J. Lasickas – apie antrąjį mūšį su Šiaurės Airija, žaidimą gynėjo pozicijoje ir pirmąjį įvartį rinktinėje

Lietuvos futbolo rinktinės laukia paskutiniai du mūšiai šiais kalendoriniais metais – lietuviai rungtynėmis Šiaurės Airijoje užbaigs atranką į kitų metų pasaulio čempionatą, o vėliau su savais sirgaliais atsisveikins kontrolinėmis rungtynėmis Vilniuje su Kuveito rinktine.

Justas Lasickas.<br>LFF nuotr.
Justas Lasickas.<br>LFF nuotr.
Justas Lasickas.<br>LFF nuotr.
Justas Lasickas.<br>LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-11-09 15:03

Pirmadienį pasirengimą pradėję Valdo Ivanausko auklėtiniai trečiadienį iškeliaus į Belfastą, kur penktadienį jų lauks rungtynės su Šiaurės Airijos komanda.

„Praeitoje stovykloje turėjome ir geresnių, ir prastesnių rezultatų, tikimės, kad šioje stovykloje pavyks kažką pasiekti, iškovoti pergalių, tokiomis mintimis ir atvažiavome“, – prieš pirmą treniruotę kalbėjo rinktinės futbolininkas Justas Lasickas.

Pirmas tarpusavio rungtynes Vilniuje lietuviai pralaimėjo 1:4, tačiau tada rezultatas ne iki galo atspindėjo veiksmus aikštėje, o tai akcentavo ir J. Lasickas.

„Tie, kas žiūrėjo rungtynes, atsimena, kad rezultatas ne visiškai atspindėjo eigą. Jei būtume įmušę 11 metrų baudinį, viskas galėjo pakrypti visai kitaip, tokie atsiminimai, kad su jais galima žaisti, galima duoti kovą, komanda yra gera.

Jei anksčiau įsivaizdavome, kad Šiaurės Airija tik muša kamuolį į priekį ir dėl jo kovoja, tai matome, kad jie nėra tokie, žaidžia su kamuoliu, tad turėsime būti kompaktiški gynyboje, neduoti jiems erdvių ir ieškoti savo šansų priekyje“, – teigė rinktinės saugas.

Traumų iškamuotoje rinktinės gynėjų linijoje šiame lange yra penki nominalūs gynėjai, tačiau, paties J. Lasicko teigimu, rinktinėje yra pakankamai universalių žaidėjų, kurie gali užpildyti atsiradusias spragas.

Vienas tokių – ir jis pats, kuris pastaruoju metu tapo svarbiu Serbijos „Voždovac“ ekipos žaidėju ir ten įsitvirtino komandos startinėje sudėtyje.

„Savo klube pastaruoju metu ir pats žaidžiu dešiniojo gynėjo pozicijoje, tai jei reikės – nebus problemų. Kartais tai yra tik pozicija, žaidėjai yra universalūs, gali žaisti keliose pozicijose, tad tikrai nekils sunkumų.

Paskutiniai keli mėnesiai man buvo visai vykę, žaidžiu be traumų, stabiliai tiek klube, tiek ir rinktinėje, tie geri rezultatai, pergalės keičia viską tiek rinktinėje, tiek ir klube.

Gali žaisti gerai, bet jei nėra pergalių, viskas nėra taip pat. Tai malonu, kad ir klube geresni rezultatai, su rinktine buvo viena pergalė, kuri buvo labai maloni, tad bandysime jų iškovoti dar daugiau“, – sakė futbolininkas.

Praėjusio lango metu J. Lasickas pelnė pirmą savo įvartį su rinktinės marškinėliais, kai pasiuntė kamuolį į Bulgarijos vartus. Kaip akcentavo pats futbolininkas – pelnyti įvartį yra smagu, tačiau svarbiau, kad jis padėjo iškovoti pergalę komandai.

„Malonu, iš tikro ilgas lauktas įvartis, buvo jau gal 26 ar 27 rungtynės, kurias žaidžiau už rinktinę ir tik dabar įmušiau pirmą įvartį, pats labai seniai norėjau įmušti. Skambės gal banaliai, bet svarbiausia, kad rinktinė iškovojo pergalę. Jei muštum įvartį, bet komanda pralaimėtų – tai nieko nereikštų.

Malonu, kad įvartis prisidėjo prie pergalės, aišku, tas įvartis toks... Arvydas Novikovas viską padarė, man tik reikėjo įmušti į tuščius vartus, bet kartais reikia įmušti ir tokius. Malonu pačiam, bet dabar reikia išlaikyti tą patį lygį“, – šyptelėjo žaidėjas.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

Lapkričio 12 d. 21.45 val. Šiaurės Airija – Lietuva;

Lapkričio 15 d. 19 val. Lietuva – Kuveitas (LFF stadionas, Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.