Ar vis daugiau kritikos sulaukiantis C. Ronaldo iš tiesų kenkia savo komandai?

Šią vasarą į „Manchester United“ sugrįžęs 36-erių Cristiano Ronaldo sukėlę susijaudinimo bangą fanų tarpe. Portugalas jau spėjo pelnyti kelis ypač svarbius įvarčius, tačiau ar iš tiesų Mančesterio ekipa žaidžia geriau su juo?

C.Ronaldo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
C.Ronaldo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
C.Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
C.Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
C. Ronaldo elgesys sunervino garsųjį Anglijos gynėją.<br>Imago images/Sportimage/Scanpix nuotr.
C. Ronaldo elgesys sunervino garsųjį Anglijos gynėją.<br>Imago images/Sportimage/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-10-28 10:59

Per pirmąsias tris rungtynes C.Ronaldo pelnė keturis įvarčius, tačiau per sekančias šešias rungtynes portugalas pelnė du įvarčius. Tiesa abu jie buvo pergalingi Čempionų lygoje.

Visgi „Manchester United“ Anglijos „Premier“ lygoje nesugeba laimėti jau ketverias rungtynes paeiliui, o praėjusį savaitgalį savo tvirtovėje Mančesterio futbolininkai buvo pažeminti 0:5 savo aršiausių priešininkų – „Liverpool“.

Po gėdingo pralaimėjimo buvo pradėta garsiau kalbėti apie C.Ronaldo duodama nauda komandai. Buvęs portugalo draugas „Juventus“ ekipoje Leonardo Bonucci pareiškė, kad komanda žaidžia geriau be penkis kart geriausiu pasaulio futbolininku išrinkto C.Ronaldo.

Puolėjas šiame „Premier“ lygos sezone atliko 25 smūgius į vartus ir pagal šią statistiką lygoje užima 8 vietą, tačiau pagal smūgius į vartų plotą portugalas 9 vietą dalinasi su dar aštuoniais kitais futbolininkais.

„Nemanau, kad jis gali žaisti kiekvienose rungtynėse. Aš jį imčiau į komandą, tačiau jam pasakyčiau „tu nepradėsi kiekvienų rungtynių startinėje sudėtyje, tačiau per visą sezoną tu turėsi didelę įtaką komandai““, – apie C.Ronaldo kalbėjo buvęs „Liverpool“ kapitonas Graeme’as Sounessas.

Viena pagrindinių kritikų kurių sulaukia portugalas – pagalbos nebuvimas komandai ginantis. Vos vienas futbolininkas visoje lygoje (sužaidęs bent 15 minučių) mažiau kartų spaudžia varžovų žaidėjus su kamuolių nei portugalas. C.Ronaldo per 90 minučių vidutiniškai vos 0,74 karto paspaudžia varžovus.

Palyginimui, portugalo nukonkuruotas Edisonas Cavani praėjusį sezoną per 90 minučių varžovus spausdavo vidutiniškai 3,86 karto.

ESPN žurnalistas Markas Ogdenas dėl prasto „Manchester United“ žaidimo kaltina būtent C.Ronaldo.

„Šiemet kas pasikeitė tai C.Ronaldo. Dabar „Manchester United“ priekyje turi žaidėją, kuris nedaro daug darbo. E.Cavani bėgiodavo po visą aikštę. Jo bėgiojimai užvesdavo ir komandą, ir sirgalius. Kai C.Ronaldo nėra aikštelėje, „Manchester United“ atrodo kaip komanda“, – savo nuomonę BBC radijuje reiškė M.Ogdenas.

Vienas pagrindinių pakitimų komandos žaidime – padaugėjęs kamuolio pasavimas iš aikštės kraštų į baudos aikštelę. Praėjusį sezoną Mančesterio komanda vidutiniškai atlikdavo po 11,2 tokio tipo perdavimo ir lygoje pagal šią statistinę grafą buvo 17 vietoje. Šiemet „Manchester United“ yra septinti su 14,2 perdvimo per rungtynes.

Nepaisant tokio pokyčio, C.Ronaldo vis dar nesugebėjo Anglijos „Premier“ lygoje pelnyti įvarčio su galva.

„Raudonieji velniai“ šį sezoną prastesni spausdami varžovus. Praėjusį sezoną jie buvo antri geriausi lygoje, bet šį sezoną jie rikiuojasi vos septinti.

Taip pat šį sezoną gindamiesi Mančesterio futbolininkai leidžia varžovams atlikti daugiau sėkmingų perdavimų tarpusavyje. Praėjusį sezoną pagal šį rodiklį Ole Gunnaro Solskjaerio auklėtiniai užėmė 8 vietą, šiemet – 12.

„Manchester United“ po 9 turų Anglijos čempionate yra surinkę 14 taškų ir užima 7 vietą, o Čempionų lygoje su 6 taškais po trijų rungtynių „raudonieji velniai“ pirmauja savo grupėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.