Čempionų lygos ketvirtasis turas baigėsi „Liverpool“ kelialapiu į sekantį etapą ir PSG lygiosiomis

Trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygoje ketvirtąjį turą užbaigė A, B, C ir D grupės.

 „Liverpool“ užsitikrino vietą sekančiame etape.<br>imago images/Scanpix nuotr.
 „Liverpool“ užsitikrino vietą sekančiame etape.<br>imago images/Scanpix nuotr.
 „Liverpool“ siekia bilieto į aštuntfinalį.<br> zumapress.com/Scanpix nuotr.
 „Liverpool“ siekia bilieto į aštuntfinalį.<br> zumapress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 3, 2021, 9:57 PM, atnaujinta Nov 4, 2021, 12:36 AM

A grupėje „Manchester City“ iškovojo trečiąją pergalę. Anglijos klubas namuose 4:1 (1:1) įveikė Briugės „Club“.

„Miestiečiai“ į priekį išsiveržė 15 minutę po tikslaus Anglijos talento Philo Fodeno smūgio. Tačiau šeimininkai rezultatu džiaugėsi neilgai, mat jau po poros minučių po nesėkmingo epizodo gynyboje kamuolį į savo vartus pasiuntė Johnas Stonesas.

„Manchester City“ antrąjį įvartį pelnė antrojo kėlinio pradžioje. Taikliu smūgiu pasižymėjo Riyadas Mahrezas. 72 minutę savo įvartį pelnė ir Raheemas Sterlingas, o 2 teisėjo pridėtą minutę rungtynes uždarė Gabrielis Jesusas.

Belgijoje pirmąsias tarpusavio rungtynes „miestiečiai“ laimėjo 5:1.

Kitose grupės rungtynėse „RB Leipzig“ iškovojo pirmuosius taškus namuose 2:2 (1:2) sužaisdami su „Paris Saint Germain“ žvaigždynu.

8 rungtynių minutę į priekį išsiveržė „RB Leipzig“ klubas. Po Andre’s Silvos perdavimo Christopheris Nkunku smūgiu galva išvedė vokiečių ekipą į priekį. Prancūzui tai buvo penktasis įvartis Čempionų lygoje.

12 minutę A.Silva galėjo padvigubinti skirtumą, tačiau jo muštas 11 metrų baudinys buvo atlaikytas.

Neįmuši tu, įmuša tau. 21 minutę Georginio Wijnaldumas rezultatą išlygino, o 39 minutę saugas pelnė ir antrąjį savo rungtynių įvartį bei išvedė prancūzus į priekį.

PSG sėkmingai visas rungtynes žygiavo pergalės link, tačiau pačioje rungtynių pabaigoje Presnelis Kimpembpe savo baudos aikštelėje kovodamas dėl kamuolio užsoko ant varžovo ir į svečių vartus buvo paskirtas dar vienas 11 metrų baudinys. Šį kartą mušti baudinio stojo Dominikas Szoboszlai ir vengras buvo tikslus.

Pirmose rungtynėse PSG laimėjo 3:2.

B grupėje dar nė karto nepralaimėjęs „Liverpool“ užsitikrino kelialapį į sekantį etapą. „Liverpool“ namuose 2:0 (2:0) įveikė Madrido „Atletico“ ir iškovojo 4 pergalę iš tiek pat galimų.

Pirmąjį įvartį šeimininkai pelnė jau 13 minutę. Po Trento Alexanderio-Arnoldo perdavimo Diogo Jota smūgiu galva kamuolį pasiuntė į vartų tinklą.

Po 8 minučių T.Alexanderis-Arnoldas pasižymėjo dar vienu rezultatyviu perdavimu. Anglas puikiu perdavimu į priekį išvedė Sadio Mane ir šis nesunkiai nuginklavo varžovų vartų sargą.

„Atletico“ planus grįžti į rungtynes galėjo pradėti laidoti 36 minutę. „Liverpool“ bėgant į greitą ataką Felipe nesismulkindamas iš nugaros „nušienavo“ S.Manę, o šalia buvęs teisėjas nedvejodamas žaidėjui parodė raudoną kortelę.

Antrajame kėlinyje abi komandos pasižymėjo įvarčiais, tačiau abu jie buvo panaikinti dėl nuošalių po VAR peržiūrų.

Prieš dvi savaites vykusiose rungtynėse „Liverpool“ laimėjo 3:2.

C grupėje praėjusį turą pažeminimą patyrusi Dortmundo „Borussia“ namuose ir vėl pralaimėjo prieš Amsterdamo „Ajax“. Šeimininkai nusileido rezultatu 1:3 (1:0).

Rungtynės Dortmundo ekipai prasidėjo tragiškai. 39 minutę tiesioginę raudoną kortelę užsidirbo gynėjas Matsas Hummelsas. Visgi 37 minutę Marco Reusas realizavo 11 metrų baudinį ir išvedė „Borussia“ į priekį.

Rezultatą „Ajax“ išlygino 72 minutę, kai įvarčiu pasižymėjo Dusanas Tadičius, o 83 minutę svečius į priekį išvedė Sebastieno Hallerio smūgis. Amsterdamo klubui pergalę 3 teisėjo pridėtą minutę užtikrino Davys Klaassenas.

3 ture „Ajax“ vokiečius sutriuškino 4:0.

Kitose grupės rungtynėse „Sporting“ antrą kartą paeiliui sutriuškino Stambulo „Besiktas“. „Sporting“ laimėjo rezultatu 4:0 (3:0).

„Sporting“ savo varžovus palaužė antroje pirmo kėlinio pusėje. Iš pradžių 31 minutę 11 metrų baudinį realizavo Pedro Goncalvesas. 38 minutę tas pats portugalas pelnė antrąjį įvartį. O jau po 3 minučių Paulinho šeimininkų persvarą užtvirtino.

Antrajame kėlinyje žaidimas tapo kiek ramesnis, tačiau 56 minutę Pablo Sarabia pelnė ketvirtąjį „Sporting“ įvartį, o 90 minutę „Besiktas“ saugas Josefas užsidirbo antrą geltoną kortelę ir buvo išvarytras iš aikštelės.

Pirmas rungtynes Turkijoje portugalijos klubas laimėjo 4:1.

D grupėje visus futbolo fanus stebinantis Tiraspolio „Sheriff“ dar vienos sensacijos nepateikė. Moldavijos klubas namuose 1:3 (0:0) nusileido Milano „Inter“ ekipai.

Pirmajame kėlinyje "Inter" atliko net 14 smūgių, tačiau savo tikslo pasiekti nesugebėjo.

Ledus 54 minutę pralaužė Marcelo Brozovičius. Jau po 12 minučių kamuolį į šeimininkų vartus pasiuntė Milanas Skriniaras, o pergalę 82 minutę užtivrtino Alexis Sanchezas. Adama Traore per teisėjo pridėtą laiką sugebėjo skirtumą sušvelninti.

Prieš dvi savaites „Inter“ klubas įrodė savo pranašumą tokiu pat rezultatu – 3:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.