 mačus jis šiai ekipai buvo pelnęs 123 įvarčius.

Be to,  portugalas pasiekė naują rekordą, žaisdamas tarptautiniuose turnyruose – jis dabar aikštėje pasirodė 187 mačuose. Prieš tai daugiausiai dvikovų įvairiose taurėse žaidė ispanų vartininkas Ikeras Casillasas – 186.

Dvikovos pradžioje svečiai iš Italijos trinktelėjo garsų antausį – 15 min. po Mario Pašaličiaus įvarčio išsiveržė į priekį 1:0. Maža to – jau 29 min. turkas Demiralis padvigubino rezultatą 2:0.

Nors iki pertraukos „Manchester United“ turėjo ne vieną progą sumažinti skirtumą, tačiau vienas iš matomiausių žaidėjų anglų klube Marcusas Rasfordas tai padarė 53 min. 

Iš duobės Mančesterio klubą ištraukė Harry Magiure'as, 75 min. išlyginęs rezultatą, o jau tada atėjo ir C. Ronaldo eilė. Jis puikiu smūgiu galva 82 min. ir išvedė ekipą į priekį.

 Tai buvo jo 124 įvartis atstovaujant „Manchester United“.  Tad anglai šventė pergalę ir įsitaisė pirmoje vietoje.

Italai iki trečiadienio 2:2 buvo sužaidę su „Villarreal“ ir 1:0 nurungė Berno „Young Boys“. Tuo tarpu anglų ekipa  pirmojo rato akistatoje pralaimėjo šveicarams 1:2, tačiau tokiu pačiu skirtumu įveikė „Villarreal“

Kitoje akistatoje Berno „Young Boys“ namie kovojo su ispanų „Villarreal“.

Mačas šeimininkams prasidėjo itin nesėkmingai: 6 min. Yaremi Pino išvedė svečius į priekį, o jau po dešimties minučių skirtumą padvigubino Gerardas Moreno.

Šiek tiek sušvelninti rezultatą švaicarams pavyko baigiantis mačui – Meschakas Elia ispanaams įvartį įmušė 77 minutę. Tačiau Alberto Moreno 88 min. įmušė ispanams trečiąjį įvartį, o tašką padėjo per teisėjo pridėtą laiką Samu Chukwueze. Tad „Villarreal“ laimėjo 4:1 (2:0).

Nenuspėjamoje G grupėje pradžioje žaidė austrų „Salzburg“ ir vokiečių „Wofsburg“. Nors po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus, galiausiai namie kovoję Austrijos atstovai palaužė vokiečius 3:1 (1:1).

Šveicarai ir iki trečiadienio buvo lyderiais, sugebėję lygiosiomis sužaisti su „Sevilla“ 1:2 ir 2:1 įveikti „Lille“.

Tuo tarpu vokiečiai per du mačus surinko du taškus, lygiosiomis 1:1 sužaidė su „Sevilla“ ir 0:0 su „Lille“.

Kitoje akistatoje Lilyje kovojo „Lille“ ir „Sevilla“. Šios rungtynės baigėsi be įvarčių 0:0.

H grupė

Išvykoje žaidęs grupės lyderis Turino „Juventus“ kovojo su  su Sankt Peterburgo „Zenit“ klubu. Nors rusams buvo būtina pergalė, jei jie dar svajoja kabintis į antrąją vietą, vis dėlto sėkmė lydėjo italus 1:0 (1:0). 87-ąją min. pasižymėjo švedas Dejanas Kulusevskis.

Italai savo sąskaitoje turi darbar jau tris pergales, prieš tai išvykoje įveikę „Malmo“ 3:0 ir namie – Londono „Chelsea“ 1:0.

Tuo tarpu Rusijos čempionas išvykoje krito prieš „Chelsea“ 0:1, tačiau namie sutriuškino švedų „Malmo“ 4:0.

Kitoje grupės dvikovoje „Chelsea“ namie kovėsi su „Malmo“  – grupės autsaideriais. Londono klubas visus klausimus nutarė išspręsti jau pirmame kėlinyje, kai įmušė du įvarčius, o galiausiai laimėjo 4:0 (2:0).

9 min. taiklų smūgį atliko Andreasas Christiansenas, o 21-ąją min. nuo 11 metrų baudinio pasižymėjo italas Jorginho. Po didžiosios petraukos anglai ir toliau daužė varžovus – 48 min.  trečiąjį įvartį komandai įmušė Kai'us Havertzas, o 57 min. nuo 11 metrų žymos savo dar vieną įvartį pelnė Jorginho.

Trečiadienio UEFA Čempionų lygos mačai

E grupė

„Barcelona“ – Kijevo „Dinamo“ 1:0

Lisabonos „Benfica“ – Miuncheno „Bayern“ 0:4

F grupė

„Manchester United“ – Bergamo „Atalanta“ 3:2

Bern „Young Boys“ – „Villarreal“ 1:4

G grupė

„Salzburg“ – „Wolfsburg“ 3:1

„Lille“ – „Sevilla“ 0:0

H grupė

Londono „Chelsea“ – „Malmo“ 4:0

Sankt Peterburgo „Zenit“ – Turino „Juventus“ 0:1

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.